SPOR - 19 Ağustos 2021 Perşembe 21:47

Fenerbahçe Avrupa'ya galibiyetle başladı

A
A
A
Fenerbahçe Avrupa'ya galibiyetle başladı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında Fenerbahçe, Helsinki’yi konuk etti. Sarı-lacivertliler, rakibini genç oyuncusu Muhammed'in uzaktan attığı golle 1-0 mağlup etti.

Arda Güler 16 yaşında Avrupa maçında

Fenerbahçe’nin 16 yaşındaki futbolcusu Arda Güler, Avrupa mücadelesinde ilk kez sahada yer aldı.
Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği 16 yaşındaki futbolcu Arda Güler, Avrupa'da ilk kez boy gösterdi. Güler, 68. dakikada Filip Novak'ın yerine oyuna dahil oldu.

Muhammed Gümüşkaya ilk Avrupa maçında golle tanıştı

Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği Muhammed Gümüşkaya, HJK Helsinki karşısında sarı-lacivertli formayla ilk kez Avrupa maçına çıkarken, karşılaşmanın da tek golünü atarak takımını galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Muhammed Gümüşkaya, Fenerbahçe formasını Avrupa'da giydiği ilk maçında golle tanıştı. 20 yaşındaki futbolcu, ilk Avrupa maçına HJK Helsinki karşısında çıkarken, şık bir golle Avrupa arenasına başladı. Müsabakanın 62. dakikasında Mesut Özil'in yerine oyuna giren Muhammed, 65. dakikada 2 rakibini ekarte ederek uzaktan sert bir şutla topu filelere göndermeyi başardı. Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli taraftarlar, genç futbolcuyu tezahüratlarla alkışladı.

Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

 

Maçtan Dakikalar

1'Maç başladı

9' Fenerbahçe etkili geldi! Sağdan Sosa'nın ara pasında Zajc çizgiye indi. Zajc'ın çevirdiği topta kale önünde savunma topu kornere gönderdi.

22' Helsinki gole yaklaştı! Sol kanattan Saksela'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde topu önünde bulan Jair'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

27' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Sağ kanattan Sosa'nın ortasında arka direkte Mesut Özil'in vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

30' Ceza sahası sol çaprazdan Zajc'ın şutunda top kalecide kaldı.

38' Helsinki etkili geldi! Hızlı gelişen hücumda ara bırakılan topla ceza sahasına giren Riski'nin sol çaprazdan şutunda top yandan dışarı gitti.

40' Fenerbahçe'de Serdar Aziz, Riski'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.Sarı Kart - Serdar Aziz

45'İlk yarı sona erdi

46' İkinci yarı başladı

51. dakikada Osayi sağdan çalımlarla ceza sahasına girerek penaltı noktası üzerinde müsait durumdaki İrfan Can’a çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda savunmadan O’Shaughnessy son anda topa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

65. dakikada Ferdi’nin pasında topla buluşan Muhammed 2 rakibinin arasından sıyrılıp ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurdu, üst direğe de çarpan top filelere gitti. 1-0

88. dakikada sağ kanattan bindiren Benissan ceza sahası içinde hareketlenen Browne’yi düşündü ve bekletmeden ortasını yaptı. Bu pozisyonda Altay iyi yer tutarak topu kontrol etti.

90+1. dakikada Nazım Sangare’nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Muhammed uzaktan şansını denedi ancak meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Stat: Ülker
Hakemler: Benoit Bastien xx, Hicham Zacrani xx, Aurelien Berthomieu xx

Fenerbahçe: Altay xx, Tisserand xx, Serdar xx, Szalai xxx, Osayi xx (Nazım dk. 62 xx), Gustavo xxx, Sosa xx, Novak x (Arda dk. 67 xxx), İrfan Can xx (Ferdi dk. 55 xxx), Mesut x (Muhammed dk. 62 xxx), Zajc x
Yedekler: Ertuğrul, Berke
Teknik Direktör: Vitor Pereira

Helsinki: Tannander xx, Saksela x, Moren xx, O’Shaughnessy xx, Murillo x (Peltola dk. 86 ?), Hostikka x (Benissan dk. 81 ?), Sparv xx (Vaananen dk. 81 ?), Jair x, Riku Riski x (Browne dk. 64 xx), Valencic x (Olusanya dk. 87 ?), Roope Riski x
Yedekler: Keto Hugo, Dahlström, Browne, Niemela
Teknik Direktör: Toni Koskela
Gol: Muhammed (dk. 65) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Ascensao (Yrd. Antrenör), Serdar Aziz (Fenerbahçe), Murillo, Browne (Helsinki)

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden şahsın ifadesi ortaya çıktı Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden şahsın ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli D.A., "Küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim. O anki sinirle kendimi kaybettim. Ardından mezardaki çiçekleri yoldum. Çitleri kaldırarak attım. Bu olayın neden yaptığımı bilmiyorum. O anki sinirle eylemleri gerçekleştirdim" dedi. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin Bahçelievler’deki mezarı tahrip edilip, çevresine zarar verilmişti. Kabristandaki mezarın talan edilmesi ile ilgili re’sen başlatılan soruşturma devam ederken, faillerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde özel ekip oluşturulmuştu. Polis ekipleri tarafından Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden D.A. adlı şüpheli yakalanmıştı. Şüpheli D.A. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheli D.A.’nın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifade ortaya çıktı. "Küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim o anki sinirle kendimi kaybettim" Şüpheli D.A. ifadesinde, "Ben mezarlığın yakınında bulunan Nurettin Bayraktar köprüsünün alt tarafında çimlerin üzerinde sokakta kalmaktayım. Kaldığım yer ölen şahsın mezarına yakındır. Ben içecek kutusu toplayarak ve hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Olay günü de mezarlık içerisine kutu toplamak amacı ile girdim. Gece vaktiydi. Saatin kaç olduğunu hatırlamıyorum. Ölen şahsın mezarının orada olduğunu gazeteden ve haberlerden öğrendim. Mezara bakmak istedim. Bunun üzerine mezar yerine gittim. Ardından küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim. O anki sinirle kendimi kaybettim. Ardından mezardaki çiçekleri yoldum. Çitleri kaldırarak attım. Bu olayın neden yaptığımı bilmiyorum. O anki sinirle eylemleri gerçekleştirdim. Zaten konuya dair de çok fazla hatırladığım bir şey yoktur" dedi. "Bu olayı gerçekleştirmek için kimseden talimat veya para almadım" Şüpheli D.A. ifadesinin devamında, "Bu olayı gerçekleştirmek için kimseden talimat veya para almadım. Yine müteveffayı öldüren şahısları da tanımam" şeklinde konuştu. Zanlı, "Olayı gerçekleştirdiğiniz gün müteveffanın öldürülmesine ilişkin davanın görüleceği hakkında bilginiz var mıydı?" sorusuna ise, "Davanın görüleceğinden haberim yoktu. Ben sadece gazete haberlerinden müteveffanın öldürüldüğünü ve mezarının orada olduğunu biliyorum. Başka bir bilgim yoktur" şeklinde cevap verdi.