ASAYİŞ - 30 Ağustos 2024 Cuma 03:21

Arkadaşıyla tartışan şahıs mezarlıkta silahla bacağından vuruldu

A
A
A

Eskişehir’de tartışma yaşadığı arkadaşı tarafından mezarlıkta silahla bacağından vurulan şahıs yaralandı.

Odunpazarı İlçesi Porsuk Bulvarı üzerinde başlayan olayda, Muhammed T. ile arkadaşları arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Daha sonra araçla Dede Mahallesi’nde bulunan Odunpazarı Mezarlığı’na giden grup arasındaki tartışma büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü.

Kavga sonucunda Muhammed T., arkadaşı tarafından tabancayla bacağından vuruldu. Yaralı halde Dede Mahallesi’ndeki evine kadar giden Muhammed T., yakınları tarafından durumun ihbar edilmesi üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerince Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda olayla ilgisi bulunduğu belirlenen şahıslar gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Ali Furkan Çetiner

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas 831 yıllık camide mevlit programı Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami’de, Mevlit kandili nedeniyle mevlit okutularak dualar edildi. Selçuklu döneminde inşa edilen eğik minaresi ile bilinen 831 yıllık Sivas Ulu Cami’de Mevlit kandili programı düzenlendi. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öğlen namazı öncesi okutulan mevlide vatandaşlar ilgi gösterdi. 8 asrı aşkın bir tarihi olan ve aynı zamanda vakıf eseri olan Tarihi Ulu Camii’nin duvarlarında Kur’an’ı Kerim sesleri yankılandı. Ellerini semaya açarak dua eden vatandaşlar, mevlidin ardından öğle namazını kıldı. Mevlit programı ile ilgili bilgiler veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, “Şu anda Türkiye’de 81 ilde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak daha öncesinde vakfiyelerimize kaydı olan kutsal gün ve gecelerde vakfın gereğini yerine getiriyoruz. Bu Mevlit kandilinde de bunu yapıyoruz. Ecdadımızdan Allah razı olsun. Mevlitlerin okutulması çeşitli algılara sebep verse de dinlenildiğinde dünyanın keşmekeşinden kurtarıp kendinizi dinliyorsunuz. Allah’ı ve Peygamberimizi hatırlatan güzel sözler ve dizeler, insanımızın maneviyatını güçlendiriyor. Vakfa vakıf yakışır. Eski camilerde manevi hazzı daha çok alıyorsunuz. Bundan dolayı da hem vakfedilmiş bir eser, hem vakfiyeyi yerine getirmek adına Tarihi Ulu Cami’de böyle bir program tertip ettik. Allah hayırlara vesile etsin” ifadelerine yer verdi.