GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 19:13

Başkan Tanfer’den Mevlid Kandili mesajı

A
A
A
Başkan Tanfer’den Mevlid Kandili mesajı

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Tanfer, mesajında alemlere rahmet olarak dünyaya gelen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğduğu mübarek gecenin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Mevlit Kandili’nin, Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarıyla bütün insanlığa verdiği mesajlarının en iyi şekilde anlaşılmasına vesile olan mübarek gecelerden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Hüseyin Tanfer:


“Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz, dinimizin emirlerini insanlığa ulaştırdığı gibi yaşamı boşunca dürüstlükten ödün vermemiş, güzel ahlakıyla tüm insanlığa örnek olmuştur. Peygamber Efendimizin, dünyayı şereflendirmelerinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin aynı zamanda O’nun tüm insanlığa verdiği mesajların ve güzel ahlakının yeniden hatırlanacağı bir gece olmuştur. Bu gece Sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği mesajları anlamamız için de önemli bir fırsattır. Bu vesileyle tüm milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize ve tüm insanlık alemine sağlık ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gazileri geçmişe götüren etkinlik düzenlendi Edirne’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan gaziler, geleneksel spor oyun alanında gençlerle birlikte çeşitli oyunlar oynayarak askerlik günlerini paylaştı. Edirne Valiliği tarafından kısa süre önce hizmete sunulan Musabeyli Korusu Mesire Alanı’nda gaziler ve gençleri buluşturan etkinliğe imza atıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde "Koşabiliyorken Koş" Projesi çerçevesinde program düzenlendi. Etkinlikte çeşitli spor oyunlarını oynayan gaziler, geçmişe yolculuk yaptı. Duygu dolu anlar yaşandı Etkinlikte Geleneksel Spor Oyun Alanı’nda çeşitli oyunlar oynandı. Gençlerle birlikte çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiren gaziler, askerlik yıllarını hatırlayarak bazen duygu dolu anlar yaşadı. Sportif etkinliklerin yanı sıra modern pentatlon kategorisinde yer alan atıcılık oyun alanına gelen gaziler, silahla atış yaparak askerlik günlerini yad etti. Gençlerle birlikte bocce, bowling, mangala, satranç oynayarak zipline yaptı. Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal, "Ayak topu, bowling oynadık, tabanca atışı yaptık. Bir sürü zeka oyunları oymadık. Keşke her zaman yapabilsek. Gençlerle birlikte kaynaştık çok iyi geldi" dedi. Edirne Valisi Yunus Sezer’in katkılarıyla oluşturulan alanda güzel etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, ’Koşabiliyorsa koş’ spor projesi çerçevesinde gazilerle gençleri buluşturduklarını ifade etti. Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kuşaklar arası bir buluşma sağladıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, böyle güzel bir mekanda gazilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Gazilerin askerlik günlerini tekrardan yad ettiğini belirten Tohumcu, bocce oyunu, tabanca atma gibi çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdiklerini ifade etti.
Kayseri Vali Çiçek: “Gazilerimiz milletimizin onuru ve gururudur” Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazilerimiz; vatan sevgisinin, kahramanlığın ve fedakarlığın şerefli destanı, milletimizin onuru ve gururudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğini yaptığı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tarihinde birçok savaşlara katılmış olan kahraman Türk milletinin evlatları, tüm imkansızlıklara rağmen, vatan aşkını inançlarıyla birleştirerek mukaddes değerlerimiz için büyük mücadeleler vermiş ve rütbelerin en yücesi olan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmışlardır. Bugün, vatanımız için canlarını ortaya koyan değerli gazilerimizin katılmış oldukları savaş meydanlarında gösterdikleri cesaret, ülkemizin bağımsızlığı ve birliği için atılan en büyük adımdır. Gazilerimizin göstermiş oldukları fedakârlık, hiç şüphesiz ki bizlere ilham vermekte ve geleceğimizin teminatını oluşturmaktadır. Karakteri bağımsızlık olan asil milletimiz, vatanımız, milletimiz ve kutsal değerlerimiz için tarih boyunca mücadele etmiş, bu değerlerimiz uğruna gerektiğinde canını vermekten çekinmemiştir. Millet olarak bizlere düşen görev, şehitlerimizin ve gazilerimizin yazmış oldukları kahramanlık destanlarını nesilden nesile aktarmak ve bizlere bırakmış oldukları mukaddes değerleri ve kanları ile yoğurarak vatan kılmış oldukları toprakları korumak için çok çalışmaktır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin canı pahasına almış oldukları şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi değerle ölçülmeyecek derecede büyüktür. Gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla gelecek nesillere rehberlik edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”
