KÜLTÜR SANAT - 28 Şubat 2019 Perşembe 23:42

C-Major İşten Sesler Korosu, çocuklar için sahne aldı

A
A
A
C-Major İşten Sesler Korosu, çocuklar için sahne aldı

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan C-Majör İşten Sesler Korosu, maddi imkansızlıkları nedeniyle eğitim hayatına devam edemeyen çocuklar için konser düzenledi.

 Geliri Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'na (TOÇEV) bağışlanan konserde Fatih Erkoç, Suzan Kardeş, Altay, Nebil Özgentürk ve birçok değerli sanatçı da sahne aldı. 

CEO'lar ile üst düzey yöneticilerden oluşan C-Majör İşten Sesler Korosu, kuruluşunun üzerinden geçen 25 yılda 7 milyon çocuğun eğitimine destek olan TOÇEV yararına büyük bir etkinlik düzenledi. Levent İş Sanat'ta sahne alan C-Majör İşten Sesler Korosu'nun yanı sıra birçok iş insanlarının destek olduğu etkinliğin geliri TOÇEV'e bırakıldı. C-Majör'ün yanı sıra konserde Fatih Erkoç, Suzan Kardeş, Altay, Nebil Özgentürk ve birçok değerli sanatçı da sahne aldı. Sanatçılar tarafından koru halinde seslendirilen şarkılar büyük beğeni ile dinlendi. Kimi zaman eğlendiren kimi zaman da nostaljik yolculuğa çıkaran şarkılar davetlileri mest etti.

C-Major İşten Sesler Korosu, çocuklar için sahne aldı

“İçinden 1 TL dahi almadan tamamını bağış yapıyoruz” 

Yaklaşık 5 yıldır yardım konserleri düzenlediklerini vurgulayan İbrahim Yılmaz, “Yaklaşık 5 yıldır yardım konseri düzenliyoruz. Daha önce engelliler ve down sendromlular için konser düzenledik. Yaptığımız organizasyonların sonucunda elde ettiğimiz gelirin hepsini içinden 1 TL dahi almadan tamamını bağış yapıyoruz. Burada birçok iş insanları var. İş hayatında başarılı olmuş, artık bu dünya için yardıma ihtiyacı olan insanlar için ne yapabilirim diyen insanların topluluğu aslında. Bu koroya katkıda bulunmak isteyen herkesi de aramızda görmek isteriz. Bugünde TOÇEV yararına buradayız. TOÇEV’in çocuklar için yaptıklarını biliyoruz. Özellikle burada olmaktan çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

“Konserlerin tümünü onlara bağışlıyoruz” 

Eğitime ağırlık veren bir proje olduğunu belirten C- Majör Kurucu Başkanı Recai Çakır ise, “Tamamen eğitime ağırlık veren bir Vakıf. Onlarla 25. Yılında birlikte organizasyon yaptığımız için çok mutluyuz. SİMAJÖR’e gelince, CEO’lardan yani iş insanlarından oluşan bir vakıf. Amacı tamamen sosyal sorumluk projesi. Bir nebze farkındalık oluşturabilmek. Toplumun dikkatini çekebileceğimiz konuları gündeme getirecek vakıf ve derneklerle iş birliği yaparak ve onlara da yardımda bulunarak konserlerin tümünü onlara bağışlıyoruz” diye konuştu.

C-Major İşten Sesler Korosu, çocuklar için sahne aldı

“Çocuklar yararına yaptığımız konserler, hepimizi besleyen konserler” 

