GÜNDEM - 26 Kasım 2024 Salı 15:16

Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut: “Tüm mazlum coğrafyalara yardım eli uzattık”

A
A
A
Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut: “Tüm mazlum coğrafyalara yardım eli uzattık”

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, son yıllarda dernek olarak yaptıkları yardım çalışmalarından bahsederek, “Dünyanın dört bir yanında, felaketlerin olduğu tüm mazlum coğrafyalara yardım eli uzattık” dedi.


Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, mazlum coğrafyalardaki yardım çalışmaları hakkında bilgi vererek yıllardır acı, göz yaşı, zulüm ve zorlukların olduğu her yere yardım ulaştırdıklarını söyledi. Dernek olarak mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, "Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kamu yararı statüsüne sahip olup ülkemizde ve dünyada insani yardım alanında çalışmalarımızı aktif olarak sürdürmekteyiz. Acil yardım organizasyonlarıyla dünyanın dört bir yanında, felaketlerin olduğu mazlum coğrafyalara yardım eli uzattık. Sel felaketleri, açlık, savaş ve iç çatışmaların hüküm sürdüğü Bangladeş, Yemen, Somali, Gazze ve Lübnan’da acil yardım çalışmaları kapsamında su, gıda ve hijyen yardımları ulaştırdık” dedi.



Bangladeş’te sel felaketi


Dernek olarak doğal afetlerin yaşandığı Bangladeş’e yardım eli uzattıklarını belirten Mustafa Bulut, "Bangladeş’te son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, ülke genelinde büyük bir sel felaketine yol açtı. Yoğun yağışlar sonucunda meydana gelen seller, birçok yol ve evi su altında bırakırken, 1,5 milyondan fazla insan mahsur kaldı. Yedi Başak, afetzedelere yardım elini uzatarak, felaketin gerçekleştiği ilk günlerde sahaya hızlı bir şekilde müdahale ederek, gıda dağıtımı ve sıcak yemek ikramında bulunduk. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, bu zor süreçte yardıma muhtaç olan tüm insanlara desteğini sürdürmeye devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.



Yedi Başak Yemen’deki insani krizde yardıma koştu


Dernek Başkanı Mustafa Bulut, "Yemen ile derin tarihi ve kültürel bağlarımız var. Yemenli kardeşlerimiz tarihinin en derin insani krizlerinden birini yaşıyor. Ülke genelinde 21 milyon insanın yardıma muhtaç ve bunların 9,8 milyonu açlık sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre 2018 yılında 100 binden fazla çocuk açlıktan ve açlığa bağlı sebeplerden dolayı öldü, bunlar sadece kayda geçen vefat sayısı. 2018 ve 2019 yıllarında 2 defa Yemen’e insani yardım için gittik. Dünyanın yaşadığı insanlık krizlerinden en büyüğüne şahitlik ettik. 3,5 milyon insan kendi ülkesinde yerlerinden edilmiş durumda dağınık çadır kamplarda yaşıyor. Derme çatma bezlerden oluşan çadırlar soğuğa ve sıcağa karşı mukavemetsiz. Özellikle bebeklerin ve çocukların yaşamlarını sürdürmeleri için maalesef uygun ortamlar yok. Sağlık hizmetlerinin büyük ölçüde aksadığı Yemen’de, insanlar dışarıdan gelen yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor. Yemen halkı için geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında, bölgeye gıda, hijyen malzemeleri ve temiz içilebilir su dağıtımları yaptık’’ ifadelerini kullandı.



Yedi Başak’tan Somali’de açlık krizine karşı yardım kampanyası


Başkan Mustafa Bulut, “Son dönemde Somali’yi etkisi altına alan şiddetli yağışlar ve seller, 2,5 milyon kişinin etkilendiği büyük bir felakete yol açtı. Bu afet sonucunda 100’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 1 milyondan fazla kişi göç etmek zorunda kaldı. Su baskınları ve su kaynaklı hastalıkların yayılma riski de endişe verici bir durum oluşturdu. Somali, uzun süredir kuraklık ve açlıkla mücadele eden bir ülke. Yedi Başak Derneği, bu zorlu şartlar altında yaşayan Somali halkı için geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında, bölgeye gıda ve hijyen malzemeleri gönderdik. Somali’de ki insanların gıdaya erişimlerini sağlayarak, açlık krizinin etkilerini hafifletmeyi hedefledik. Başlattığımız, yardım kampanyası, binlerce insana umut oldu” şeklinde konuştu.



Yedi Başak’tan Gazze’ye acil yardım kampanyası


Dernek olarak İsrail’in zulmü altındaki Gazze halkının da her zaman yanında olduklarını söyleyen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği’nin Başkanı Mustafa Bulut, "Özellikle gıda yetersizliğinden dolayı hamile kadınların düşük tehlikesi yaşadığı, emziren annelerin yeterli beslenemediği için bebeklerin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bu zor günlerde günlük sıcak yemek ikramlarımız aralıksız devam ediyor. Her gün 8 bin kişiye sıcak yemek ulaştıran derneğimiz, bazı günler bu sayıyı 15 bine kadar çıkarıyor. Gazze’deki insani dram son bulana kadar seferberlik devam edecek. Gazze’deki kardeşlerimize sıcak yemek ulaştırabilmek için başlatılan bu seferberlik, bir insanlık görevi olarak görülmelidir. Destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Dernek olarak ayrıca tankerlerle temiz içme suyu, meyve-sebze paketi, mama, hijyen paketi, nakdi yardım ve ilaç yardımı gibi birçok alanda da destek sunmaya devam ediyoruz. Özellikle elektrik ve suyun kesik olduğu bölgelerde hijyen ve temel ihtiyaçların karşılanması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.



