ÇEVRE - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:36

Doğankaya Mahallesindeki hobi bahçesinin yıkım kararını mahkeme durdurdu

A
A
A
Doğankaya Mahallesindeki hobi bahçesinin yıkım kararını mahkeme durdurdu

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin Doğankaya Mahallesinde bulunan hobi bahçesi ile ilgili aldığı yıkım kararı, Doğankaya Mahallesi’nde bulunan SS Eselit Organik Bahçesi’nin başvurusu üzerine Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.


Kooperatifin itirazları arasında, 5403 Sayılı Kanun kapsamında daha önce yapıların eski haline getirilmesi için tanınan sürenin henüz dolmaması, buna rağmen yıkım işleminin başlatılmak istenmesi yer alıyordu. Mahkeme, davacının ileri sürdüğü fiili kullanım hakkı ve yıkımın etkilerinin kalıcı olacağı gerekçesiyle, savunma süreci tamamlanana kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi.


Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, yaptığı açıklamada tarım arazilerinin izinsiz yapılaşmaya kurban gitmesine asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Odunpazarı Belediyesi’nin bu konuda titizlikle çalışarak yasal düzenlemeler ışığında görevini yerine getirdiğini söyleyen Başkan Kurt, kent sakinlerinin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla ilgili kurumlarla sürekli iş birliği içinde olduklarını ve yıkım sürecini en şeffaf şekilde yürüttüklerini vurguladı.


Başkan Kurt ayrıca “Daha öncede söylediğimiz gibi, vatandaşlarımızın haklarını her zaman koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Ancak yasalara aykırı yapılaşmaların sürdürülemez olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Bu doğrultuda, sorumluluk alanımızdaki tüm yapıları denetlemeye devam edeceğiz" dedi.



