KENT HABERLERİ - 01 Ocak 2020 Çarşamba 20:28

Denizli’de vatandaşlar Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na akın etti

A
A
A
Denizli’de vatandaşlar Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na akın etti

Denizli’de vatandaşlar yeni yılın ilk gününde Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na akın etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında tesis haline getirerek hizmete açtığı Teleferik ve Bağbaşı Yaylası yeni yılın ilk tatili ile ziyaretçi akınına uğradı. Her gün yüzlerce kişinin akın ettiği tesis ve kentteki yayla turizminin merkezi olması ile birlikte vatandaşlar 1500 metre rakımdaki Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda kartopu oynamak ve gezmek için sıraya girdi. Teleferik ile yaylaya çıkmak için bekleyen vatandaşlara ise tesis yönetimi çay ikramında bulunarak vatandaşın içini ısıttı.

4 mevsim vatandaşa hizmette

Kış mevsimi ile birlikte beyazlara bürünen tesis, baharın ilk günlerinden itibaren ise yeşilin tüm renk tonlarını bünyesinde barındıran Bağbaşı Yaylası, bungalov evler, çadır kamp alanı, restoran ve piknik alanı ile ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yöresel yemeklerinde sunulduğu tesis 1 Ocak 2020 yılının ilk gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Semih Can Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Önce kendisi öğrendi sonra arkadaşlarına öğretti: Bayburt’ta lise öğrencileri rengârenk bileklikler üretiyor Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Baran Turğut, bir merakla öğrendiği bileklik yapma işini arkadaşlarına da öğretti. Turğut’tan işin püf noktalarını öğrenen arkadaşları renk renk, çeşit çeşit bileklikler yapmaya başladı. Paraşüt ipinden bileklik üreten öğrencilerin el emeği göz nuru ürünleri göz doldururken, yapılan bileklikler, ilerleyen günlerde satışa sunulacak. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin okul yönetimi, öğrencilerden gelen bileklik yapma fikrine sıcak bakarak, beceri atölyesinin kapılarını sonuna kadar öğrencilere açtı. Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durması bununla birlikte el becerilerini geliştirmesi amacıyla ’Hem Üretim Hem Eğitim’ sloganıyla öğrencilere destek veren okul yönetimi, öğrencilerin talep ettikleri malzemeleri satın alarak, üretimlerine katkıda bulundu. Her renkten çeşit çeşit, model model bileklik üreten öğrencilerden Muhammet Güçlü, işlerini severek yerine getirdiklerini, arkadaşlarıyla beraber hem üretim yaptıklarını, hem de üretirken keyifli vakit geçirdiklerini söyledi. "Öğrendiğim bileklik yapma işini arkadaşlarıma da öğrettim, şu an arkadaşlarımla birlikte bileklik yapıyoruz" diyerek konuşan Baran Turğut ise, üretmeye devam edeceklerini bildirdi. "Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladık" Öğrencilerden gelen bileklik yapma teklifini geri çevirmediklerini ve proje haline getirdiklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Arif Köprücü, "Projeyi yapmamızdaki amacımız hem öğrencilerimizin bir meşgale sahibi olmalarını sağlamak, hem de el becerilerini geliştirmek. Bir de hep şikâyetçi olduğumuz konulardan biri olan, öğrencilerin telefondan, tabletten, bilgisayardan uzak kalmalarını sağlamayı hedefledik" dedi. Öğrenciler, makaraya sarılı haldeki paraşüt iplerden belirlenen ölçülere göre önce ip kesiyor, sonra o ipleri kasnak yardımıyla örüyor. Bilekliğin son aşaması olan iğneleme ve yakma işleminden sonra bileklikler hazır hale getiriliyor. Köprücü, farklı aşamalardan geçerek hazırlanan bilekliklerin, belirli bir sayıya ulaşmasıyla satışa sunulacağını da söyledi.
Erzincan Erzincan’da Alevi dedesi Uğurlu için ’Vefa Etkinliği’ düzenlendi Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığınca Erzincan’da yaşayan Alevi dedesi Ahmet Uğurlu (96) için memleketinde ’Vefa Etkinliği’ düzenlendi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Munzur Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aziz Altı tarafından Alevi ocakları ve Alevi dedesi Ahmet Uğurlu’nun özgeçmişi anlatıldı. Uğurlu’ya hayatı boyunca gösterdiği hizmetlerinden dolayı onur plaketi takdim edildi. Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, burada yaptığı konuşmada, Alevi dedesi Ahmet Uğurlu’ya vefa göstermek adına buluştuklarını, vefanın hatırlamak değil, unutmamaya söz vermek olduğunu söyledi. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir de Alevi-Bektaşi geleneğinin sadece bir inanç sistemi değil, aynı zamanda bu milletin, bu yurdun, bu toprakların özü olduğunu belirtti. Alevi dedesi Ahmet Uğurlu da İslam dininin barış, sevgi, güven, güzel ahlak, Allah’a teslim olmak olduğunu belirterek, birlik beraberlik mesajları verdi. Uğurlu, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının açılmasından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından deyiş ve nefes dinletisi ile program son buldu.
Ankara İçişleri Bakanı Yerlikaya: "6 ayrı organize suç örgütü üyesi 158 şüpheli yakalandı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ayrı organize suç örgütü üyesi 158 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 ayrı organize suç örgütü üyesi 158 şüphelinin yakalandığını belirterek, Adana’da S.B.’nin, İstanbul’da H.Y. ve B.B.’nin (yurt dışında tutuklu), Antalya’da A.B.’nin, İzmir’de S.A. (yurt dışında) ve U.G’nin (cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini kaydetti. Operasyonlar sonucu; S.B., H.Y. ve A.B. isimli elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 158 şüpheli yakalandığını kaydeden Bakan Yerlikaya şu bilgileri verdi: "Cumhuriyet Savcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Organize Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Antalya, İzmir (2) ve İstanbul (2) olmak üzere 4 il merkezli düzenlenen operasyonlarda, yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten yaralama, silahla tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme (iş yeri kurşunlama), tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarından savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı. Operasyonlar sonucu; 32 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 6 adet çalıntı motosiklet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası ve desteğiyle şehir eşkıyalarını tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz."