EKONOMİ - 09 Ağustos 2021 Pazartesi 16:23

GSO’dan yatırımcı ve girişimciler için "teşvik ve destek" portalı

A
A
A
GSO’dan yatırımcı ve girişimciler için "teşvik ve destek" portalı

Yatırımcı ve girişimcilerin farklı konu ve sektörlerde, tüm devlet kurumlarına ait güncel desteklerden ve yatırım teşviklerinden bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla GSO Yatırım, Teşvik ve Devlet Destekleri Portalı (TEDEPORT) hayata geçirildi.

Yatırımcı ve girişimcilerin farklı konu ve sektörlerde, tüm devlet kurumlarına ait güncel desteklerden ve yatırım teşviklerinden bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla GSO Yatırım, Teşvik ve Devlet Destekleri Portalı (TEDEPORT) hayata geçirildi.


“Üretime Destek, Yatırıma Teşvik” sloganı ile kurulan, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin kapsamlı olarak bir araya getirildiği TEDEPORT, sadece Türkiye’deki girişimciler için değil, bölge ülkelerindeki potansiyel girişimciler için de önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen, Gaziantep’te Kalıcı Gelir İçin İstihdam Projesi bünyesinde hayata geçirilen TEDEPORT Teşvik ve Destek Portalı, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve GSO iş birliğinde yürütülüyor.



Gaziantep Sanayi Odası olarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sunma hedefiyle yeni iş birlikleri kurmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, hayata geçirdikleri TEDEPORT Teşvik ve Destek Portalı ile girişimcilerin sağlanan desteklere kolay bir şekilde ulaşabilmelerini ve firmaları kendilerine en uygun olan desteğe yönlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.



Günümüzdeki zorlu rekabet ortamında üretimine ve ticari faaliyetlerine devam eden işletmelerin ayakta kalabilmeleri için kamu tarafından çeşitli yöntemlerle verilen teşvik ve devlet yardımlarının büyük önem taşıdığını kaydeden Ünverdi, “Firma yöneticilerimizi, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm girişimcilerimizi TEDEPORT’tan faydalanmaya davet ediyorum. Konu, sektör, kurum ve şehir bazlı filtreleme yaparak hızlı ve kolay bir şekilde ihtiyaç duydukları konulara ve ilgilendikleri en güncel bilgiye ulaşabilirler. Portalda yatırım ve girişimcilik süreçlerine yönelik destek sağlayan 26 devlet kurumunun yayınladığı devlet destekleri kategorik olarak listelenmektedir” dedi.



