GÜNDEM - 13 Ekim 2024 Pazar 09:42

Erzurum’da hafızlık icazet merasimi

A
A
A
Erzurum’da hafızlık icazet merasimi

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt ve Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Palandöken İlçe Müftülüğünün düzenlediği kurs açılışı ve hafızlık icazet merasimi programlarına katıldı.


Palandöken ilçe Müftülüğü ‘ne bağlı Palandöken Cami 4-6 Yaş Kur’an kursu dualarla açıldı. Açılış programına katılan Müftü Dr. Rüstem Can ve Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, burada çocuklarla bir araya geldi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilere belge takdim programı düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen İcazet Merasimi programında Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Programa Müftü Dr. Rüstem Can’ın yanış ıra DİB Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, Palandöken Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sekreteri Zafer Aynalı ve merkez ilçe müftüleri katıldı.



Erzurum’da hafızlık icazet merasimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kaza yapan ehliyetsiz sürücü ne yaptıysa cezadan kurtulamadı Manavgat’ta viraja hızlı giren motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilerek sürüklendi. Ehliyeti olmadığı belirlenen sürücüye ceza uygulanırken, sürücü motosiklet sahibine ceza yazılmaması ve motosikletin bağlanmaması için uzun süre dil döksede, çabaları sonucu değiştirmedi. Kaza, Antalya’nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi Titreyengöl Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sorgun Bulvarı istikametinden Titreyengöl istikametine seyir halindeki Yunus Emre A.’nın kullandığı 07 BDT 099 plakalı motosiklet, Sorgun Mezarlığı önünde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak devrildi. Sürücü ehliyetsiz çıktı Yolda sürüklenen motosiklet sürücüsü olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin tedavi teklifini kabul etmeyerek hastaneye gitmedi. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsünün ehliyetinin olmadığı belirlendi. Çabaları sonucu değiştirmedi Kendisine ve motosiklet sahibine ayrı ayrı ceza yazılacağını, motosikletin bağlanarak yediemin otoparkına çekileceğini öğrenen motosiklet sürücüsünün trafik polislerine motosiklet sahibine ceza yazılmaması ve motosikletin bağlanmaması için dil dökmesi sonucu değiştirmedi. Motosiklet sürücüsü ve motosiklet sahibine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL para cezası uygulanırken motosiklet bağlanarak yediemin otoparkına çekildi.
Şırnak Binlerce Şırnaklı MHP’nin il binası açılışına katıldı Milliyetçi Hareket Partisi Şırnak İl Başkanlığı’nın yeni binasına taşınması nedeni ile düzenlenen açılış törenine binlerce Şırnaklı vatandaş katıldı. Açılış töreninde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Şırnak’ta MHP il binasının açılışı gelen MYK üyelerine Havalimanında davullu, zurnalı ve çiçekli karşılama yapıldı. Parti binası açılışında konuşan MYK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir 2053 süper güç Türkiye hedefini 2053’e varmadan en kısa sürede birlikte inşa edeceklerini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Fatih Tatlısu, Özmen Alp Giray Erdemir, Mehmet Onur Kasım ve Üst kurul Delegesi Ayhan Yazıcı, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında kalabalık bir MHP grubu tarafından davul zurna ile karşılandı. Çiçek takdiminin ardından Şırnak İl Merkezindeki parti açılışına katılmak üzere yaklaşık 200 araçlık konvoy ile hareket edildi. MHP’nin yeni il binası önünde düzenlenen programa Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve AK Parti Şırnak Merkez ilçe başkanı Rahmet Taşar da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan MYK üyesi Fatih Tatlısu, “bizim temelimiz birliğimizdir, beraberliğimizdir. Kuvvetimizi birliğimizden ve beraberliğimizden alıyoruz. Bu binamızın da bölgede gerçekten hayırlı kıymetli işlere imza atacağına inanıyoruz” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamı ile konuşmasına başlayan MYK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir, “biz aziz milletimizi, 81 vilayetimizi, 86 milyon insanımızı her birini ayrı ayrı çok seviyor, gecemizi gündüzümüze katarak lider ülke Türkiye ülkülerimizi gerçek kıldık. Bunu korumaya bozmaya çalışanlarında oyunlarını bozmaya özen gösteriyoruz. Allah’ın izniyle de liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyefendinin vermiş olduğu hedef var. 2053 süper güç Türkiye. Bunu da 2053 olmadan 2053’e varmadan en kısa sürede inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Bu güzel hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyor, her birinizi ayrı ayrı hürmetle selamlıyorum” diye konuştu. MYK üyesi Mehmet Onur Kasım’da yeni binanın hayırlara vesile olmasını diledi. Parti binalarının açılışını yaparak MHP’nin Şırnak’ta ki varlığını daha da güçlendirdiklerini ifade eden MHP İl Başkanı Koçero Saluci şöyle konuştu:“bu bina sadece fiziksel bir mekan değil, aynı zamanda Milliyetçi hareket partisinin ideallerinin, hedeflerinin ve azminin bir sembolüdür. Bizler bu binada yalnızca siyasi faaliyetleri yürütecek değiliz. Aynı zamanda halkımızla biraya gelecek, sorunlarına çözüm arayacak ve bu topraklar yaşayan herkesin sesi olacağız.” Yapılan konuşmaların ardından MHP Şırnak İl binasının açılışı dualarla yapıldı.