GÜNDEM - 17 Ekim 2020 Cumartesi 12:06

Dünyanın en uzun halı caddesi

A
A
A
Dünyanın en uzun halı caddesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kısa bir süre önce yapımı tamamlanıp hizmete giren halı desenli parke taşı ile döşenen Kilise Caddesi için "Dünyanın en uzun halı caddesi. Anlamadım, kayyum mu demiştiniz. Bu hizmetkarlık alkışlanır" dedi.

Kızıltepe Belediyesine 4 Kasım 2019'da Belediye Başkan Vekili olarak atanan Kaymakam Hüseyin Çam, ilçenin cadde ve sokaklarında örnek çalışmalar yürüteceklerini söylemişti. Kızıltepe Belediyesi elektrik, su ve doğal gaz gibi alt yapı çalışmalarından sonra üstyapı çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda Tepebaşı Mahallesi 624. sokakta yol ve kaldırım çalışması başlatıldı. 2 bin 19 metrekare alanda 220 metre uzunluğunda renkli bazalt taşlarla halı gibi dokuyarak halı desenli bir sokak ortaya çıktı.

"Bu hizmetkarlık alkışlanır"

Kızıltepe Belediyesi, eylül ayında da 700 metre uzunluğundaki Kilise Caddesinde kilim motifli parke döşemesi yaptı ve Türkiye'nin en uzun halı motifli caddesi araç trafiğine açıldı. Kaymakam Çam, caddenin son halini sosyal medya hesabından 'öncesi ve sonrası' olarak paylaştı. Çam’ın paylaşımı beğenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Dünyanın en uzun halı caddesi. Anlamadım kayyum mu demiştiniz. Bu hizmetkarlık alkışlanır" paylaşımında bulundu.

Selman Güneş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı ithalatta 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı Ticaret Bakanlığı et üretiminde önemli yer tutan hayvan yemi girdilerinden mısır için arz güvenliği ve fiyat artış riskini önlemek için ithalatta 30 Haziran’a kadar geçerli 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı. Ticaret Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığımız piyasaların doğru yönlendirilerek spekülatif fiyatların önlenmesi, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması ve ülke ihtiyacının yerli üretimin teşviki yoluyla karşılanabilmesi amacıyla üretici ve tüketici refahını birlikte değerlendirerek, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak ticaret politikalarının tüm araçlarını kullanarak gerekli tedbirleri almaktadır" ifadelerine yer verildi. Tarım ve Orman Bakanlığını talebi üzerine fiyat istikrarı için kararın alındığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine, vatandaşlarımızın temel tüketim maddelerinden et için önemli bir üretim girdisi olan hayvan yeminin yanı sıra diğer bazı gıda ürünlerinde de kullanılan mısırın arz güvenliği ve fiyat istikrarını sağlamak, bu yolla gıda fiyatlarının olumsuz etkilenmesini önlemek maksadıyla, yerli mısır üretiminin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın 1 milyon tonluk kısmı için 30 Haziran 2025 tarihine kadar kullanılmak üzere yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 1 Temmuz’dan sonra mısır ithalatından gümrük vergisinin tekrar yüzde 130 olarak uygulanacağı ifade edilen açıklamada "Sınırlı miktarda ürüne yönelik düşük gümrük vergisi ile ithalat uygulaması, yerli üreticinin korunması gereği ve ürünün hasat dönemi gözetilerek, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla sona erecek ve mısır ithalatında gümrük vergisi asıl seviyesi olan yüzde 130 olarak uygulanacaktır. Söz konusu tarife kontenjanı kapsamı ithalattan adil bir şekilde faydalanılabilmesini teminen, bir kullanıcı tarafından tek seferde en fazla 8 bin ton ithalat gerçekleştirilebilecek olup, müteakiben tekrar ithalat yapılabilmesi için 7 gün beklenmesi gerekecektir" denildi.
Kayseri Özdemir’den Halaçoğlu’na sert tepki: "Size rağmen" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Yusuf Halaçoğlu’nun MHP ile DEM Parti heyetinin terörsüz Türkiye süreci ile ilgili gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" dedi. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla MHP ile DEM Parti heyetinin görüşmesini eleştirdi. MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de Halaçoğlu’na cevap olarak yaptığı açıklamasında, "MHP’de grup başkanvekili iken partimizin tertemiz kurumsal yapısını İzmir’de yapılacak uluslararası bir yatırım için o dönem milletvekili olan bir başka isimle beraber kendi menfaatine kullanmaya cüret eden şahıs, durum ortaya çıktığında Sayın Genel Başkanımız’dan çiziği yiyip layığını bulmuştu. Şimdi evladı yaşındaki insanlarla iletişiminin nasıl olduğunu özellikle de Kayseri’nin çok iyi bildiği aynı isim kalkıp bize ahkam kesmeye yeltenmesin, insan içerisine çıkacak hal bırakmayız! Gidip öte tarafta kendi rezilliğinizle ne haliniz varsa onu görün. Her bir ferdinin Türkiye için her türlü bedeli ödemeye gönüllü olduğu, hasım çevreleri ve Türk Milleti’ne karşı sergilenen ve sergilenebilecek tüm oyun ve stratejileri tanıma ve engel olma konusunda tecrübe sahibi olan bir davanın mensuplarını ihtam etmeye kalkanların kimler olduğunu da iyi biliyoruz. Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" şeklinde sert tepki gösterdi.