EĞİTİM - 12 Ekim 2024 Cumartesi 15:01

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları devam ediyor

A
A
A
Sınavsız ikinci üniversite kayıtları devam ediyor

Anadolu Üniversitesinin sınavsız İkinci Üniversite kayıtları devam ediyor.


Hayalleri bir diplomaya sığmayanlar için ön lisans ve lisans programlarına sınavsız başvurarak kayıt olma imkânı sürüyor. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar lisans ve ön lisans programlarına başvurabilirken ön lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar da ön lisans programlarına başvurabiliyor. Yoğun ilgi gören 2024-2025 Öğretim yılı İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 16 Temmuz Salı günü başladı ve 18 Ekim Cuma günü sona erecek.


Sınavsız ikinci üniversite ile öğrencilere 39 ön lisans ve 21 lisans programında okuma fırsatı sunuluyor. Öğrenciler 30 binin üzerinde ders malzemesine ücretsiz erişim olanağına sahip oluyor. 81 ilde 110 sınav merkezi ve öğrencilik işlemleri için büro desteği de Anadolu Üniversitesinin öğrencilere sunduğu imkan arasında yer alıyor. Kayıt işlemleri online olarak gerçekleştiriliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haklarında arama kararı bulunan FETÖ mensubu karı koca yakalandı Haklarında uzun zamandır arama kararı bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu çift, Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı. Çiftin yakalanmamak için dubleks daireden dönüştürülmüş ve birden fazla çıkışı olan kayıt dışı bir evde barındıkları öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ’FETÖ/PDY’ye üye olmak ve yöneticilik yapmak’ suçundan aranan karı koca Ö.K. ile S.K.’nin izini tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, Altındağ’daki bir adrese düzenledikleri operasyonda Ö.K. ile karısı S.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan çiftin örgütte yönetici pozisyonda oldukları, şebekenin dijital haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları ve bu programa ait çok sayıda hesaplarının bulunduğu öğrenildi. Örgüte eleman kazandırmak için faaliyetlerde bulundukları ortaya çıktı Gözaltına alınan Ö.K.’nin Kırıkkale Üniversitesinde akademisyenlik yaptığı sırada ihraç edildiği, görevdeyken öğretim üyelerinden ve diğer akademisyenlerden sorumlu olduğu için örgüte elaman kazandırdığı, kritik görevlerde faaliyet yürüttüğü ve ‘Erkan’ kod adını kullandığı ortaya çıktı. Ö.K.’nin eşi S.K.’nin ise örgüt adına ‘Kırıkkale il ablası’ sıfatıyla faaliyetlerde bulunduğu, örgütle bağlantılı şirketlerde çalıştığı ve eşi gibi mensubu olduğu yapıya eleman kazandırdığı öğrenildi. Öte yandan çiftin, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şahısların ifadelerinde çoğu kez isimlerinin geçtiği belirtildi. Yakalanmamak için kayıt dışı evde barınmışlar Çiftin polis takibine takılmamak ve yakalanmamak için kılık değiştirdikleri aktarılırken, dubleks daireden dönüştürülmüş ve birden fazla çıkışı olan kayıt dışı bir evde barındıkları öğrenildi.
Ankara Ankara’da 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi Ankara’da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar neticesinde düzenlenen 3 farklı operasyonda toplamda 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar neticesinde, yasa dışı olarak üretimi gerçekleştirilen etil alkollerin temizlik malzemesi süsü verilerek Ankara’ya nakledildiği, etil alkollerin merdiven altı diye tabir edilen yerlerde sahte içki yapımında kullanıldığı, ölümcül etkisi bulunan etil alkoller ile yapılan alkollü içkilerin piyasaya sürülmesi durumunda insanların sağlığını tehlikeye düşürebilecekleri aynı zamanda bu yolla haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Yasa dışı yollarla üretimi gerçekleştirilen etil alkolün İstanbul’dan Ankara’ya nakilde kullanıldığı belirlenen aracı takibe alan ekipler, aracı Yenimahalle ilçesinde durdurdu. Araçta bulunan 1 şüpheli yakalanırken yapılan aramada, 5 litrelik bidonlar halinde 980 litre yasa dışı etil alkole el konuldu. Şüphelinin adli işlemlerinin devamı esnasında elde edilen yeni bilgiler ışığında Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde Silivri Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyon neticesinde 16 ton etil alkol ele geçirildi. Keçiören ilçesinde yasa dışı alkol üretim ve dağıtım yapıldığı tespit edilen bir depoya düzenlenen operasyon sonucunda ise 504 litre etil alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde, 4 bin 325 adet etil alkol üretiminde kullanılan üretim malzemeleri de ele geçirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları 3 ayrı operasyonda toplamda 17 ton 484 litre etil alkol ele geçirilirken, 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem yapıldı.