ASAYİŞ - 07 Mayıs 2024 Salı 15:50

Göçmen kaçakçılığından yargılanan 2 şahsa ceza yağdı

A
A
A
Göçmen kaçakçılığından yargılanan 2 şahsa ceza yağdı

Eskişehir’de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenerek tutuklanan şüphelilerden biri 6 yıl 8 ay diğeri ise 11 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, durdurulan 2 araçta yurda kaçak yollardan girdiği belirlenen 20 şahıs tespit edildi. Kaçak göçmenler ülkelerine gönderilirken, organizatör olduğu belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. Organizatör görevindeki 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.


Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı mütalaanın ardından Eskişehir’de 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan şüpheliler hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Şüphelilerden A.İ. isimli sanık hakkında ‘Göçmen Kaçakçılığı’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası ve 199 bin TL para cezası, H.U. isimli sanık hakkında ise ‘Göçmen Kaçakçılığı’ suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ve 333 bin TL para cezası verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Akşehir’de 19 Mayıs coşkusu Konya’nın Akşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bando ekibi gösterisi büyük beğeni toplarken, tekvando ve jimnastik gösterileri nefesleri kesti. Akşehir ilçesindeki kutlama, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk programından sonra etkinliklere yine Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Buradaki törende; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay İbrahim Polat, Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, ilçe protokolü de yer aldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Yılmaz konuşmasında “19 Mayıs, gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk Genci; Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi. Konuşmanın yapılmasının ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden İlayda Uyar tarafından ‘Dağ Başını Duman Almış’ isimli şiir okundu. Gençlik Haftası çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Akşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yapılan gösteri izlendi. Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşan bando ekibi gösterisi programa katılan davetlilerin büyük beğenisini topladı. Akşehir Nasreddin Hoca Spor Kulübü’nce hazırlanan tekvando gösterisi, Master Spor Kulübü sporcularının basketbol gösterisi ve Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından tören sona erdi.
Eskişehir Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği 12. dönem karikatür atölyesi açılan sergi ile sona erdi. Serginin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” dedi. Tepebaşı Belediyesi bünyesinde yıllardır devam eden karikatür atölyeleri ile çocuklar hem el becerilerini geliştirmeye hem de eleştirel bakış açısı kazanmaya devam ediyor. Düzenlenen 12. dönem grup karikatür atölyeleri de sona erdi. Usta eğitmenler tarafından gerçekleştirilen karikatür atölyelerine katılan çocuklar, eğitimlerini başarıyla tamamladı. Mizah yeteneklerini ortaya çıkaran çocuklar, ilk karikatürlerini de hazırladı. 42 çocuğun hazırladığı karikatürlerden oluşan sergi, Atila Özer Karikatürlü Ev’de açıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra karikatüristler Erol Büyükmeriç, Yaşar Arda, Atilla Yakşi, Alper Tümay Tok, Mehmet Günay Ercan, Mehmet Tarık Erşan, öğrenciler ve velileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Biz bu merkezi açtığımızda, sergi ya da sanat atölyesi olarak düşünmüştük. Atila Hocamızın vefatıyla kendisinin ismini verdik, bizim için çok değerliydi. Sonrasında karikatür çalışmalarına başladık ve yaklaşık 12 yıldır devam eden bir süreç. Çok önemli çünkü karikatür çizebilen çocuklarımız hayata çok farklı bakabiliyor. Mizah yeteneğine sahip oluyorlar ve burada öğrendiklerini sindirerek hayatına geçiriyor. Zeki insanlar espri yapabilir, karikatür çizebilir. Biz yeni nesillerimizin geleceğe iyi hazırlanmalarını istiyoruz çünkü mevcut iktidarın eğitim sistemine inanmıyoruz. Siyaset yapmak istemiyorum fakat gördüğümü de söylemek durumundayım. Biz genelde standart belediyecilik ile yetinmiyoruz. Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz. O, bizim için çok önemli, devrimleri bambaşka. Büyük Atatürk bize doğru yolu göstermiş. Zedelemeye çalışsalar da önemli değil, Atatürk’ü sevenler olarak bizler laik cumhuriyeti koruyacağız. Yolumuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve eğitmen karikatüristler, öğrencileri tebrik ederek katılım belgesi ve hediyelerini takdim etti. Öğrenci ve veliler de düzenlenen eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Başkan Ataç’a teşekkür etti.
