ASAYİŞ - 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:45

Eminönü’nde ceza yiyen taksi sürücüsü : 'Kesinlikle hak ediyoruz'

A
A
A
Eminönü’nde ceza yiyen taksi sürücüsü : 'Kesinlikle hak ediyoruz'

Eminönü'nde sivil trafik polisinin bindiği takside sigara içen ve emniyet kemerini takmayan sürücü Yaşar Akpınar, “Emniyet kemerini takmamıştık. Bir de sigara kullanıyordum. O yüzden cezai işlem uygulanıyor. Bundan sonra dikkat edeceğiz. Kesinlikle hak ediyoruz” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekiplerinin kısa mesafe yolcu almayan, turist seçen ve taksimetre açmayan taksi sürücülerine yönelik denetimleri sürüyor. İstanbul genelinde 1 Ocak ile 24 Ağustos tarihleri arasında ticari Taksiler üzerine yapılan denetimlerde 110 bin 514 adet ticari taksi kontrol edildi. 26 bin 804 adet cezai işlem uygulanırken bin 886 adet ticari taksi trafikten men edildi.

Eminönü’nde bugün gerçekleştirilen denetimde yolcu kılığına giren sivil trafik polisi, bir ticari taksiye bindi. Yolculuk süresince emniyet kemeri takmayan ve sigara kullanan taksi sürücüsü Yaşar Akpınar, Eminönü’nde kurulan uygulama noktasına çekildi. Emniyet kemeri takmamak ve sigara kullanımından toplam 288 para cezası uygulanan Akpınar, “Kesinlikle” hak ediyoruz dedi. Ayrıca denetim boyunca bir çok taksi sürücüsüne polis ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.

Eminönü’nde ceza yiyen taksi sürücüsü : 'Kesinlikle hak ediyoruz'

“Normalde takıyordum ama dalgınlığıma denk geldi”

Emniyet kemerini takmayan taksi sürücüsü Birol Menteş, “Normalde takıyordum ama dalgınlığıma denk geldi. Otelden aldım yolcuyu biraz acelem vardı. Takamadık. Cezamızı çekeceğiz. Haklı arkadaşlar. Yapacak bir şey yok. Fahiş fiyat uygulayanlar mesleğin içinden arınmalı. Bizim de adımız kötüye çıkmasın” dedi.

“Sadece turistlere duruyorlar”

Uygulamaları başarılı bulduğunu söyleyen taksi yolcusu Mehmet Özkan, “Eminönü civarında sıkıntı var. Şu an duraktan geldiğim için gelebiliyorum. Burada kesinlikle taksi bulamıyorsunuz. Geçen gün yarım saat bekledim. Sadece turistlere duruyorlar. Türklere hiçbir şekilde durmuyorlar. Turistlerden yüksek para alıyorlar. Bana taksimetre açtılar” diye konuştu.

Eminönü’nde ceza yiyen taksi sürücüsü : 'Kesinlikle hak ediyoruz'

“Kesinlikle hak ediyoruz”

Sivil trafik polisinin bindiği araçta sigara içen ve maske takmayan taksi sürücüsü Yaşar Akpınar, “Aracıma sivil memur bindi. Emniyet kemerini takmamıştık. Bir de sigara kullanıyordum. O yüzden cezai işlem uygulanıyor. Bundan sonar dikkat edeceğiz. Kesinlikle hak ediyoruz. Bence bu uygulamaların daha sık olması lazım” şeklinde konuştu.

“Çoluğuna çocuğuna nasıl yediriyorlar, bilmiyorum”

Fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili konuşan Akpınar, “Haksız kazanç. Haram onlar. Çoluğuna çocuğuna nasıl yediriyorlar, bilmiyorum. Onlara da cezai işlem uygulanıyor. Onlar daha fazlasını hak ediyor. Dolandırıcılığa giriyor. Ben emniyet kemeri takmadım. Bir de elimde sigara vardı. Memur bey gördü” dedi.

“Mesleği karalıyorlar”

Denetimden kusursuz geçen bir taksi sürücüsü Kadir Karaköse ise, “Ben müşteri seçmiyorum. Alıyorum. En yakın mesafe 15 TL. kilometre yapmadan 15 TL alıyorsunuz. Yapmamaları lazım. Mesleği karalıyorlar. Ayıklanmaları lazım. İsmimiz lekeleniyor. Yaptığımız iş kötüleniyor” dedi.

