ASAYİŞ - 09 Nisan 2025 Çarşamba 12:24

Gaziantep’te vahşet: Suriye uyruklu şahıs önce öldürüldü, sonra parçalara bölündü

A
A
A
Gaziantep’te vahşet: Suriye uyruklu şahıs önce öldürüldü, sonra parçalara bölündü

Gaziantep’te Suriyeli yazılımcı, evinde öldürüldükten sonra parçalara bölünerek üzerine toprak örtülmüş halde havalandırma boşluğunda bulundu. Olayla ilgili öldürülen şahsın eşiyle birlikte 6 zanlı yakalanarak adliyeye sevk edilirken cenaze Suriye’ye gönderildi.


Olay, 5 Nisan günü Şahinbey ilçesi Kavaklık Mahallesi Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın 5’inci katındaki dairede yaşayan Suriye uyruklu yazılımcı Ömer İzzetoğlu’ndan (34), eşi Merve İzzetoğlu (30) ve yakınları haber alamayınca durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.



Parçalanmış ceset, evin havalandırma boşluğunda üzerine toprak örtülü halde bulundu


Eve gelen ekipler, kan izlerine rastlayınca geniş çaplı arama yaptı. Yapılan aramalar neticesinde şahsın parçalanmış cesedi, evin havalandırma boşluğunda üzerine toprak örtülü halde bulundu. Cenaze, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adli tıpta işlemleri tamamlanan cenaze, defnedilmek üzere Suriye’nin Azez ilçesine gönderildi.



Öldürülen şahsın eşi ile birlikte 6 zanlı adliyeye sevk edildi


Yaşanan vahşetin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen şahsın eşi Merve İzzetoğlu ile birlikte toplam 6 zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.



