GÜNDEM - 11 Kasım 2024 Pazartesi 11:46

Gaziantep Büyükşehir, Tugay Köprülü Kavşağı’nda şerit arttırma çalışmalarına başladı

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir, Tugay Köprülü Kavşağı’nda şerit arttırma çalışmalarına başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından İpekyolu (D-400) Karayolu üzerinde bulunan Tugay Köprülü Kavşağı’nda yapılan trafik iyileştirme ve şerit arttırma çalışmalarını Başkan Fatma Şahin inceledi.


Şehrin üretim merkezlerinden olan organize sanayi bölgesiyle KÜSGET arasında yer alan ve önemli bir karayolu hattı olan İpekyolu’nda Büyükşehir, trafik akışını sağlıklı bir şekilde sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. İyileştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla trafikte yüzde 33 oranında rahatlama sağlanması hedefleniyor.


İpekyolu (D-400) Karayolu ile Turgut Özal Bulvarı’nın kesişim noktasında bulunan Tugay Köprülü Kavşağı’nda ekipler, sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacıyla orta refüj ve yan kaldırımlarda kullanılmayan bölgelerden alan kazanarak şerit arttırılmasını hedefliyor.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı kontrolünde kısa sürede tamamlanması planlanan çalışma, mevcut araç akışını aksatmaması için trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ve okulların ara tatil döneminde yapılıyor.


Çalışma alanını ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son durum hakkında bilgi aldı. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Fatma Şahin, alanı yerinde inceledi.


“Araçların gruplanmasını azaltacak ve seri akışı arttıracak”


İncelemeleri sonrası yaptığı açıklamada Başkan Şahin, karayolu hattının önemine vurgu yaparak, “300 bin kişi her sabah OSB’ye gidip geliyor. Burada bir sıkışma noktası vardı. Hat küçülüyordu. Boşlukları, ölü alanları planlayarak daha önce yaptığımız çalışmada bunun maliyeti çok yüksekti. Bu maliyeti de aşağıya çekerek yüzde 33 iyileşme sağlandı. Bu aslında teknik ekibin gücünü, becerisini, tecrübesini ve aklını gösteriyor. Bir haftalık bir iş. Sıkışma noktasını biliyoruz ama bittiği zaman yüzde 33 iyileşme olacak. Araçların gruplanmasını azaltacak ve seri akışı arttıracak” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gazi Kördeve ise konu hakkında teknik bilgi vererek, çalışmanın sıkışıklığı engellemede katkı sağlayacağını ve trafik akışında iyileşme yapacağını söyledi.



Gaziantep Büyükşehir, Tugay Köprülü Kavşağı’nda şerit arttırma çalışmalarına başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul GEDSET Maltepe’ye geldi, 7.2 büyüklüğündeki deprem canlandırıldı Maltepe Belediyesi, Düzce Depremi’nin 25. yıl dönümü ve 12 Kasım Afete Hazırlık Günü’nde, GEDSET’i (Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı) Maltepe’ye getirdi.7.2 büyüklüğünde depremin de canlandırıldığı tırda, çök-kapan-tutun hareketinin deprem esnasında doğru yapılmasının zeminini oluşturuldu. Maltepe Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü Düzce Depremi’nin 25. yıl dönümü ve Afete Hazırlık Günü olan 12 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü “Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı”nı (GEDSET)bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına Maltepeli vatandaşların hizmetine sundu. 12 Kasım’da, saat 11.00-19.00 saatleri arasında, Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşın hizmetine sunulan eğitim tırında öncelikle 10 dakika süren, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yaşanması olası senaryolar ve yapılması gerekenler hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Eğitmenler ardından 7.2 büyüklüğünde bir depremin simule edilmesini sağlayarak ’çök-kapan-tutun’ hareketinin deprem esnasında doğru yapılmasının zeminini oluşturdu. Yapay deprem üretildi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ile Maltepe Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü işbirliğinde kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılan çalışmada 6 metreye 2.40 metrelik alana yerleştirilen oturma odası ve mutfaktan oluşan simülasyon odasında yapay deprem oluşturularak vatandaşlara deprem öncesi hazırlık ve deprem sırası doğru davranış şekillerini içeren bilgilendirme yapıldı. Uygulamada, bireylerin deprem şokunu atlatarak kendilerinin ve çevrelerindeki kişilerin olası bir afete hazırlanmasına yardımcı olması, basit önlemler alarak afet riskinin azalabileceği bilgisinin yaygınlaştırılması, kendilerine ve çevrelerindekilere afetten sonra yardım edebilmesi ve deprem anında korunma kültürünün oluşmasına katkıda bulunmuş olması amaçlandı.