Denizli Gençlik Konseri coşkusu Akvadi’ye taşındı Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için düzenlediği Gençlik Konserleri Aktepe Mahallesi Akvadi’de gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştireceği Gençlik Konserleri Aktepe Mahallesi ile devam etti. Aktepe Mahallesi Akvadi TOKİ Pazar Yeri’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Işıl Koç’un birbirinden güzel söylediği şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada Cumhuriyetin önemine değinerek, programa katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Çavuşoğlu, “İyi ki Cumhuriyet var. İyi ki bu Cumhuriyet için yola çıkanlar var. Onlar bir saniye bile kendilerini düşünmedi, bu ülkeyi, Cumhuriyeti kurulma sürecinde ben değil, biz diyebildikleri için bugün buradayız. Bize özgür bir vatan, ülke bıraktılar. Çıktığımız bu yolculukta sevdamızı büyüteceğiz. Kendimizi değil, bizden sonrakileri düşüneceğiz. Sadece kendi ailemizi değil, bu coğrafyada yaşayan herkesi düşüneceğiz. Ağzımızın ucuyla değil, bundan sonra ‘İyi ki Cumhuriyet var, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti’nde birlikte yaşıyoruz’ diyeceğiz. Halkını düşünen belediyecilik icra edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükçekmece’de 19 Mayıs Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘19 Mayıs Su Sporları Festivali’ düzenledi. Festival, yüzlerce genç sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘19 Mayıs Su Sporları Festivali’ düzenledi. Büyükçekmece sahilinde yoğun bir katılımla gerçekleşen 19 Mayıs Su Sporları Festivali’ne katılan gençler yelken, sörf, kano ve kürek yarışlarında kıyasıya yarıştı. Gün boyu süren yarışlar zaman zaman nefes kesen mücadelelere de sahne oldu. Bando ekibinin çaldığı marşlar, modern dans ve zumba gösterileri eşliğinde yapılan su sporları festivaline katılan 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı doyasıya kutladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festival sonrasında yarışmada dereceye giren gençlere kupa ve madalyalarını takdim etti. “Büyükçekmece halkı 19 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu” 19 Mayıs Su Sporları Festivali’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu sene Büyükçekmece halkı 19 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu, hepinize çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs’ın kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun eğer temel taşlarının döşendiği gün 19 Mayıs ise onun içerisinde bütün komutanlarımız ve askerlerimiz var. Başta Çanakkale’den başlayan Yarbay Mustafa Kemal, Samsun’dan itibaren idam fermanı çıktıktan sonra ben millete dönüp artık vatandaşımla, halkımla omuz omuza bu ülkeyi kurtaracağım demesinden itibaren her yerde bizim komutanlarımız vardır. Cumhuriyeti kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün Kuvayi Milliye, şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Onların sayesinde bu kadar hür ve bağımsız yaşıyoruz” dedi. “Bütün milli bayramların bir şölen havasında olmasını sağlayacağız” Büyükçekmece’de bundan sonraki her milli bayramın bir festival havasında kutlanmaya devam edeceğini ifade eden Akgün, “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 2024 yılı 19 Mayıs bayramımızın boyutunu biraz daha değiştirdi. Artık 2024 Cumhuriyetimizin 200’üncü yılının başındayız. Bundan sonra Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı boyutları değişecek. Daha çok daha yoğun kutlayacağız. Değerini daha çok anlayacağız. Bugünde onun bir tanesini yapıyoruz. Büyükçekmece Kordon boyunca sahilde kumun üzerinde 19 Mayıs Su Sporları Festivalini yapıyoruz. Büyükçekmece’nin her kesimi her yaştan katılan gençlerimiz önce eğitimlerini alıyorlar, su sporları merkezimizde sonra çeşitli zamanlarda gösterilerini yapıyorlar. Birçok yarışmalara, ulusal, uluslararası yarışmalara katılıyorlar şampiyonlar çıkıyor. Bugünde gördüğünüz üzere denizin içerisinde sörf, kürek ve kano gibi 5 daldan yarışmalar devam ediyor. 19 Mayıs Bayramı’nı kutlama şöleninin bir parçası bu. Bu sene 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı kutlamalarını 2 güne yaydık. 18 Mayıs’ta dün fener alayı ve akşam konseri yapıldı. Bugün de sabahtan Büyükçekmece Atatürk Müzelerinde başladı. Şimdi de Su Sporları Festivali ile devam ediyoruz. Bu bayramların tamamının festival şeklinde olmasını sağlayacağız. Ne kadar milli bayramımız varsa bunu bir okul bahçesine sıkıştırmaktan kurtaracağız ve şölen havasında yapacağız. Tüm halkımızın bayramları, bayram gibi yaşamasını sağlayacağız” diye konuştu.