Lübnan’da yerlerinden edilmiş insanlar için acil yardım kampanyası


İsrail’in zulmünden etkilenen Lübnan’da da mağdurların yanında olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Bulut, "Lübnan’da acil durumlardan etkilenen insanlara yardım eli uzattık. Ramazan ve kurban çalışmaları gibi çeşitli yardım kampanyaları kapsamında da Lübnan’da faaliyet göstermekteyiz. İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’da yerinden edilen insanlar için acil yardım çalışmalarını sürdürdük. Bu kapsamda yardımlarımızı Lübnan’a ulaştırdık. Bağışçılarımızdan gelen yardımları en kısa sürede onlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, zor durumdaki insanlara ulaşmak için gayret göstereceğiz" diye konuştu.



Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut: “Tüm mazlum coğrafyalara yardım eli uzattık”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı AİÇÜ ile Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı arasında iş birliği protokolü imzalandı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik Hizmetleri alanında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin ve eski hükümlülerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak suç işlemelerinin önüne geçilmesi ve yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanıyor. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış tarafından imzalanan protokol kapsamında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlü ve eski hükümlülere yönelik, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, çocuklara yönelik faaliyetler, bağımlılıkla mücadeleye yönelik faaliyetler, ortak projeler ve ar-ge faaliyetleri, personele yönelik faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler, koruma kurullarına yönelik faaliyetler ve kamu yararına çalışmaya yönelik faaliyet alanlarında iş birliği yürütülecek. Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut yaptığı açıklamada, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı ile imzalanan protokolün, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin topluma yararlı bir birey olması ve suç oranlarının azalması için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karabulut, toplumsal güven ve huzurun sürdürülebilir bir özellik taşıması için üniversite olarak toplumsal katkı faaliyetlerine her zaman destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Prof. Dr. Karabulut, gerçekleştirilen iş birliği dolayısıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış’a teşekkür etti. Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış ise “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yükümlülerin ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını destekleyen, sosyal sorumluluk projelerimizin oluşturulmasında bizimle birlikte hareket eden paydaş bir kurumdur. Denetimli serbestlik sistemimizi akademik destek ile güçlendiren, uygulamalarımızın verimli ve bilimsel temelle yürütülmesine imkân veren Sayın Rektörümüze ve üniversitemize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Protokol imza töreninde AİÇÜ Genel Sekreteri Muhammet Nuri Kılıç ile Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürü Derya Aydın da hazır bulundu.
Iğdır Iğdır Üniversitesinde bilimsel eğitim etkinliğinin açılışı yapıldı Iğdır Üniversitesinde TÜBİTAK desteğiyle 26-28 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak olan "2237-A Dil ve Edebiyat Araştırmalarında Fiziki ve Dijital Kaynakların Kullanımı" başlıklı bilimsel eğitim etkinliğinin açılışı yapıldı. Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan etkinlik koordinatörü Doç. Dr. Abdulhakim Tuğluk, desteklerinden dolayı TÜBİTAK’a ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkür etti. Doç. Dr. Tuğluk, etkinlik kapsamında 3 gün boyunca Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen eğitmen ve lisansüstü eğitim öğrencisi katılımcıların fiziki ve dijital kaynakların temini ve verimli bir şekilde kullanımı için bir arada olacağını anımsattı. Doç. Dr. Tuğluk konuşmasının devamında, "Bu projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenen bir projedir. 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında yapılan bir projedir. Projeyi TÜBİTAK şu anlamda destekliyor. Türkiye’nin farklı yerlerinde katılımcıları bir araya getirmek ve belirli bir konuda alanında uzman eğitmenlerin katılımcılara bilimsel destek sağlaması esasına dayanıyor. Projemize Türkiye’nin farklı yerlerinde İstanbul, Bursa, Erzurum, Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Siirt ve çeşitli yerlerden katılımcılar var. 8 eğitmenimiz var. Konya, Düzce, Kırıkkale, Diyarbakır ve Siirt’ten eğitmenlerimiz var. 3 gün boyunca burada Dil ve Edebiyat araştırmaları alanında fiziki ve dijital kaynak kullanımı üzerine bir eğitim etkinliği yapacağız. Projenin amacı Dil ve Edebiyat alanında lisansüstü eğitim görenlerin gereksinim fiziki ve dijital kaynakların nasıl temin edileceği ve bunların nasıl en verimli şekilde kullanılacağını uygulamalı bir şekilde ifade etmek ve bu anlamda bir etkileşim ortaya koymak projemizin temel amacıdır” dedi