ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 14:26

Zimmetine 1 buçuk milyon TL geçiren şüpheli adliyeye sevk edildi

A
A
A
Zimmetine 1 buçuk milyon TL geçiren şüpheli adliyeye sevk edildi

Eskişehir’de yaşlı müşterilerinin çok aktif olmayan hesaplarından zimmetine 1 buçuk milyon TL geçirdiği belirlenen şüphelinin adliyeye sevki gerçekleştirildi.


Edinilen bilgilere göre; polis ekipleri, bir vatandaşın hesap hareketlerinden şüphelenerek ihbarda bulunması üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda, bir bankada çalışan O.U. isimli şüphelinin yaşlı müşterilerinin çok aktif olmayan hesaplarından zimmetine para geçirdiği tespit edildi. Toplam 20 müşterisini yaklaşık 1 buçuk milyon TL zarara uğrattığı belirlenen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.


Öte yandan şüphelinin ifadesinde, borçlarına karşılık zimmetine para geçirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.



Zimmetine 1 buçuk milyon TL geçiren şüpheli adliyeye sevk edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Çavuşoğlu’ndan İtfaiye Haftası mesajı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İtfaiye Teşkilatı’nın 310’uncu kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, itfaiye teşkilatının bu yıl 310’uncu kuruluş yıldönümü olduğunu belirtti. 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı ile başlayan İtfaiye Teşkilatı’nın 25 Eylül 1923’te modern itfaiye teşkilatı olarak kurulup belediyelere devredildiğini anlatan Başkan Çavuşoğlu, “Kahraman itfaiyecilerimiz yangından trafik kazalarına, doğal afetlerden arama kurtarma faaliyetlerine kadar insanımızın can ve mal güvenliğini korumak için 7 gün 24 saat her türlü zor şartlar altında çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. İtfaiyeciliğin zor ve kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Denizli halkına en iyi şekilde hizmet verebilmek için itfaiye teşkilatımızı her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Gece-gündüz demeden, fedakârca görev yapan itfaiye mensuplarımıza göstermiş oldukları olağanüstü gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi ifade ediyor, itfaiye teşkilatının 310’uncu kuruluş yıldönümünü ve İtfaiye Haftası’nı kutluyorum. Halkımızın can ve mal güvenliği için görevi başında hayatını kaybeden kahraman itfaiyecilerimizi saygıyla anıyorum" dedi. Büyükşehir İtfaiye’den kutlama programı Denizli Büyükşehir Belediyesi, teşkilatın 310’uncu kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenleyecek. 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 13.30’da Denizli Valiliği önünden başlayarak Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej düzenlenecek. Delikliçınar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından itfaiye araç ve ekipman tanıtımlarının yer aldığı stantlar ziyaret edilecek. Tüm Denizlililerin davetli olduğu tören saat 14.30’da başlayacak.
Kahramanmaraş Yassıhöyük’te 6 bin yıllık kafatası bulundu Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Yassıhöyük kazı alanında 6 bin yıllık olduğu düşünülen şekillendirilmiş kafatası bulundu. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi Tanır Mahallesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Ahi Evran Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Elif Baştürk başkanlığındaki ekiple yürütülen kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Baştürk, Yassıhöyük’ün konum itibarıyla önemli olduğunu söyledi. Baştürk, "Kahramanmaraşı’ın Afşin ilçesindeki Tanır Yassıhöyük kazısında ender rastlanılan gömü ve kültürel uygulamalar tespit edildi. Bunlardan biri Kalkolitik toplumlarda görülmeye başlayıp, günümüze kadar devam eden bilinçli kafatası şekillendirmesidir. Söz konusu uygulama, bebeklik çağındaki bireyin kafatasının, bir ya da iki parça bezle sarılarak şeklinin değiştirilmesidir. Tanır Yassıhöyük’teki gibi tekil örneklerin seçilmiş özel bir kişiye statü göstergesi olarak uygulandığı düşünülmektedir. Hem mezar biçimi hem de kemikten yapılmış takılar ve pişmiş toprak kaplardan oluşan mezar hediyeleri, bu gömütün diğer bireylere göre ayrıcalıklı olduğunu göstermektedir" dedi. Milattan önce 4 bin yılına tarihlenen ve bir bebeğe ait olan dağılmış başka bir mezarda da 820 boncukla yapılmış bir kolyeye ulaştıklarını dile getiren Baştürk, M.Ö. 6 bin yıllık Geç Neolitik dönem yapılarını ortaya çıkarıldığını, bu tabakada da ata kültüyle bağlantılı olarak yaşadıkları evin tabanı altına gömülen bir kafatası bulduklarını bildirdi.