TEDEPORT’ta ihracata yönelik devlet destekleri ve teşvikler için de özel bir kategorinin oluşturulduğunu belirten Ünverdi, “Bakanlıkların ihracatçı firmalara yönelik tüm destek kalemlerinin yer aldığı bu bölümde kullanıcılar konu, sektör, hedef ülke ve ihracat ürününe göre değişebilen destekler ile ilgili kategorik bir liste üzerinden bilgi alabiliyor. İhracata yönelik tüm destek ve teşviklerin çok basit ve kolay anlaşılır bir anlatımla kurgulandığı bu modül, ihracatçı firmalarımız için vazgeçilmez bir rehber niteliği taşıyor. İş dünyamıza yönelik sağlanan teşvik ve destekler, etkilerinin kısa sürede ortaya çıkması açısından hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomik gelişiminde kritik rol oynamaktadır. Üretimin, istihdamın ve ihracatın artırılmasını sağlayan destekler, aynı zamanda sektörlerimizin gelişmesini de sağlar. Gerek şehrimiz ve bölgemizde, gerekse de tüm ülkemizde yapılacak yatırımlara yönelik bir yol gösterici olduğuna inandığımız bu çalışmanın girişimcilerimize faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Tüm devlet kurumlarına ait güncel teşvik ve desteklere www.tedeport.org üzerinden ulaşılabileceği de vurgulandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Güngör; "Yangın şu an itibari ile yerleşim yerleri açısından herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır" Denizli’nin Karcı Dağında çıkan yangının üçüncü gününde, ekipler tarafından kontrol altına alınmak için yoğun çabaları devam ediyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Orman Müdürlüğünden aldığı bilgileri paylaşırken geçmiş olsun dileklerini iletti. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi ve Babadağ ilçesi sınırlarında kalan Karcı Dağı’nda ormanlık alanda 24 Ekim 2024 Perşembe günü 14.20 sularında orman yangını çıktı. İhbar üzerine harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleye devam ediyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ün Orman Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda, yangın bölgesinde, 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinası ve toplamda 715 personel ile müdahale edildiğini aktardı. En kısa sürede kontrol altına alınması için ekiplerin çalıştığını belirten Başkan Güngör, “Bilindiği gibi arazinin çok sarp ve kayalık olması arazide yol olmaması sebebiyle arazözlerle müdahale edilememiş, yer ekipleri ile el aletleri kullanılarak yangının önünde şerit açmak suretiyle mücadele edilebilmiştir.Hava araçlarıyla gün boyu çalışılmış olmasına rağmen yerden arazözle ulaşıp su sıkılamadığı için hava araçlarının müdahalesi yangının söndürülmesine yeterli olmamıştır. Şu an için iki ayrı noktada sekiz iş makinasıyla yol yapılması çalışmaları devam etmektedir. Yol yapılmak suretiyle ateşe arazözlerle müdahale edilebildiği taktirde inşallah kısa sürede kontrol altına alınmış olacaktır. Şu an için hava araçları gün batımı sebebiyle sahadan ayrıldı. Yarın gün doğumu ile birlikte tekrar çalışmaya başlayacaklar. Yangın şu an itibari ile yerleşim yerleri açısından herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır. Hepimiz için geçmiş olsun” açıklamalarında bulundu.
İzmir Trendyol Süper Lig: Göztepe: 0 - Trabzonspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Göztepe, evinde Trabzonspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada gelişen Göztepe atağında Djalma’nın sol kanattan kullandığı uzun taç atışında Trabzonspor kalecisi Uğurcan topu kontrol etmek isterken Solet’nin müdahalesiyle topu elinden kaçırdı. Solet’nin şutu ağlarla buluşurken hakem Cihan Aydın faul kararı verdi. 28. dakikada Göztepe yarı sahası sol iç kısmında topla buluşan Trabzonsporlu Banza, Dennis’in sert müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Dennis’e doğrudan kırmızı kart gösterdi ve Göztepe 10 kişi kaldı. 34. dakikada Göztepe savunmasında Koray’ın gönderdiği uzun pasta topla buluşan Fofana, hızla ilerleyerek ceza alanına girdi. Uygun pozisyonda şut çekeceği esnada Trabzonspor savunmasında Eren’in kritik müdahalesi, Fofana’ya gol şansı vermedi. 39. dakikada Trabzonspor atağında topu kapan Göztepeli oyuncuların kontra atağında Juan’ın pasında Fofana topu Tijanic’e aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tijanic’in vurduğu şutu Trabzonspor kalecisi Uğurcan çıkardı. Hakemler: Cihan Aydın, Bilal Gölen, Uğur Sarı Göztepe: Mateusz Lis, Heliton, Koray Günter, Malcom Bokele Mputu, Djalma Silva, Ogün Bayrak, Anthony Junior Dennis, David Tijanic, Isaac Solet, Juan, Datro Fofana Yedekler: Arda Özçimen, Emircan Seçgin, Taha Altıkardeş, İsmail Köybaşı, Lasse Nielsen, Nazım Sangare, Victor Hugo Gomes Silva, Kuryu Matsuki, Ahmed Ildız, İzzet Malak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Batista Mendy, Eren Elmalı, John Lundstram, Edin Visca, Enis Bardhi, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Pedro Malheiro, Simon Banza, Denis Draguş Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Borna Barisic, Hüseyin Türkmen, Stefano Denswil, Serdar Saatçı, Muhammed Cham, Anthony Nwakaeme, Umut Bozok, Cihan Çanak, Poyraz Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Kırmızı kartlar: Dennis (dk. 28) (Göztepe) Sarı kartlar: Stoilov (Göztepe), Pedro Malheiro (Trabzonspor)