Gaziantep’te vahşet: Suriye uyruklu şahıs önce öldürüldü, sonra parçalara bölündü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği Kocaeli’de "2025 Yılı İlkbahar Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi" kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli mısır tohumu ve 15-15-15 gübresi desteği sağlanıyor. Ürünler, çiftçilere belirlenen dağıtım merkezlerinde teslim ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelir düzeyini artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal salma yumurta tavukçuluğu, modern sera desteği başta olmak üzere hayata geçirdiği onlarca proje ile üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında yaklaşık bin 500 çiftçiye yüzde 50 hibeli 700 ton 15-15-15 gübresi ile 70 ton (4800 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu desteği veriliyor. Proje doğrultusunda, Kocaeli genelinde yaklaşık 36 bin dekar mısır tarlasının desteklenmesi hedefleniyor. Dağıtımlar, 18 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. "Destekler bize çok faydalı oluyor" Kandıra İncecik Mahallesi’nde yaşayan Recep Şahin verilen destekler ile ilgili olarak, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden yararlanarak gübrelerimizi almaya geldik. Bu zamana kadar yararlandığımız bütün desteklerden dolayı büyükşehir belediye başkanından Allah razı olsun. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Fındık, mazot, gübre desteğinden hepsinden faydalandık. Destekler bize çok faydalı oluyor. Dışarda gübrenin torbası 900-1000 lira arasında değişiyor. Belediyemiz bize yarı fiyatına veriyor. Allah razı olsun Tahir başkanımızdan. Her zaman bizim yanımızda olmuştur. Desteklerinin devamını diliyoruz" dedi. "Ben her sene mısır tohumu desteğinden yararlanıyorum" Mazot, gübre ve tohum gibi birçok destekten memnun olduklarını dile getiren Kandıra Akbal Mahallesi sakinlerinden Ersin Candan, "Ben her sene mısır tohumu desteğinden yararlanıyorum. Sulamasını ve bakımını düzgün yaptıktan sonra 3 metre boy yapıyor mısırlar. Allah razı olsun belediye başkanımızdan. Tahir başkanımıza sonsuz teşekkürlerimiz sunarım. Allah, yolunu açık etsin" ifadelerini kullandı.
Mersin Türkiye’nin sofralık kayısı üretim merkezi, zirai donu yüzde 30 hasarla atlattı Türkiye’de sofralık kayısının yüzde 90’ının üretildiği Mersin’in Mut ilçesinde zirai don yaklaşık yüzde 30 kayıpla hafif atlatıldı. Türkiye’nin önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin’de bu sene zirai don etkili oldu. Yaklaşık 2 ay önce birçok bahçenin zarar gördüğü Mersin’de, 3-4 gün önce yaşanan zirai don çok fazla etkilemedi. Özellikle mikro klima özelliğine sahip coğrafi işaretli sofralık Mut kayısı üretiminin yapıldığı Mut ilçesinde zirai don 20-30 arasında bir hasar verdi. Rengiyle, kokusuyla, görüntüsüyle Mut sofralık turfanda kayısısı Rusya, Orta Doğu, Rusya, Ukranya, Hindistan ve Avrupa’ya ihraç edilirken, 712 bin dekar tarım arazisi olan ilçede, 77 bin 800 dekar alanda üretim yapıldığı bildirildi. Narlı Mahallesi’ndeki bahçelerde incelemeler yapan Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, "Zirai dondan kaynaklı olarak daha fazla zarar olmadan kurtulduğumuza şimdilik seviniyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde başka zarar ziyan olmaz" dedi. Zirai dondan sonra yapılması gereken konusunda bilgi veren Ziraat Mühendisi Cennet İnce ise, "Don vurduktan sonra en azından beslemeyle bir tık ağacın stresini azaltmak adına deniz yosunu gibi ürünler uygulayarak ağaçlarımızın stresini bir tık alabiliriz" ifadelerini kullandı. Zirai don nedeniyle bahçesi zarar gören Rukiye Atik, "Bir soğuk çıktı. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum ama bir kalktık sabah her şey bitmiş" diye konuştu. Narlı Mahalle Muhtarı Abdullah Akay ise, "Mahallemize zirai don olmuştur. İlçe Tarım ve Ziraat Odası Başkanlarımıza dilekçelerimizi vermiş bulunmaktayız, destek bekliyoruz. Çiftçilerimizin bankalara olan borçlarının ertelenmesi gerekir. Özellikle de elektrik paralarının yüzde 50’ye indirilmesini istiyor, gerekli yardımları bekliyoruz" şeklinde konuştu. "İlçede zarar yaklaşık yüzde 30" Mut Tarım İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, "Maalesef ilçemizde bir zirai don afetiyle karşı karşıya kaldık. İlçe genelinde ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Mevsim itibarıyla zirai dondan etkilenen meyve bahçelerinde ön hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, erik, kayısı, elma, ceviz, üzüm gibi ağaç alanlarına yüzde 30’a yakın zirai don zararı oluşmuştur. Çalışmalar sonucunda zararla ilgili raporumuzu oluşturacağız" denildi.
Aydın Büyükşehir’in kurslarıyla Aydınlı minikler bale öğreniyor Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde Aydın’da yaşayan her yaştan çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak için hayata geçirilen etkinlikler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından verilen bale eğitimleri devam ediyor. Minik balerinlere takım çalışmasını öğreten, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan bale eğitimleri müzik ve ritim duygusunu da geliştiriyor. Bale eğitimlerinde minikler teknik taktik, koreografi, ritim, müzik ve sahne çalışmalarının tüm inceliklerini öğreniyor. Bale eğitimlerine katılan öğrenciler, hazırladıkları gösteriyi dönem sonunda gerçekleştirilecek etkinlikte sergileyecek. Ücretsiz etkinliklerden memnuniyet duyduklarını belirten veliler, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. "Çocuklarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" Başkan Çerçioğlu, çocuklar için düzenlenen güz ve yaz dönemi etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, "Kentimizde yaşayan tüm çocuklarımız için başlattığımız güz ve yaz dönemi etkinliklerini sürdürüyoruz. Yoğun ilgiyle karşılanan etkinliklerimiz ile aydınlık yarınlarımızın mimarları olacak olan çocuklarımızın gelişimlerine destek oluyoruz. Çocuklarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.