EĞİTİM - 19 Ağustos 2024 Pazartesi 09:51

Rektör Hacımüftüoğlu: “Bilgiyi arayan, araştıran ve bunu üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştürene destek olacağız”

A
A
A
Rektör Hacımüftüoğlu: “Bilgiyi arayan, araştıran ve bunu üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştürene destek olacağız”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.


Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Rektör Hacımüftüoğlu’nu tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Rektör Demir, Atatürk Üniversitesi ile birlikte yeni projeler içerisinde yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, iki üniversite arasında iş birliği ve bilimsel araştırmalarda ortaklaşa hareket edilmesi gerektiğini aktardı. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu ise Rektör Demir’in nazik ziyareti dolayısıyla kendisine şükranlarını sunduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bölgemizin en eski ve en köklü üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi; bilgiyi arayan, araştıran ve bunu üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştüren her kesime desteğini sürdürecektir. İş birlikleriyle hayata geçirilecek projeler, şehirlere verdiği olumlu katkılarla diğer üniversitelere de örnek teşkil edecektir” dedi.


Yargıtay Üyesi Ahmet Çiçekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesinin 17. Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Hacımüftüoğlu, kültürel ve bilimsel geleneği, yetiştirdiği on binlerce mezunu, donanımlı altyapısı, bünyesinde barındırdığı araştırma merkezleri ve alanında uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesine Rektör olarak atanmanın gurur verici olduğunu aktardı. Rektör Hacımüftüoğlu’na misafirperveliği için teşekkür ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Ahmet Çiçekli ise, üniversitenin bölge ve şehir açısından önemli bir konumda yer aldığını belirterek, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu önderliğinde Atatürk Üniversitesinin yeni dönemde önemli işlere imza atacağını söyledi. Konuğu Çiçekli’ye nazik ziyareti ve güzel temennileri için teşekkür eden Rektör Hacımüftüoğlu, el birliğiyle Atatürk Üniversitesinin geleceği için çalışacaklarını vurguladı.



Rektör Hacımüftüoğlu: “Bilgiyi arayan, araştıran ve bunu üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştürene destek olacağız”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Salih Baba Yurt Müdürlüğü’nden anlamlı dünya kız çocukları günü etkinliği Salih Baba Yurt Müdürlüğü, Dünya Kız Çocukları Günü’nde öğrencileriyle birlikte bir kız çocuğuna hediye götürerek farkındalık ve toplumsal eşitliğe dikkat çekti. Salih Baba Yurt Müdürlüğü, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, kız çocuklarına olan sevgi ve sorumluluğu pekiştirmek adına duyarlılık ve farkındalık oluşturdu. Etkinliğin amacı, öğrencilerde ve çevrede kız çocuklarının önemini vurgulamak ve toplumda bilinç oluşturmak olarak belirtildi. Mahalledeki ihtiyaç sahibi bir kız çocuğuna destek Yurtta barınan 6 öğrencinin öncülüğünde, yurt müdürlüğünün katkılarıyla mahallede babasıyla yaşayan ihtiyaç sahibi bir kız çocuğu ziyaret edildi. Öğrenciler, çocuk için alışveriş yaparak çeşitli hediyeler aldı ve bu anlamlı ziyarette keyifli vakit geçirildi. Etkinlikte, kız çocuklarının toplumdaki değeri ve önemine dikkat çekildi. Etkinlik kapsamında, kız çocuklarının eğitimine ve temel ihtiyaçlarına erişimde yaşadığı zorluklara değinildi. Öğrenciler, alışveriş sürecinde kıyafet seçiminden sorumlu oldu ve toplumsal sorumluluklarını artırma fırsatı buldu. Bu etkinlik, empati ve dayanışma duygularının pekişmesine katkı sağladı. Etkinlik sonrasında öğrenciler, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin hem kendi sosyal gelişimlerine katkı sağladığını hem de toplumda farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Yurt Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklerde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu tür projelerin artarak devam etmesini istediler. Salih Baba Yurt Müdürlüğü, öğrencilerin duyarlılıklarını artıracak bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini açıkladı. Yurt Müdürlüğü, toplumda farkındalık oluşturmak için çeşitli projeler düzenlemeyi sürdürecek.