SPOR - 13 Mart 2025 Perşembe 15:09

Gaziantep Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine 10 milyon TL nakdi destek

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine 10 milyon TL nakdi destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla "10 Milyon TL’lik Nakdi Destek Programı" düzenledi.


Spor şehri Gaziantep mottosuyla 7’den 70’e herkese sporu günlük yaşamında alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği amatör spor kulüplerine destek programını bu yıl da yineledi.


25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleştirilen programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir ve sporcular katıldı.



"Kulüplerimizin parası yarın yatıyor"


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sağlıklı yaşamın en önemli konu başlıklarından biri olduğunu belirterek, "Biz çocukken matematiğin başından bizi kaldırmazlardı. Spor genelde matematiği, fiziği iyi olmayanların işi olarak görülürdü. Öyle bir şey de yok. ’Matematik, fizikten bunaldığında rahatlamak için ya müzik dinleyeceksin, ya bir spor oynayacaksın, ya bir sinema seyredeceksin’ denilirdi. Ama o kadar önemli ki bu spor. Spor hayattır. Daha önce size malzeme desteği veriyorduk. Dediler ki bize nakit para desteği verin. Biz de hemen bunu organize ettik. Bugünkü 10 milyon TL’lik nakdi destek programından hemen bir gün sonra, yarın paralarınızı alacaksınız. Kulüp başkanlarımız güzel bir bayram hediyesi olsun" dedi.



"Başkan şahin taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmedi"


Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendilerine her şartta destek olduğunu ifade ederek, "Amatör spor kulüpleri adına ne talep edersek edelim hiçbir zaman geri çevrilmedi. Fazlasıyla destek verildi. Bu Türkiye’de ilk. Bunun bir benzeri daha yok Türkiye’de. Gaziantep adına verilen bu destekler çok önemli. Sporcuların yetişmesinde, ahlaklı bir neslin yetişmesinde bu destekler önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı.



"Bugün burada yapılan bu yardım çok kıymetli"


Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, yıllarca amatör spor çatısı altında futbol antrenörlüğü yaptığını belirterek, "Bugün buradan yapılan bu yardımın ne kadar kıymetli olduğunu sahadan gelen biri olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim. Başkanımız Fatma Şahin’in spora olan desteğini herkes görüyor. Bu doğrultuda yetenek taraması ile ilgili gençlerimizi keşfetmek adına da kendisiyle bir iş birliğimiz var, bunu beraber yürütüyoruz. 11 istasyonda çocuklarımızı yeteneklerine göre seçerek amatöre yeni sporcular kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Birlikte ‘Amatör olmadan profesyonel olunmaz’ edasıyla kentin yeni başarıları için çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.



"Başkanımız Fatma Şahin ile gurur duyuyoruz"


Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz ise sporun çok önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, "Şehrimize sahip çıkmak önemli. Önümüzde çok güzel günler var. Başkanımız Fatma Şahin, göreve geldiği günden bu yana sadece şehrimizle değil, kendisiyle de övünüyor, gurur duyuyoruz. Kendisinin Türkiye’de bir karşılığı var. Türkiye’de hangi vilayete gidersek gidelim, Fatma Hanım’ın muhabbeti geçiyor" diye konuştu.


Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.



Gaziantep Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine 10 milyon TL nakdi destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Oğulcan Çağlayan: "Tek hedefim bu takımın Süper Lig’e çıkması" Kocaelispor’un sağ kanat oyuncusu Oğulcan Çağlayan, ligin 30. haftasında karışılacakları Fatih Karagümrük maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Hepimizin tek hedefi, tek hayali bu sene bu takımı Süper Lig’e lige çıkartıp kendimizi tarihin altın sayfalarına yazdırmak" dedi. Trendyol 1. Lig’de liderlik koltuğunda bulunan Kocaelispor, 16 Mart Pazar günü Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Körfez Brunga Tesisleri’ndeki antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğulcan Çağlayan, herkesin sakin ve sabırlı olmasına dikkat çekerek, "Uzun yıllar sonra Süper Lig’e bu kadar yakınız. Bunun bilincinde ve farkında olalım. Taraftarlarımız her zaman daha fazlasını istiyorlar ama bu sene için elimizdeki malzeme budur. Önümüzdeki sene daha iyi oyuncularla daha farklı bir pozisyonda olabilirler. Bu sene gemiyi limana bu oyuncu grubu getirsin ondan sonraki sene planlamada kim olur kim olmaz o bizim gündemimiz değildir. Tek hedefim, bu sezon bu takımın süper lige çıkmasıdır. Önümüzdeki sene için en ufak bir beklentim de en ufak bir düşüncemde yoktur. Hepimizin tek hedefi tek hayali bu sene bu takımı lige çıkartıp kendimizi tarihin altın sayfalarına yazdırmaktır. Çünkü, Kocaelispor tarihi ve mazisi çok önemli olan bir kulüptür. Taraftarımızın niyeti neyse bu oyuncu grubunun da niyeti odur. Herkes bunu bilsin. Biraz daha sakin ve sabırlı olalım. Bu kadar puanı toplayan da bu oyuncu grubu. 4 maç kazanamayan da bu oyuncu grubu. 10 puan fark atan bir oyuncu grubu var" şeklinde konuştu.
Kocaeli İsmet Taşdemir: "Zor bir maç bizi bekliyor" Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir pazar günü Fatih Karagümrük ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin, "Zor bir maç bizi bekliyor. Bunun bilincindeyiz ama bu zaman kadar takım olarak oynadığımız çok doğru ve iyi oyunlar var. Zor bir maç ama biz zorları severiz. Zorlardan da iyi çıkmasını bildik" dedi. Körfez ekibi, 16 Mart Pazar günü Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenman ile sürdürdü. Teknik Direktör İsmet Taşdemir gözetiminde gerçekleşen idmanda çabukluk ve geçiş antrenmanı çalışıldı. "Mendes yetişemeyebilir" Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mendes’in, Fatih Karagümrük maçına yetişememe durumu olduğuna dikkat çeken Taşdemir, "Mendes, Karagümrük maçına yetişebilirdi ama riske de atmış oluruz. Riske atıp sezonun geri kalanında daha büyük sıkıntılar yaşamak istemiyoruz. Appindangoye ve Ahmet Oğuz’un olmaması da bizi etkiledi. Kurduğumuz bir oyun düzeni vardı oyun düzenimiz biraz değişti. Yeni oynattığımız oyuncularımızda ellerinden geleni yaptılar ama yetmedi. Özellikle geçtiğimiz hafta çok kötü bir oyun oynadık. Bu yeni oynayan oyuncularımızla da alakalı değil. Doğru hazırlanamadığımız, doğru işler yapmadığımız bir ilk yarıyı geride bıraktık ama ikinci yarıda çok daha iyi işler yaptık, maçı kazanabilirdik ama olmadı. Yeni oynayan oyuncularımızın üzerine yüklemek de doğru değil" diye konuştu. "Takımda rehavet olduğunu düşünmüyorum" Takımda rehavet olduğunu düşünmediğini belirten Taşdemir, "Takımda maçın başından sonuna kadar bir oyun formatı ile oynayıp, kötü oynadığımız bir günü sonuna kadar değiştiremezseniz rehavet olarak algılayabilirim. Ama özellikle son Ümraniye ve Ankaragücü maçlarında kötü oynadık. Ankaragücü maçında bu bir gerçek daha kötü oynadık. İkinci yarı bunu değiştirmek için çok büyük çaba sarf ettik. Dolayısıyla rehavet olduğunda o etkiyi göremeyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.