GÜNDEM - 10 Eylül 2024 Salı 09:33

Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

A
A
A
Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

Şahinbey Belediyesi’nin sosyal tesisleri ve gençlik merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları Hat, Ebru ve Filografi çalışmaları Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi.


Serginin açılışı, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve birçok protokol üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Sosyal tesislerde verilen eğitimlerle kursiyerlerin sanata olan ilgilerini pekiştiren bu çalışmalar, geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor. Sergide yer alan eserler, ziyaretçilerden büyük beğeni toplarken, sanatseverler bu nadide el işlerini yakından inceleme fırsatı buldu.


“Burada bu ürünleri satarak para kazanan kadınlar var”


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Camide birçok kurslarımız var. Vatandaşlarımızın gece ve gündüz burada kurslar veriliyor. 6 yaş çocuklarımız için kurslar veriliyor. Bunun yanı sıra burada kadın öğrenciler Hat, Ebru ve Filografi eğitimi alıyorlar. Kurslarımızda yapılan eseler burada sergileniyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bu ürünleri satarak para kazanan kadınlar var. Ben belediye olarak satılan ürünlerden alacağım. Bu tür etkinliklerin devamlılığını yapacağız” dedi.



Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ortahisar’da tarih gün yüzüne çıkıyor Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki İçkale bölgesinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Müze Müdürü Levent Alnıak ve Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Mehmet Yavuz ile yerinde inceleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “4 büyük medeniyetin izlerinin gün yüzüne çıktığı kazı çalışmalarını hızlandırarak kültür varlığını geleceğe daha korunaklı bir şekilde taşıyacağız” dedi. Kazı çalışmalarının büyük bir hassasiyetle devam ettiğini ifade eden Başkan Genç, “Bu tarihi mekan, burada yaşayan birçok medeniyetin bize bıraktığı emanet. Helenistik, Roma, Bizans, Komnenos ve Osmanlı dönemiyle Cumhuriyet dönemine gelen tarihi bir kültür varlığı. Bu kazıların daha bilimsel, daha sağlıklı ortamlarda yapılabilmesi bakımından çalışmaları ve yapıların kamulaştırma işini bizzat yerinde gördük. Bu konuda vaziyet edeceğiz ve kazı çalışmalarını hızlandırarak kültür varlığını geleceğe daha korunaklı bir şekilde taşıyacağız. Bu bir miras sorumluluğu. Birçok medeniyetin aynı mekanları kullanarak yaşadığı hatıralar var. Onları bir müze konseptinde sunmak için gayret ediyoruz. Ama aynı zamanda turizm için önemli bir kültür destinasyonu. O yönüyle de bizi ilgilendiriyor. Yapılan işe bir ivme kazandırıp çalışmaları hem yakinen takip etmek hem de bu projeye destek olmak için tüm gücümüzle bir gayretin içerisindeyiz. Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Müze Müdürlüğümüz muhtarımız hep beraber inşallah bu çalışmayı hızlandırarak neticesine doğru gideceğiz” dedi. Sanat tarihçisi Prof. Mehmet Yavuz ise yaptığı açıklamada, “Trabzon’da 2021 yılından itibaren yapılan projede bir mesafe aldık. Hedeflerimize ulaşmayı düşünüyoruz. Özellikle sayın başkanımız ve sayın valimize teşekkür ediyorum. Trabzon’un kültür turizminden büyük pay alacağına inanıyoruz” derken, Trabzon Müze Müdürü Levent Alnıak ise, “Trabzon’un en eski yerleşim yeri olan İçkale bölgesinde kazı çalışmalarını sonuçlandırdığımız takdirde kültür turizmi için ziyaret edilebilir bir hale gelecektir” şeklinde konuştu.