Caner Sönmez - İsmet Aktaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’in tek kadın balıkçısı dede mesleğini sürdürüyor Kilis’te 42 yaşındaki Hülya Döner, dedesinden miras kalan balıkçılık mesleğini iki yıldır büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Kentin tek balıkçısı olan Hülya Döner, erkek kardeşiyle birlikte balıkçılık mesleği devam ettirerek hem geçimini sağlıyor hem de bir aile geleneğini yaşatıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren iş başında olan Döner, hem Kilis halkına taze balık sunuyor hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlıyor. Zorlu hava şartlarına ve fiziksel güce dayalı bir meslek olmasına rağmen işini severek yaptığını belirten Döner, “Dedem, bu mesleği yıllarca severek yaptı. Onun izinden giderek bu geleneği sürdürmek benim için bir onur” dedi. “Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras” Mesleğe nasıl başladığını anlatan Hülya Döner, "Kardeşim Uğur’un koordinasyonunda ve ailemizden gelen balıkçılık tecrübesini harmanlayarak, Kilis halkına en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Her gün sabahın erken saatlerinde tezgahlarımızı hazırlıyor, halkımıza taze ve sağlıklı balıklar sunabilmek için hijyenik şartlara azami özen gösteriyoruz. Balıklarımızı saklama ve sergileme süreçlerinde modern soğutma sistemleri ve buz makineleri kullanıyoruz. Hem dükkanımızın temizliğini hem de balıkların tazeliğini sağlamak bizim için önemli önceliklerden biri. Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras. Bu yüzden her gün işimize daha fazla özen göstermeye çalışıyoruz. Karadeniz’in Azize Ablası varsa Kilis’in de Hülya Ablası var” şeklinde konuştu. “Kilisliler balığa yoğun ilgi gösteriyor” Kilis halkının en çok Karadeniz hamsisi, istavrit, çinekop ve mezgit tükettiğini belirten Döner, "Kilis halkı artık balık kültürünü benimsedi ve sağlıklı beslenme için balığı tercih ediyor" ifadelerini kullandı. Balıkları sağlıklı ve hijyenik şekilde muhafaza ettiklerini vurgulayan Döner, “Balıklarımızın taze kalması için 2-3 kilo şeklinde azar azar dışarıya çıkarıyoruz. Balıkların tazeliği korumak bizim için önemli öncelik" diye konuştu.
Sakarya Tıp Merkezi günde 600 ve yılda 150 binden fazla hastayı şifaya kavuşurdu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Tıp Merkezi’nde 2024 yılında 150 binden fazla kişi tanı ve tedavilerle şifaya kavuştu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, teknik altyapısı, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle 2024 yılında da Sakarya’ya ‘şifa’ oldu. Göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dahiliye, ortopedi, nöroloji, psikolog, diyetisyen ve genel cerrahi polikliniklerinde sağlık hizmeti sunan Büyükşehir’in sağlık merkezi, 1 yılda 150 binden fazla hasta kabulü yaptı. Kadrosunda 12 doktor 2 psikolog ve 1 diyetisyenin bulunduğu merkez görüntüleme, tanı ve tedavi hizmetleriyle faaliyet gösterdiği her gün ortalama 600 hastayı şifayla buluşturdu. Şehir içi ve dışı olmak üzere sunduğu hasta nakil hizmetinden ise bin 38 kişi yararlandı. Öte yandan bakıma muhtaç olan ve evde tedavi gören 127 vatandaşın elektronik hasta yatağı ise Büyükşehir tarafından bedelsiz sunuldu. Birçok önemli gün ve haftalarda halk sağlığının koruması, toplum bilincinin oluşması için konferanslar ile farkındalık programları düzenleyen Tıp Merkezi, Hipertansiyon Günü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, Dünya Emzirme Haftası, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ve Dünya Diyabet Günü’nde toplumu bilinçlendirici etkinlikler yaptı, muayeneler gerçekleştirdi. Uzman sağlık ekipleri ve psikologlarıyla 7’den 70’e şehrin her noktasına hizmet götüren Tıp Merkezi özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklara özel organizasyonlara imza attı.Ayrıca ağız ve diş sağlığını anlatmak, çocukları bilgilendirmek şehrin en uzak noktalarındaki kırsal okullara misafir olan Tıp Merkezi, 600 ilkokul ve ortaokul öğrencisine eğitim verdi.
