GÜNDEM - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 09:12

Erzincan’da öğrenciler köy yaşantısını test edecek

A
A
A
Erzincan’da öğrenciler köy yaşantısını test edecek

Erzincan’da başlatılan “Köyümde 3 Gün” projesiyle lise öğrencileri köy hayatını yerinde yaşayacaklar.


“Köyümde 3 Gün” projesi 03-04-05 Temmuz 2024 tarihlerinde Erzincan merkeze bağlı Aydoğdu, Tatlısu ve Binkoç köylerinde başlayacak olup, daha sonra diğer köylerde proje devam edecek.


3, 4 ve 5 Temmuz’da gerçekleşecek olan “Köyümde 3 Gün” projesine katılacak 18 öğrenci için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan 8 öğretmen ve AFAD İl Müdürlüğünden 3 personel görevlendirildi.


Öğrenciler, oluşturulan faaliyet programına uygun şekilde, görevli öğretmenler, görevli AFAD personelleri ve köy muhtarı gözetiminde faaliyetlerini gerçekleştirecek.


Erzincan Valiliğinden konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, “Köyümde Üç Gün projesiyle farklı liselerden gençlerimizi üç günlüğüne köylerimize yolcu edeceğiz. Çapa yapacaklar, bahçe sulayacaklar, kuzu güdecekler. Telefon, tablet yok. AFAD Müdürlüğü ve muhtarlarımızın kontrolünde olacaklar. Hayata dair gerçek ve keyifli hatıralar biriktirecekler.” ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maç gününde kebap siparişleri hem Türkiye hem Avusturya’da şinitzeli geride bıraktı Türkiye’nin Avusturya’yı 2-1 mağlup ettiği maç akşamında rekabet, sadece futbol sahasında değil, yemek siparişlerinde de etkisini gösterdi. Yemeksepeti’nin çatı şirketi Delivery Hero’nun Avusturya’daki iştiraki foodora’da kebap siparişleri, şinitzel siparişlerini geride bıraktı. Türkiye’de hızlı ticaretin önde gelen markalarından Yemeksepeti, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın çeyrek finale kaldığı maç gecesi istatistiklerini açıkladı. Bu maç gecesi, sadece futbol sahasında değil, yemek siparişlerinde de ilginç trendlerin yaşandığı bir gece olarak hafızalarda yerini aldı. Türk mutfağının zaferi, futbol heyecanı ile birleşerek, unutulmaz bir geceye damgasını vurdu. Taraftarlar hem sahada hem de mutfakta galibiyeti kutladı. Avusturya’da da Kebap, şinitzeli geçti Futboldaki rekabet yemek siparişlerine de yansıdı. Yemeksepeti’nin çatı şirketi Delivery Hero’nun Avusturya’daki iştiraki olan Foodora platformunda Türkiye-Avusturya maçının olduğu gün verilen yemek siparişlerinde ezeli rekabetin sonucunda kebap siparişleri, şinitzeli geride bıraktı. Avusturya’da yaşayan Türklerin yanı sıra, Avusturyalı futbolseverler de bu özel geceyi kebapla taçlandırdı. Şinitzelin tahtını sallayan kebap, maç heyecanı yaşayan Avusturyalıları da etkisi altına alarak, siparişlerde zirveye oturdu. Türkiye’de şinitzel siparişleri maç günü düştü Öte yandan, Türkiye-Avusturya maçının oynandığı 2 Temmuz günü kebap siparişlerinde artış gözlenirken, Avusturya’nın ünlü lezzeti şinitzel siparişlerinde düşüş yaşandı. Bu durum, Türk taraftarlarının galibiyet coşkusunu daha çok yerel tatlarla kutladığını gösterdi. Türkiye’de yemeğin lideri döner oldu Türkiye’nin Avusturya’ya karşı 2-1’lik galibiyet kazandığı tarihi akşamda, Türkiye’de Yemeksepeti üzerinden yapılan siparişlerde döner başı çekti. Futbol coşkusunun zirve yaptığı bu özel gecede, döner siparişlerinin oranı dikkat çekerken, hamburger ve pizza siparişleri de bu lezzeti takip etti. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kebap ve diğer geleneksel lezzetler de yoğun ilgi gördü. Buna ek olarak, tavuk yemekleri de sıklıkla tercih edildi.
Antalya Tarihi Bedesten’de ‘Zaman Tünelinde Alanya’ sergisi Tarihi mekanları sanatla buluşturan Alanya Belediyesi, Kale’deki Bedesten Çarşısı’nda “Zaman Tünelinde Alanya” adlı sergiyi açtı. Yaz boyunca açık kalacak sergi, ücretsiz ziyaret edilebilecek. Alanya tarihinin sistematik olarak anlatıldığı Zaman Tünelinde Alanya kitabında, iki kardeşin Damlataş Plajı’ndan başlayıp Damlataş Mağarası’nda son bulan zaman tünelindeki yolculuğu anlatılıyor. Tarihin Babası unvanıyla tanınan ünlü tarihçi Herodot ile başlayan kardeşlerin bu yolculuğu daha sonra; Kleopatra, Kir Fart, Ertokuş Bey, Alaeddin Keykubat, İbni Bibi, İbni Batuta, Kaygusuz Abdal, Kılıç Arslan, Gedik Ahmet Paşa, Piri Reis, Kanuni Sultan Süleyman, Evliya Çelebi, Kaptan Beafort, Hamdullah Emin Paşa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile devam ediyor. Bu yolculukta, Alanya tarihine ışık tutan önemli kahramanlarla tanışan çocuklar, birbirinden ilginç olaylara tanık oluyor. Sergide yer alan eserler, Alanya’yı çocuklara daha iyi anlatmak ve tarihi sevdirmek için Gazeteci Deniz Som’un kaleme aldığı ve Prof. Dr. Nazan Erkmen’in resimlediği “Zaman Tünelinde Alanya” kitabındaki kahramanların resimleri ve hikayelerinden oluşuyor. Alanya Kalesi’nin korunması ve canlanmasına da katkı sunacak olan sergi, Kale’nin simge yapılarından Bedesten’de yer alıyor. Böylece, tarihi 13. yüzyıla dayanan bir kültürel miras daha vatandaşlarla buluşturulmuş oluyor. Aynı zamanda Alanya Belediyesi’nin Kale’de yaptığı çalışmalar kapsamında restore edilerek özgün fonksiyonunda ziyarete açılan bu tarihi yapı, sergi sayesinde daha iyi tanıtılarak hak ettiği değere de kavuşmuş olacak.