Eğlenerek şarkılar söylediğini anlatan sanatçı Burcu Kösem de, “Böyle köprü vazifesi üstlenmekten dolayı çok mutluyuz. Eğlenerek şarkılar söylüyoruz ama bunun sonunda da topluma faydamız oluyor. Özellikle çocuklar yararına yaptığımız konserler, hepimizi besleyen konserler. Bugünde TOÇEV yararına bu konseri vermekten ve çocuklara ulaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Barosu Başkanı Özsoy: "Kayseri Barosu büyük Türk Milleti’ne hizmet için buradadır" Kayseri Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla çelenk koyma töreni düzenlendi. Programda açıklama yapan Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy; "Kayseri Barosu büyük Türk Milleti’ne hizmet için buradadır" dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy, baro çalışanları ve avukatlar katıldı. Çelenk koymanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 5 Nisan’da Ankara’da yapılan programlara katıldıklarını söyleyen Kayseri Barosu Başkanı Murat Tolga Özsoy; "5 Nisan’da Ankara’da 81 baro ile birlikte Avukatlar Günümüzü kutladık, hukuka saygı yürüyüşümüzü yaptık. Bugün de devamı olarak 7 Nisan’da Kayseri Baromuzla çelenk törenimizi yapıyoruz. Devamında da bayramlaşmamızı yapacağız. Bugün bizim için çok güzel bir gün. 220 bin avukat için çok güzel bir gün. 3 bin 300 avukatımın başkanı olmakla gurur duyuyorum" dedi. Özsoy, Kayseri Barosu’nun hukuk noktasında üzerine düşeni her zaman yaptığını söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde tüm avukat arkadaşlarımla beraber Kayseri halkımıza, vatandaşlarımıza hak, hukuk mücadelemizde yanlarında olacağımızı şimdiden bir kez daha belirteyim. Bu seneki temamız ‘Hak-Hukuk’ ve bizler de Hak-Hukuk noktasında yoğunlaşacağız. Hukuk noktasında şunu söyleyeceğim; burada baroların üzerine düşen görev, kim nereden gelirse gelsin hukuksuzluğun daima karşısında olmaktır. Hukuk noktasında baromuz bu zamana kadar üzerine düşen görevi her zaman yapmıştır. Kayseri Barosu 3 bin 300 kişilik büyük bir ailedir. Her türlü hukuksuzluğa, Kayseri halkına, büyük Türk milletine hizmet için buradadır" ifadelerini kullandı.
Ordu Bir kadının azmi: İğne ve iplikle ailesinin geçimini sağlıyor Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite okuyan çocuğunun geçimini, yaptığı iğne oyası ürünlerini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz bir şekilde kadınların hizmetine sunduğu ’El Emeği Çarşısı’nda satarak sağlıyor. Uzun yıllar Kocaeli Gebze’de yaşayan Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti 2 yıl önce memleketleri Ünye’ye dönme kararı aldı. Ünye’ye yerleşmelerinin üzerinden bir ay sonra Yılmaz Mıdıkoğlu beyin kanaması geçirdi. Bu hastalık süreci sonrası önemli bir sağlık sorunu yaşayan Mıdıkoğlu bakıma muhtaç hale geldi. Hem eşine bakıyor, hem de el emeği ürünler üretiyor Eşinin yaşadığı sağlık problemleri sonrası ev ekonomisine katkı da bulunmak ve üniversite okuyan kızının eğitim masraflarını karşılamak isteyen Meral Mıdıkoğlu, en iyi yaptığı işlerden bir tanesi olan iğne oyası ürünleri yapmaya başladı. Başlarda satış yapmakta zorlanan Mıdıkoğlu, daha sonrasında ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde kadınlara yönelik ücretsiz hizmet veren El Emeği Çarşısı’na başvurdu. Yaptığı el emeği ürünleri burada satmaya başlayan Mıdıkoğlu daha fazla müşteriye ulaştı. Siparişleri yetiştirmekte zorlanan Mıdıkoğlu, günün belli bölümlerinde eşine bakmak zorunda olduğu için evinde, geri kalan kısmında ise çarşıda ürünlerini yaparak satışlarını katladı. "Çok fazla müşterimiz oldu, satışlarımız arttı" Eşinin yaşadığı sağlık problemleri sonrası çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Meral Mıdıkoğlu, el emeği ürünleri ürettiğini söyledi. Yaptığı ürünleri satmak için Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’nın kendisine büyük kolaylık sağladığını aktaran Mıdıkoğlu, "23 yıl Gebze’de yaşadıktan sonra memleketimiz Ünye’ye yerleşme kararı aldık. Geldikten bir ay soran eşim çok önemi bir sağlık problemi yaşadı. Çok zorlu süreçler yaşadık. Bu süreçten sonra aile ekonomimize katkıda bulunmak için çalışmam gerekiyordu. Ben de bunun üzerine en sevdiğim en iyi bildiğim iş olan iğne oyası ürünleri yapmaya başladım. Bu süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’na başvurdum ve burada satışlar yapmaya başladı. Çok fazla müşterimiz oldu. Satışlarımız arttı, telefonlarla siparişler almaya başladık. Hem eşimin ihtiyaçlarını gideriyor hem de burada ücretsiz bir şekilde ürünlerimizi satabiliyoruz. Burası aynı zamanda bir aile ortamı sıcaklığında. Benim gibi birçok kadın arkadaşımda burada satış yapıyor. Bize bu imkânı sunan ve bize destek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum" dedi.