GÜNDEM - 24 Eylül 2024 Salı 14:47

Şahin ve Turan ailelerinin gurur günü

A
A
A
Şahin ve Turan ailelerinin gurur günü

Erzurumlu Milli Güreşçi Eren Dursun Turan, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin’in kızı Beyza Şahin (Turan) ile dünya evine girdi. Nikahı kıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gelin ve Damada “Besmele çekerek imza atın” dedi.


Ay-yıldızlı mayo ile bir çok kez ülkemizi temsil eden milli güreşçi ve başpehlivan Eren Dursun Turan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin’in kızı Beyza Şahin (Turan) ile dünya evine girdi. Armada Düğün Salonu’nda gerçekleşen düğün ve nikah merasimi yoğun ilgi gördü.


Sanat, siyaset, spor ve iş dünyasının buluştuğu düğünde genç çiftin nikahını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kıydı. Başkan Sekmen, nikah defterini imzalayan Beyza-Eren Dursun Turan çiftine, “Besmele çekip sonra imzalayın” dedi.


Nikah töreninin ardından evlilik cüzdanını genç çifte takdim eden Seken, takı hediye ettikten sonra Beyza-Eren Dursun çiftine ömür boyu sağlık ve mutluluklar diledi.


Gelin Beyza’nın babası olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin ile damat Eren Dursun Turan’ın babası eski milli güreşçi Erdal Turan da düğün merasimi boyunca davetlilerle yakından ilgilendi.


Muzaffer Şahin ve Erdal Turan, çocuklarının nikahını kıyan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanı sıra gurur günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ettiler.



Şahin ve Turan ailelerinin gurur günü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Moskova Hükümet Bakanı ile Başkan Böcek iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulundu Rusya Federasyonu’nun Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin ve Moskova-Güney İdari Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksey Yeroşin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Moskova Hükümeti’nin Antalya’da geliştireceği iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulunularak, yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu’nun Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin, Moskova-Güney İdari Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksey Yeroşin, Rusya Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik ve beraberindeki heyeti ağırladı. “Çalışmalar her geçen yıl daha iyiye gidecek” Moskova Hükümeti Bakanı Çeremin’i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, yaklaşık bir ay önce Moskova’da 140’tan fazla ülke temsilcisinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Ulaşım Zirvesi’nde yer aldığını belirterek, “Bu zirvenin ilişkilerimizi geliştirmemize katkısı oldu. Güney idare başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizi çok memnun etti. Sayın Bakanımızla Moskova ziyaretimizde iki iş birliği protokolü imzalamıştık. Bu iş birliği protokollerimizle Antalya’mız ve Moskova arasında iş insanlarımız kültür, sanat ve üniversitelerle ilgili iş birliği içerisinde çalışmalarımızın her geçen yıl daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz. Antalyamız aynı zamanda bir barış kenti. Dünya diploması forumunun yapıldığı merkez. Antalya ve Rusya arasındaki işbirliklerimiz güçlenerek devam edecek” diye konuştu. "Yılsonuna kadar birçok etkinlik yapılacak" Antalya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Moskova Hükümeti Bakanı, Dış Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Sergey Çeremin ise, yılsonuna kadar Antalya’da bir çok etkinlik planlamayı düşündüklerini belirtti. Çeremin, “Moskova, Antalya’da her yıl yapılan kitap fuarına katılmayı düşünüyor. Kitap fuarının başarısından dolayı sizi kutlamak istiyorum çünkü o fuarda küçük bir yer için bile baya bir uğraşmak gerekiyor. Bunun farkına vardık. Bu da fuarın çok aktif olmasından kaynaklı. Bu da sizin bölgenizin sadece turizm ile ön planda olmadığının bunun dışında kültürel anlamda da oldukça etkin olduğunuzu göstermekte. Spor, turizm ve sanayi alanında da işbirliğimizde ilerleme sağlayabileceğimiz konusunu konuştuk. İşbirliğimizin artarak sürmesini diliyorum” dedi.
Muğla Sanat Güneşi Bodrum’da anılıyor Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 28’inci yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatından bu yana olduğu gibi TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde Bodrum’da anılıyor. Müren’in Bodrum’da yer alan ve müze olarak kullanılan evinde Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii İmamı Şeref Aran, Adliye Camii İmamı Sait Alpogan ve Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan tarafından mevlit okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Sanat Güneşi Zeki Müren için dualar okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, etkinlikte yaptığı konuşmada Zeki Müren’i rahmetle anarak; “Sanat Güneşimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Her sene bizleri yalnız bırakmıyorlar, sanatçımızı Bodrum’da beraber anıyoruz. Sanatçımız güzel eserler bıraktı, ebedi yaşayacaktır” dedi. Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da Müren’in bağışlarıyla kendisine minnettar olduklarını ifade ederek “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. Türk Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile Mehmetçik Vakfı Başkanı İsmail Şanlı ise Zeki Müren’în sağlığında ortaya koyduğu eserler ve yaşamının sonunda da bağışlarıyla gönüllere taht kurduğunu dile getirdi. Anma etkinliğinde evinin önünde de lokma dağıtıldı. Zeki Müren’in anma etkinlikleri kapsamında bu akşam (Salı) saat 20.00’da Antik Tiyatro’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Hakan Aysev-Umut Akyürek Konseri düzenlenecek.