GÜNDEM - 08 Ekim 2024 Salı 09:08

Atatürk Üniversitesi’nden istihdam garantili iş birliği protokolü

A
A
A
Atatürk Üniversitesi’nden istihdam garantili iş birliği protokolü

Erzurum’da faaliyete geçmeye hazırlanan AYNE Tesisat Plastik Fabrikası ile Atatürk Üniversitesi arasında önemli bir iş birliği adımı atıldı.


Şehrin istihdamına katkı sağlamak amacıyla ayrıca Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen proje kapsamında, “Plastik Mamulleri İmal İşçisi” yetiştirmek üzere 50 kişilik (25 kadın, 25 erkek) istihdam garantili mesleki eğitim kursu düzenlenecek.


Protokol; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu tarafından imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolüyle, şehirde nitelikli iş gücü oluşturulması hedeflenirken, AYNE Tesisat Plastik fabrikasında ihtiyaç duyulan kalifiye personelin yetiştirilmesi de sağlanmış olacak.



İstihdam Odaklı Kurs 6 Ay Sürecek


14 Ekim 2024 tarihinde başlayarak 6 ay sürecek ve 25 Nisan 2025 tarihinde sona erecek olan eğitim programı süresince kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 653,93 TL kursiyer zaruri gideri ödemesi yapılarak genel sağlık sigortası primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, AYNE Tesisat Plastik fabrikasında iş başı yapacak ve istihdamları sağlanacak.


2024 yılı sonunda toplamda 150 kişiyi istihdam etmeyi planlayan AYNE Tesisat Plastik Fabrikasında; lavabo sifonları, küvet troblenleri, duş troblenleri, plastik yer süzgeçleri, klozet kapağı ve gömme rezervuar gibi ürünlerin üretimini gerçekleştirecek.



Rektör Hacımüftüoğlu: “Üniversite-Sanayi İş Birliğine Önem Veriyoruz”


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu önemli iş birliği hakkında yaptığı değerlendirmede, üniversitenin Meslek Yüksekokulları ile şehrin istihdamına yönelik katkı sunmaya devam ettiğini vurgulayarak, Atatürk Üniversitesinin sanayi iş birliklerine her zaman büyük önem verdiğini ve bu kapsamda şehre katma değer sağlayacak projelere tam destek sağladıklarını belirtti.


Bu protokolün hem üniversiteye hem de Erzurum’a değer katacağını ifade eden Rektör Hacımüftüoğlu şunları aktardı: “İstihdama yönelik verilecek eğitimlerden altyapı desteğine kadar tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Atılan bu adımla birlikte, Erzurum’un sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve şehrin iş gücü kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. AYNE Tesisat Plastik ve Atatürk Üniversitesi iş birliği, yerel ekonomiye canlılık kazandırırken, aynı zamanda yeni iş imkanları oluşturarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.



Atatürk Üniversitesi’nden istihdam garantili iş birliği protokolü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van VEDAŞ Şirket Müdürü Talay üniversite öğrencileriyle bir araya geldi Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van YYÜ Mühendislik Fakültesi akademik dönem açılışında üniversite öğrencileriyle buluştu. Özel sektör üniversite işbirliğini geliştirmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında Van YYÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen VEDAŞ, elektriğin üretiminden dağıtımına kadarki süreçlerini, bu süreçlere entegre olan teknolojileri ve özel sektör beklentilerini mühendis adaylarına aktardı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş, “Yeni akademik dönemimizde öğrencilerimizin özel sektör pratiğini geliştirmeyi, bir nevi intörn mühendislik uygulamasına geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilimizde farklı mühendislik dallarında en fazla istihdamı yapan kuruluş olan VEDAŞ’ı fakültemizde misafir ettik. Öğrencilerimizin işin mutfağından haberdar olması ve özel sektör dinamiklerini öğrenmeleri için faydalı olacağını düşündüğümüz etkinliğimize katılan VEDAŞ yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Yaşamı kolaylaştıran tüm gelişmelerin ardında mühendis fikirlerin yattığını söyleyen Öğrencilere yaptığı sunumda özel sektörün beklentilerini ve şirket işleyişlerini paylaşarak şu ifadelerde bulunan VEDAŞ Şirket Müdürü Fatih Talay, “Elektrik, inşaat, harita, bilgisayar gibi mühendisliğin farklı dallarından mezun olmuş yüz elliye yakın mühendis ekibimizle süreçlerimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz hizmetin ve geliştirdiğimiz teknolojilerin arkasında mühendislerimizin yoğun emeği bulunuyor. Bugün sizlerle bir araya gelerek hem çalışmalarımızı hem de sizlerden beklentilerimizi paylaşmak istedik. Yeni dönemde sizlerle daha çok bir araya gelerek işin mutfağından bilgileri paylaşacağız. Enerjimize enerji katan öğrencilerimizle buluşma imkanını bizlere sağladığı için fakültemize de ayrıca teşekkürlerimi sunarım” dedi. Van YYÜ Turan Haydaroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Raciye Meral ve Dr. Öğretim Üyesi Refik Burak Taymuş, akademisyenler, üniversite öğrencileri ile VEDAŞ yöneticileri katılım sağladı.
Muğla Knidos Kupası, 2. kez denizin ustalarını buluşturuyor Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü ve Datça Yat Spor Kulübü iş birliğiyle bu yıl 2. kez düzenlenecek Knidos Kupası Yat Yarışları, denizcilik sporuna ve kültürel mirasa dikkat çekmeye hazırlanıyor. 19-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek yarışa 9 ülkeden 20 tekne ve 200ün üzerinde usta denizci katılacak. Yarışlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Datça Kaymakamlığı, Knidos-Burgaz-Emecik, Apollon Kutsal Alanı Kazı Başkanlığı, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilecek. 2000 yıl önce Knidos Antik Kenti’ni savunmak amacıyla inşa edilen 20 trireme anısına ithafen, yalnızca 20 tekneyle sınırlı olarak düzenlenen ve denizcilik sporuyla kültürel mirasın buluşma noktası olmayı amaçlayan Knidos Cup yarışlarına kayıtlar başladı. 19 Ekim’de Kairos Marina’da düzenlenecek açılış resepsiyonuyla başlayacak olan organizasyonda, yarışların ilk etabı 20 Ekim Cuma günü saat 12.00’de start alacak. Datça’nın Gökova Körfezi’nde bulunan Kairos Marina’dan hareket edecek tekneler, Ege Denizi kıyı şeridini takip ederek Tekir Burnu’ndan (Knidos/Kap Krio) dönüp Knidos Büyük Limanı’nda (Ticari Liman) yarışı tamamlayacak. İkinci etap ise 21 Ekim Cumartesi günü Knidos Büyük Limanı’ndan start alacak ve tekneler, yarımadanın Akdeniz kıyılarını takip ederek Datça Limanı’na ulaşacak. Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışa, 9 ülkeden 20 usta dümencinin liderlik edeceği yaklaşık 200 katılımcının yer alması bekleniyor.