SAĞLIK - 14 Ocak 2025 Salı 10:10

Buhara Hastanesi, göz tedavisinde çığır açan Smile Cerrahisi’nin uygulamaya başladı

A
A
A
Buhara Hastanesi, göz tedavisinde çığır açan Smile Cerrahisi’nin uygulamaya başladı

Buhara Hastanesi, göz tedavisinde çığır açan Smile Cerrahisi’nin hastanede uygulamaya başladı. İlk sonuçlar “mükemmel” olarak değerlendiriliyor.


Miyop ve miyop astigmat tedavisinde son nokta


Erzurum’un tek özel sağlık merkezi konumundaki Özel Buhara Hastanesi’nde son teknolojik sistemler kullanılarak yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden hastane yönetimi, göz hastalıklarında yeni bir çığır açan Smile Cerrahisi’ni hastanede uygulamaya başladı.


Göz Hastalıkları uzmanları Dr Murat Kiki ve Dr. Nihat Çağlar, Smile Cerrahisi’ni 1.5 aydan bu yana uygulamaya başladı. Dr. Kiki ve Dr. Çağlar, miyop tedavisi için kullanılan yöntemin ilk sonuçlarını “Mükemmel” olarak yorumlarken, “Bu cerrahiden sonra hasta ertesi gün aktif hayatına dönebiliyor” dediler.


Smile Cerrahisi ile birlikte Özel Buhara Hastanesi’nde her türlü görme bozukluğu tedavisini başarıyla yapabilmeye başladıklarını ifade eden Dr. Çağlar ve Dr. Kiki, gelinen son noktayı şöyle değerlendirdiler: “Halk arasında görme bozukluğu olarak bilinen refraksiyon kusurları gün geçtikçe artış göstermektedir. Refraksiyon kusurlarını miyop- miyop astigmat- hipermetrop- hipermetrop astigmat olarak isimlendirebiliriz. Son zamanda artan elektronik alet kullanımı sayesinde (cep telefonu- tablet) miyop hasta sayısında artış dikkati çekmektedir. Tabii bu artışta genetik faktörleri de unutmamak gerekir.


Refraksiyon kusurlarının tedavisinde gözlük ve kontakt lens öncelik almaktadır. 20 yaşından sonra tedavi olarak excimer laser ve fakik lens ameliyatları düşünülebilir. 1990 yılından beri miyop tedavisinde excimer laser sıkça kullanılmaktadır ve sonuçlar yüz güldürücüdür. Excimer laser kullanılarak yapılan No touch laser ve ilasik tedavileri (femtosecond laser) oldukça popüler olmuştur. Bu tedaviler uzun yıllardan beri hastanemizde yapılmaktadır.


“Smile cerrahisi çığır açtı”


Son zamanlarda miyop tedavisinde Smile Cerrahisi yeni bir çığır açmıştır. Bu cerrahiden sonra hasta ertesi gün aktif hayatına dönebiliyor. Ameliyat sonrası çok fazla kuruluk olmuyor, gece görüş kalitesi de bozulmuyor.


Biz de yaklaşık 1.5 aydır bu cerrahi işlemi aldığımız en yeni modern cihazla Dr. Murat Kiki ve Dr.Nihat Çağlar Beyle yapmaya başladık. Sonuçlar gerçekten harika ve tam manasıyla bu konuda son nokta.


Bu durumda kliniğimizde bütün görme bozuklukları en modern aletlerle tedavi edilmeye başlanmıştır. Amacımız bölgemizin tek laser merkezini daima daha ileri götürmek ve halkımızı başka merkezlere gitme zahmetinden kurtarmak.”



Buhara Hastanesi, göz tedavisinde çığır açan Smile Cerrahisi’nin uygulamaya başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Selimiye’nin 150 yıllık minber örtüsü yenileniyor Edirne’de Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından sim sırma tekniği kullanılarak ’Selimiye Camii’nin Minber Örtüsü aslına uygun şekilde yeniden üretiliyor. Edirne Olgulaşma Enstitüsü’nde ’Selimiye Camii’nden yansımalar’ teması çerçevesinde sim sırma tekniği kullanılarak caminin minber örtüsünü aslına uygun şekilde yenileniyor. UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camii her yönüyle yenileniyor. Büyük ölçüde tamamlanan restorasyon çalışmalarında ince ayrıntılara geçildi. Mimar Sinan’ın ustalık eserim olarak adlandırdığı Selimiye’nin minber kapı örtüsü de yenilenenler arasında yer alıyor. Devam eden restorasyon sadece beden duvarlarında ya da işlemelerde gerçekleşmiyor. Bunun yanında caminin tüm tarihi değerleri yenileniyor. Onlardan bir tanesi olan 150 yıllık minber örtüsü. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri Selimiye Cami’nin minber örtüsü üzerinde 4 aydır çalışıyor. Her nakış 4 kat iplikle tek tek elle işleniyor. Örtü üzerinde Rumi motifler ve Kelime-i Tevhid yer alıyor. Nakış atölyesinde Selimiye Camii’nden yansımalar teması çerçevesinde Selimiye Camii’nin minber örtüsünün üretiminin yapıldığını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Elif Cevher, "İşlemeler sim sırma tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Selimiye Camii’nin restorasyon çalışmaları bittikten sonra açılışına yetiştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticilerinden Şerife Koç, "Osmanlı dönemine başkentlik yapmış sultanlar şehri Edirne’ye Yavuz Sultan Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Selimiye Camii’nin 19’uncu yüzyıl minber kapı örtüsünü işliyoruz. Birebir orijinaline sadık kalınarak hiçbir değişiklik yapmadan hazırlıyoruz. Selimiye Camii’nin restorasyonu sonrası açılışına yetiştirmek amacıyla gururla ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Minber kapı örtüsü caminin görkemine uygun bir şekilde hazırlanmaktadır" ifadelerine yer verdi. Selimiye Camii Minber Örtüsünü yeşil kadife kumaş üzerine sim sırma ile yarma tekniklerini kullanarak işlediklerini söyleyen Usta Öğretici Nermin Bayrak, "Çok mutluyum gurur verici. Rabbim böyle bir çalışmayı bize nasip ettiği için şükürler olsun" dedi. Kadife kumaş üzerine sim sırma tekniği ile ilmek ilmek işlenen Selimiye Camii’nin minber örtüsünün restorasyon bitimine yetiştirilerek açılışta takılması hedefleniyor.