İzmir İzmir’in ilçelerinde 19 Mayıs coşkusu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’in ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bayram nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği (SGDD) ile birlikte Buca’daki Gürçeşme Yerleşkesi’nde çocuklar için şenlik düzenledi. Alana gelen çocuklar açık alan atölyeleri ve etkinlikler ile keyifli bir gün geçirdi. Sosis balon katlama, yüz boyama, bez kalem kutusu boyama, Çarkı Çevir Hakkını Bil, Kuklalar Canlanıyor Masal Anlatımı, Peçekuça Çocuklar ile Beden Ritmi Atölyesi, Kostümlerle Birlikte İnteraktif Hikaye Anlatımı ve Canlandırması, İnteraktif Clown Show atölyeleri büyük ilgi gördü. Şişme oyun parkında doyasıya eğlenen çocuklar jonglör gösterisini soluksuz izledi. Ayrıca sahne gösterileri de çocuklara keyifli anlar yaşattı. Sihirbaz ve pantomim ile Ada Gösteri Topluluğu, Bubble Show ve Şubadap gösterileri çok sevildi. Aliağa’da 19 Mayıs etkinliklerle kutlandı Kutlamaların bir diğer adresi Aliağa’ydı. Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı Aliağa Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Kutlama programında, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır” dedi. Karataş’ın konuşmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışması ile Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Öğrenci grupları tarafından gerçekleştirilen vals, karate, güreş, halk oyunları ile lise karma öğrenci gruplarının final gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Coşku içinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. Programa; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş, belediye meclis üyeleri, gaziler, askeri erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 105. yılın coşkusu tüm Bayraklı’yı sardı Bayraklı’da ise kutlamalar coşku dolu geçti. Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs heyecanını tüm kente yaymak için meydan ve caddeleri Türk bayrakları ile donattı. Kutlama programı kapsamında; meşaleler, marşlar, dev Türk ve Atatürk bayrakları eşliğinde Manavkuyu’daki Değirmen Kafe’den başlayıp, Mansuroğlu’ndaki 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda sona eren ’Bağımsızlık Korteji’ gerçekleştirildi. Etkinliğe Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili İpek Kul, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, ilçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bayraklı Belediyesi sporcuları ile 7’den 70’e yüzlerce Bayraklılı katıldı. Korteje ilçe sakinleri de evlerinin balkonlarından, arabalarından alkışlar ve Türk bayraklarıyla destek verdi. Yürüyüşün ardından park içinde devam eden etkinlikte Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gençler gece boyunca DJ performans eşliğinde doyasıya eğlendi. Kutlama programında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Kurtuluşun ve milli mücadelenin ilk adımlarının atıldığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılını Bayraklı’da hafta boyunca süren etkinliklerle kutladık. Bu anlamlı günde ’Bağımsızlık Korteji’ ile Bayraklı’da tek yumruk olduk. Önümüzdeki yıllarda milli bayramlardaki coşkumuzu daha da büyüteceğiz. En güzel bayramları Bayraklı’da kutlayacağız” şeklinde konuştu. Menemen’de 19 Mayıs gururu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Menemen’de de tören ve etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ve etkinliklere katılarak gençlerin ve vatandaşların bayramını kutlayan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleyi başlattığı Samsun’a çıkışını gençlere ithaf ederek, Türk gençliğine duyduğu inancı göstermiştir. Bütün ümidinin gençlikte olduğunu söylemesi de bu inancının neticesidir. Samsun’da yanan meşale, milletimizin hiçbir esarete boyun eğmeyeceğinin en net göstergesidir. Bu nedenle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna şehit düşen, gazi olan tüm ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.