GÜNDEM - 27 Ağustos 2024 Salı 09:24

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

A
A
A

Oltu’nun İpekçayır köyü, yeni muhtarı 72 yaşındaki Fikriye Yavuz ile umut dolu bir döneme adım atıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde eşit oy alan muhtar adayları arasından kura ile seçilen Şaban Yavuz’un vefatının ardından, birinci aza olarak muhtarlığa getirilen Fikriye Yavuz, köyün fırın, içme suyu ve yol sorunlarını çözme sözü verdi. Köy sakinleri, Fikriye Yavuz’un muhtarlığından memnun olduklarını ve köydeki sorunların çözüleceğine inandıklarını ifade ettiler. Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi ve ekibi, köydeki sorunları yerinde inceleyip çözüm üretme sözü verdiler.

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Oltu’nun İpekçayır köyü, artık Fikriye Yavuz (72) Nineden soruluyor Oltu’nun İpekçayır köyünde 31 mart yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığına iki muhtar adayı vardı, 12 seçmeni olan mahallenin seçim sonrası iki muhtar adayı da 6 şar oy aldılar daha sonra Seçim Kurulu Şaban Yavuz ile Hasan Yavuz arasında kura çekti. Kura sonucu seçim kurulu Şaban Yavuz’a teslim etti, aradan kısa bir süre geçti Şaban Yavuz hastalanarak vefat edince boşalan muhtarlığa köy heyetinde olan 72 yaşındaki Fikriye Yavuza verildi.

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Oltu İlçe Merkezine 29 km uzaklıktaki İpekçayır köyünde 8 hane yaşıyor Yeni Muhtar Fikriye Yavuzun Köyü ziyaretine giden Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Belediye Başkan yardımcısı İsrafil Aslan ile Oltu Ak parti İlçe Başkanı Oğuz Yavuz köyde incelemelerde bulunurken Yeni muhtar köyüne yapılacak hizmetleri bir bir sıraladı Başkanlardan destek istedi.

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi Muhtar Fikriye Yavuzun köyü için taleplerine kayıtsız kalmadı acil olarak Fırın, içme suyu ve köy yolunun genişletilmesini istedi Başkan Adem Çelebi, “Bugün İpekçayır köyünün sorunlarını yerinde inceleyip bunlarla ilgili çözüm üretmek adına köyümüzü ziyaret ettik hem de Oltu’muzda ilk ve tek olan bayan Muhtarımızı Fikriye teyzemizi ziyarete geldik Fikriye Teyzemiz muhtarlık seçimlerinde aza olarak yazıldı. Seçilen muhtarımız Allah rahmet eylesin seçildikten sonra rahmetli olunca Fikriye teyzemiz birinci aza olarak muhtar olarak atandı. Şuan muhtarlık görevine devam ediyor. Biz de Fikriye teyzemizden İpekçayır köyünün sorunlarını dinledik ilk aşamada yapılması gerekenleri teyit ettik inşallah en kısa sürede gerekeni yaparak Fikriye teyzemizin muhtarlık görevinde başarılı olmasını sağlayacağız” dedi.

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Diğer muhtar adayı Fikriye Yavuz’un oğlu Hasan Yavuz, “Amcam Şaban yavuz ile birlikte seçime girdik oylarımız eşit çıkınca seçim kurulu kura ile amcama muhtarlığı verdi daha sonra amcam hastalandı vefat etti aza olan annem Fikriye Yavuz’a muhtarlık verildi, ben muhtar adayı oldum kazanamadım ama annem birinci aza olduğu için muhtar oldu, ben bundan sonra anneme destek olacağım” dedi. Köy sakinleri ise Fikriye Yavuz’un muhtar olmasından mutlu olduklarını dile getirdiler.

Dursun Murat Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanı Fidan, Madrid’de gerçekleştirilen Filistin konulu toplantıya katıldı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İİT ve Arap Ligi Temas Grubu’nun diğer üyeleriyle beraber, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nin de katıldığı Filistin konulu toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanı Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Temas Grubu’nun diğer üyeleriyle beraber, İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nin de katıldığı Filistin konulu toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirmekte olduğu soykırımın ve Batı Şeria’da işlediği suçların durdurulması için atılabilecek adımlar ele alınmış; Gazze’de devam eden ateşkes görüşmeleri ve Gazze’ye yönelik insani yardım çabaları değerlendirilmiş; Filistin’in tanınması ve iki devletli çözüme ulaşılabilmesi için yapılması gerekenler görüşülmüştür. Toplantı sonunda kabul edilen bildiride, Filistin’in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmuş; artan uluslararası hukuk ihlallerine değinilerek, Gazze’de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve Batı Şeria’da Filistinlileri hedef alan saldırılara son verilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Bildiride ayrıca, Gazze’ye acil ve kesintisiz insani yardım ulaşması gerektiği belirtilmiş ve BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) çalışmalarına destek beyan edilmiştir. Eylül ayı sonunda yapılacak olan BM Genel Kurulu Yüksek Düzeyli Haftası vesilesiyle New York’ta yeni bir toplantı yapılması kararı alınmıştır. Sayın Bakanımız katıldığı toplantılarda, Filistin Devleti’nin BM’ye tam üye olması ve daha fazla ülke tarafından tanınmasına yönelik ortak girişimlerin artırılması gerektiğini kaydetmiş, bu adımların karşısında duran ülkeler üzerinde baskı kurulmasının önemine değinmiştir. Sayın Bakanımız ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin müdahil olması yönünde çağrıda bulunmuştur. Türkiye, Filistin’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde Gazze’ye ulaşması, Filistin’in tanınması ve iki devletli çözüm yolunda gerekli adımların atılması yönünde çalışmaya devam edecektir” denildi.
Kütahya Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası’ndan, vefat eden üyeleri ve tüm şehitler için lokma ikramı Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şubesi tarafından, sendikanın vefat eden üyeleri ve tüm şehitler için lokma dağıtımı gerçekleşti. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan lokma ikramına, Kütahya İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Eşsiz ve Şehir Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Ceylan Özel ve sendika yöneticileri katıldı. Kütahya’da Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şubesi olarak, her yıl ya da iki yılda bir bu tür faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Şube Başkanı Hatice Başçam, "Bugünkü lokma dağıtımımız da uzun süredir planladığımız ama bazı olaylardan dolayı ertelediğimiz bir konuydu. Biz hem vefat eden üyelerimiz için hem meslek şehitlerimiz hem de aziz şehitlerimizin ruhları için bugün bu lokma dağıtımını gerçekleştirdik. Bu lokma dağıtımı da önümüzdeki ay itibarıyla de farklı hastanelerimizde gerek ilçe gerek merkez hastanelerimizde devam ettirerek götüreceğiz. Bugün sadece şunu söylüyorum, biz vefat eden yol arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmadık. Birçok ziyaretlerle gerekse ihtiyaçlar halinde her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bir anlamda sosyal sendikacılık adına bugün dağıtmış olduğumuz lokmayı da okunan dualarımızı da Rabbim kabul eylesin inşallah, tek duamız odur, arkadaşlarımız her zaman kalbimizde" diye konuştu. Başçam, hazırlanan lokmanın yaklaşık bin kişiye ikram edildiğini sözlerine ekledi.