İzmir İngiltere’de cansız bedenine ulaşılan Prof. Dr. Orhan Ekren son yolculuğuna uğurlandı Bir süredir İngiltere’de kayıp olarak aranan ve Londra’daki Regent kanalında cansız bedenine ulaşılan Prof. Dr. Orhan Ekren için İzmir’de cenaze töreni düzenlendi. Ekren’in cenazesi düzenlenen törenin ardından Yazıbaşı Mezarlığı’na defnedildi. Londra’ya vize başvurusu yapmak için giden Prof. Dr. Orhan Ekren, 26 Kasım’da ortadan kaybolmuştu. Cansız bedenine 15 Aralık’ta Regent kanalında ulaşılan Prof. Dr. Orhan Ekren, bugün son yolculuğuna uğurlandı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesi ve Cranfield Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ekren’in ölüm nedeni, İngiltere’de yapılan ilk otopside belirlenememişti. Prof. Dr. Ekren’in cenazesi, detaylı otopsi için alınan kan ve doku örneklerinin ardından yakınlarına teslim edilerek İzmir’e getirildi. Gözyaşlarıyla uğurlandı 2 çocuk sahibi Prof. Dr. Ekren’in cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Torbalı ilçesinde bulunan Yazıbaşı Camii’ne götürüldü. Burada Ekren’in eşi Banu Ekren, taziyeleri kabul etti. Cenazeye; Ekren ailesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve sevenleri katıldı. Yakınları, cenaze namazında en ön safta yer alırken, Ekren’in cenazesi burada öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yazıbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kars Özel’den DEM Parti açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Aralık’ta PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen DEM Parti heyetinin temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Biz meclisin dışlanmamasına, şeffaf ve samimi ilerlemesine ve toplumsal mutabakata önem veriyoruz" dedi. Sarıkamış Harekatı’nın 110. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Sarıkamış’ta bulunan CHP lideri Özgür Özel, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "DEM Parti ile ne zaman görüşeceksiniz" sorusuna cevap veren Özel, "Pazartesi günü merkez yönetim kurulu toplantısında karar vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kararların müşterek verildiği bir parti. Meselenin özü şu; biz meclisin dışlanmamasına, şeffaf ve samimi ilerlemesini ve toplumsal mutabakata önem veriyoruz. Toplumsal mutabakatın bizim için en önemli köşe taşı da şehit aileleri ve gaziler. Burada dünya kadar şehit babasının, gazinin gözünün içine bakabiliyorsak bu tutumumuz sayesindedir. Bu tutumumuzu sürdüreceğiz. Şehit ailelerinin ve gazilerin evet demedikleri hiçbir şeye evet demeyiz. Onları incitecek hiçbir tutum içinde bulunmayız" diye konuştu. Açıklamalarının devamında Özel, "Kimse böyle bir mevzuda, efendim genel başkanlar görüşün ama bir partinin bir başka şekilde konumlansın falan, bunlar bu meseleyi siyasi stratejilere dönüştürmek olur. Bu da doğru bir şey olmaz. Bu konuyu arkadaşlarla enine boyuna değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.
Kilis Kilis’in tek kadın balıkçısı dede mesleğini sürdürüyor Kilis’te 42 yaşındaki Hülya Döner, dedesinden miras kalan balıkçılık mesleğini iki yıldır büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Kentin tek balıkçısı olan Hülya Döner, erkek kardeşiyle birlikte balıkçılık mesleği devam ettirerek hem geçimini sağlıyor hem de bir aile geleneğini yaşatıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren iş başında olan Döner, hem Kilis halkına taze balık sunuyor hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlıyor. Zorlu hava şartlarına ve fiziksel güce dayalı bir meslek olmasına rağmen işini severek yaptığını belirten Döner, “Dedem, bu mesleği yıllarca severek yaptı. Onun izinden giderek bu geleneği sürdürmek benim için bir onur” dedi. “Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras” Mesleğe nasıl başladığını anlatan Hülya Döner, "Kardeşim Uğur’un koordinasyonunda ve ailemizden gelen balıkçılık tecrübesini harmanlayarak, Kilis halkına en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Her gün sabahın erken saatlerinde tezgahlarımızı hazırlıyor, halkımıza taze ve sağlıklı balıklar sunabilmek için hijyenik şartlara azami özen gösteriyoruz. Balıklarımızı saklama ve sergileme süreçlerinde modern soğutma sistemleri ve buz makineleri kullanıyoruz. Hem dükkanımızın temizliğini hem de balıkların tazeliğini sağlamak bizim için önemli önceliklerden biri. Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras. Bu yüzden her gün işimize daha fazla özen göstermeye çalışıyoruz. Karadeniz’in Azize Ablası varsa Kilis’in de Hülya Ablası var” şeklinde konuştu. “Kilisliler balığa yoğun ilgi gösteriyor” Kilis halkının en çok Karadeniz hamsisi, istavrit, çinakop ve mezgit tükettiğini belirten Döner, "Kilis halkı artık balık kültürünü benimsedi ve sağlıklı beslenme için balığı tercih ediyor" ifadelerini kullandı. Balıkları sağlıklı ve hijyenik şekilde muhafaza ettiklerini vurgulayan Döner, “Balıklarımızın taze kalması için 2-3 kilo şeklinde azar azar dışarıya çıkarıyoruz. Balıkların tazeliği korumak bizim için önemli öncelik" diye konuştu. (FA-LO-Y