GENEL - 26 Mart 2012 Pazartesi 15:16

GİRESUNLU İŞADAMI ÖNER HEKİM`DEN VALİ ŞAHİN`E ZİYARET

A
A
A
GİRESUNLU İŞADAMI ÖNER HEKİM`DEN VALİ ŞAHİN`E ZİYARET

Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin`i makamında ziyaret etti.
Vali Şahin`le ilin yatırım ve istihdam sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunan Hekim, ``Sayın Valimizle çeşitli vesilelerle görüşme imkanımız olmuştu. Rahmetli oğlum Ömer Hekim`in mevlidi için geldiğimde makamında kendisini ziyaret etmek istedim. Valimizin ilimiz için yaptıklarını takip ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Giresun için hizmet noktasında biz de üzerimize düşeni yapmaya, kendisine yardımcı olmaya hazırız`` dedi.
Giresun Valisi Şahin ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek ``Giresun`un yetiştirdiği önemli sanayicilerimizden birisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Hekim, Giresun`un ismiyle özdeşleşmiş Hekim Süt aracılığı ile ilimize istihdam sağlıyor. Bununla birlikte özellikle Piraziz ilçemizde bağışladığı iki okul, 3 sağlık ocağı ile hayır ve hasenatlarını sürdürüyor. İnşallah eğitim ve sağlık alanındaki bu hizmetlerine yenilerini ekleyecektir`` şeklinde konuştu.
Vali Dursun Ali Şahin, Öner Hekim`i makam dışına kadar uğurladı. Şahin yarın öğle namazı sonrasında Piraziz Şeyhli Mahallesi Cami`nde Ömer Hekim için düzenlenecek olan mevlide de katılacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 1 kepçe aronyalı dondurma yedi, aronya bahçesi kurdu Erzincan’da sıcak havadan bunalan ve 1 kepçe aronyalı dondurma tadan Güven Bilyay, tadını beğendiği aronyanın bahçesini kurdu. Erzincan’da aronya yetiştiriciliği yapan Güven Bilyay, aronyayı nasıl keşfettiğini anlattı. Bilyay sıcak havadan bunaldığını ve dondurmacıda gördüğü aronyalı dondurmayı merak ederek deneyimlediğini kaydetti. “Bir kepçe dondurma aldık mevzu buralara kadar geldi.” “Bir kepçe dondurma aldık mevzu buralara kadar geldi. Demek ki 2 kepçe alsaydık daha ne yapardık!” diyen Bilyay, tattığı aronyayı beğendi ve araştırmaları sonucunda Erzincan’da aronya bahçesi kurmaya karar verdi. Bilyay, “Baktım Erzincan iklimi buna uygun. Bende bu işi yaparım. Bismillah dedik. Sonuçta 3’üncü yılın sonunda bu aronyaları yetiştirdik.” dedi. “Bizim uydurmamız değil: 35 gramı günlük insan vücudunun ihtiyacını karşılıyor” Süper meyvenin faydalarını aktaran üretici Bilyay, şöyle konuştu: “Özellikle antioksidan oranı yüksek olduğu için, bunun 35 gramı günlük insan vücudunun ihtiyacını karşılıyor. Bunlar bilimsel olarak araştırmaların sonucunda ortaya çıkmış. Bizim uydurmamız değil. Aynı zamanda diyabeti düzenlediği için insanlar bundan senelik 11 kilo alıyorlar.” Öte yandan aronya bahçesinden siparişe göre günlük 20-25 kilo topladığını belirten Bilyay, vatandaşları süper meyve olarak adlandırılan aronyayı tatmak için bahçesine davet etti.