İstanbul Milli voleybolcu Eda Erdem, A101 marka yüzü olarak Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı’na katıldı LEAD Network Türkiye Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı, A101 ana sponsorluğunda ve A Milli ve Fenerbahçe SK Kadın Voleybol Takımları Kaptanı Eda Erdem’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Perakende ve tüketim ürünleri sektöründeki kadın yöneticileri çekmek ve oranı arttırmak amacıyla kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan LEAD Network Türkiye’nin Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı, 17 Eylül’de İstanbul’da A101 ana sponsorluğuyla gerçekleştirildi. Etkinliğin A101 oturumu ‘Kadın Liderlerin Gücü: Spor ve İş Dünyasında İlham Verici Yolculuklar’ başlığıyla sunucu, yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde ve A Milli ve Fenerbahçe SK Kadın Voleybol Takımları Kaptanı Eda Erdem’in katılımıyla düzenlendi. ’’A101’in güvenilir olması, herkese hitap eden marka olması benim için öncelik oldu’’ A101’in marka yüzü Eda Erdem, ’’A101 ile Kazanan Ol’’ marka iş birliğiyle ilgili, ’’A101’in ’Kazanan Ol’ projesi geldiğinde markanın her kesime hitap eden yapısı ve güvenilirliği benim için işleri çok kolaylaştırdı. Hayatın her alanında ’’Kazanan Ol’’ fikriyle izleyicilere çok güzel motivasyon kazandırdığımızı düşünüyorum. A101 gibi değerli markayla anılmak beni gerçekten çok mutlu ediyor. A101 ailesini çok seviyorum ve aramızda çok güzel organik bir bağ var. A101’in her zaman ailemizin içinde, güvenilir ve herkese hitap eden bir marka olması benim için tercih sebebi oldu’’ ifadelerini kullandı. Eda Erdem’in açıklamalarının ardından oturumun kapanışı yapan Yekta Kopan, “Slogandaki kazanan ol ifadesi için A101 ailesini de ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye’nin her anlamda kazanmaya ihtiyacı var. Burada seninle buluşmaları da çok doğru olmuş’’ şeklinde konuştu.
İzmir Aliağa’da mahalle muhtarları sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürüyor Aliağa ilçesindeki mahalle muhtarları, yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları biraraya geldikleri toplantılarda istişare ederek çözüme kavuşturuyor, gerektiğinde ilgili mercilere ileterek örnek bir çalışma sergiliyor. Geçtiğimiz haftalarda mahalle muhtarları, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın davetiyle Güzelhisar Belediye Dinlenme Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda, mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri, internet sorunları ve okullarda eğitim gören öğrencilerin taşımacılığı gibi pek çok konu ele alındı. Mahalle muhtarları, bu konuların çözümü için taleplerini iletti. Toplantı esnasında, Milletvekili Osmanağaoğlu, bölge müdürü ile direkt iletişime geçerek vatandaşların internet konusunda yaşadığı sıkıntıları aktardı. Bölge Müdürü, muhtarlarla bu sorunu görüşmek üzere bir toplantı yapmayı talep etti. Toplantının ardından, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Kürşat Bahadır Turan ve Mustafa Tahir Acar eşliğinde, mahalle muhtarları İzmir Telekom Bölge Müdürü Semih Elibol ile bir araya geldi. Muhtarlar, bölgelerindeki internet sorunlarını Elibol’a ilettiler. Semih Elibol, özellikle Yeni Mahalle ve Örnekent Mahallesi’ndeki taleplerin yoğun olduğunu, bu nedenle 2024 yılı içerisinde çalışmaların hızlandırılacağını ve 2025 yılı sonunda Aliağa ilçesindeki internet altyapı sorunlarının çözüleceğinin sözünü verdi. Muhtarlar, yaşanan sıkıntılar karşısında çözüm arayışlarının devam edeceğini belirterek, başta MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Turgay olmak üzere kendilerine destek olan tüm yetkililere teşekkür ettiler. Halkla resmi kurumlar arasındaki köprü görevini sürdürmeye devam edeceklerini vurguladılar.
Denizli Denizli’de üreticilere tarımsal üretim planlanması anlatıldı Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlanması kapsamında üreticiler ile bir araya geldi. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya başlayan, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında bilgilendirme toplantısı Tavas ilçesinde yapıldı. Toplantıda, Tarımsal Üretim Planlaması, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli detaylı bir şekilde anlatıldı. Yeni yayımlanan Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Tarımsal Destekleme Modelinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan desteklemelerle üreticiler için daha çok kazanma imkanı getirdiğine dikkat çeken İl Müdürü Şakir Çınar, “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik risklere karşı tarımsal üretimi ve üreticiyi belirsizliklere karşı korumak, sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir sektör olarak kalması için Bakanlığımız tarafından altyapı çalışmaları yapılarak Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli çalışmasını ortaya koydu. Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinin odağında Su kısıtı ve toprak bulunmaktadır. Ülkemiz en son Hatay’ın anavatana katılması dışında Ülkemizin toprakları bir karış artmamıştır. Dolayısıyla sizlerin babalarınız ve dedelerinizden miras, çocuklarınızdan emanet aldığınız bu cennet toprakları hala tarımsal üretim yapılacak seviyede korumuş olacağız. Ayrıca ilk defa 2025-2027 yılları arasındaki 3 yıllık dönemde, hangi ürünü nerede ve ne kadar üreteceğimizi ve ürettiğimiz ürünlere ne kadar devlet desteği verileceği ile ilgili bir çalışmadır. Artık üreticilerimiz hangi havzada hangi üründen ne kadar destek alacağını önceden bilecektir” dedi. Prim desteğinin kaldırılmadığını ifade eden İl Müdürü Çınar, “Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum, Fark Ödemesi Desteği ve Prim Ödemesinin kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, Bakanlığımız tarafından yapılan tarımsal desteklemelerin yönlendirici etkisiyle sertifikalı tohum desteği devam etmektedir. Uygun şartları sağladığında ise havzasında sertifikalı tohum desteği verilecektir. 2025 yılı itibarıyla Fark ödemesi desteği kilo bazlı olarak değil dekar bazlı olarak verilecektir. Diğer bir konu ise Prim desteği. Kamuoyunda prim desteğinin kaldırıldığı şeklinde yanıltıcı bir şekilde bilgiler verildi. Oysa ki prim desteği kaldırılmadı. Aksine ülkemizin ihtiyacı olan üründe prim desteği devam edecektir” şeklinde konuştu.