Doğankaya Mahallesindeki hobi bahçesinin yıkım kararını mahkeme durdurdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de metruk yapılar bir bir yıkılıyor Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda kent genelinde bulunan 16 metruk binanın yıkımı yapıldı. Bingöl Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ve daha önce tespiti yapılarak maliklerine tebligatların yapıldığı 33 metruk yapıyla ilgili müdahale süreci devam ediyor. Bu çerçevede 16 metruk bina yapılan çalışmalar ile yıkılırken, 10’u ise güvenli hale dönüştürüldü. 8’in de ise işlemelerin sürdüğü bildirildi. Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Şehir genelinde metruk yapılar, madde bağımlılığı gibi olumsuzlukların yuvası haline gelme riski taşımaktaydı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği önceliğimizdir. Bu yapıları ortadan kaldırarak mahallelerimizi daha güvenli, huzurlu ve yaşanabilir hale getiriyoruz. Bahçelievler, Yeşilyurt, Kültür, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Simani mahallelerinde daha önce tebligat yapılan 33 yapıdan 16’sı yıkıldı, 10’u güvenli hale getirildi, 8 yapının işlemleri sürüyor. Yıkımlarla hem şehir estetiğine hem de halkımızın huzuruna katkı sunmayı amaçlıyoruz. Şehrimizi her anlamda yaşanabilir ve modern bir şehir haline getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bahse konu metruk yapıların yanı sıra ekiplerimizce tespiti gerçekleştirilen kaçak ve ruhsatsız yapılara ilişkin çalışmalarımızda kararlılıkla devam ediyor” denildi.
Sakarya Başkan Alemdar: “İki önemli yatırımı hızla şehrimize kazandırmak istiyoruz” Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile bir araya gelerek şehre kazandırılmak istenen projeler hakkında görüştü. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bir dizi ziyaret için gittiği İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bir araya geldi. Alemdar, bir süre önce birlikte Uzunçarşı’da incelemelerde bulundukları Bakan Yardımcısı Yazgı ile birlikte müzede Sakarya için planlanan projelere dair toplantı yaparak Tarihi Uzunçarşı 3. Etabı için ortaya çıkan son verileri değerlendirdi ve Şehir Kütüphanesi için yapılan hazırlıkları masaya yatırdı. Görüşmeyle ilgili detayları paylaşan Alemdar, proje aşamalarını süratle geçerek Sakarya’yı iki önemli projeyle kısa süre içinde buluşturmak istediklerini söyledi. Bu süreçte Bakan Yazgı’nın Sakarya’ya kazandırılacak projeler için önemli bir katkı sunduğunu ifade eden Alemdar, "Şehrimizde hazırlığını yaptığımız iki proje üzerine Bakan Yardımcımızla istişarede bulunduk. Kendileri bu süreçte Sakarya’mıza büyük bir katkı sunuyor. Uzunçarşı’mızın tarihi dokusuna yakışır, çarşının ve şehir merkezinin muhtevasını değiştirecek projemizi süratle hayata geçirmek istiyoruz ve gayretle çalışıyoruz. Ayrıca Şehir Kütüphanemizin kapılarını kültür sanat dostlarına açmak istiyoruz” dedi.
Balıkesir Ahmet Akın’dan terör saldırısına sert tepki; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına çok sert tepki gösterdi. Akın, zamanlamasının çok manidar olduğunu belirtirken “Terörün peşinden giden, teröre hizmet eden, teröre yol veren herkesi hepinizin huzurunda lanetliyorum. Bilinmeli ki, ne dün, ne bugün, ne de yarın teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. birleşimi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Salonuna gerçekleşen oturumda salondaki koltuklar Türk bayrağıyla donatıldı. Oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik dün yapılan terör saldırısını şiddetle kınadığını söyleyen Başkan Akın, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu belirten Akın, “Bu terör saldırısında tüm işaretler PKK’yı işaret ediyor. Bir kez daha terör örgütü PKK’yı da huzurlarınızda lanetliyorum. Terör saldırısının zamanlaması oldukça manidar, bunun planlı bir provokasyon olduğu, terörden beslenenlerin huzur ve istikrar istemediği ortada. Her zaman söyledim. Yine söyleyeceğim. Terörün peşinden giden, teröre hizmet eden, teröre yol veren herkesi hepinizin huzurunda lanetliyorum. Bilinmeli ki, ne dün, ne bugün, ne de yarın teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Böylesine hain bir terör saldırısının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın hemen öncesine gelmesi de tesadüf değil. Bu nedenle hain terör saldırısı karşısında huzur ve istikrar isteyenler olarak Cumhuriyet’e, Cumhuriyet değerlerine çok daha fazla sarılmamız bir zorunluluktur” diye konuştu. Meydanları dolduralım Şehitlere sahip çıkmanın, terörü lanetlemenin en önemli yollarından birinin bir olmaktan, iri olmaktan, diri olmaktan ve kardeşliği büyütmekten geçtiğini ifade eden Akın, ”Cumhuriyetin 101. yılında 29 Ekim’de, Balıkesir’de bir olalım, iri olalım, diri olalım ve hep beraber “Yaşasın Cumhuriyet” diyerek meydanları dolduralım” dedi.
Gümüşhane İntihar etmek için gölete gittiğini söyleyen genç 17 saattir aranıyor Gümüşhane’nin Köse ilçesinde borçları olduğu için yakınlarına gölete girerek intihar edeceğini söyleyerek ortadan kaybolan genç 17 saattir aranıyor. Olay, dün gece 23.00 sıralarında Gümüşhane’nin Köse ilçesi Akbaba Köyü göletinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, borçları olduğu öğrenilen ve kız arkadaşı ile erkek kardeşini arayarak intihar edeceğini söyleyen Mehmet Ali Taral (25), gece saatlerinde traktörüyle Akbaba Köyü göletinin kıyısına geldi. Cep telefonunu traktörün içerisine bırakarak kayıplara karışan gençten uzun süre haber alamayan yakınları durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık, jandarma, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi. Gece boyunca süren aramalarda bulguya rastlanamazken sabah saatlerinden itibaren aramalara hız verildi. JAK ekipleri su yüzeyinde ve su altında arama gerçekleştirirken Mehmet Ali Taral’a ait bir ize henüz rastlanamadı. Öte yandan Taral’a ait kıyafetleri koklayan iz takip köpeklerinin göletin aksi istikametinde bulunan Kelkit-Köse karayolu bölgesinde aramalarını yoğunlaştırması ekiplerin çalışmalarını bu alana da genişletmesine neden oldu. Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Köse Kaymakamı Hakan Öznay ve Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler de arama çalışmalarını yakından takip etti.