ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 09:53

Erzincan narkotik polisi uyuşturucuya geçit vermiyor

A
A
A
Erzincan narkotik polisi uyuşturucuya geçit vermiyor

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 559 adet “Sentetik Ecza Galara” maddesi ele geçirildi.


Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Erzincan şehirlerarası otobüs terminalinde hareketlerinden şüphelenilerek durdurulan K.Ç. ve Ş.A.E. isimli şahısların üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada 559 adet “Sentetik Ecza Galara” maddesi ele geçirildi. K.Ç. ve Ş.A.E. isimli şahıslar “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şekerbank, Ahilik Haftası’nı kutluyor Şekerbank, esnaf dayanışmasının simgesi olan ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere kutlanan Ahilik Haftası’nı esnafa özel imkanlar sunduğu geleneksel kampanyası ile kutluyor. Esnafı desteklemeyi sürdüren Şekerbank, Ahilik Haftası’nı esnafa özel imkanlar sunduğu geleneksel kampanyası ile kutluyor. Geçmişten günümüze esnaf dayanışması ve meslek ahlakının simgesi olan ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere kutlanan Ahilik Haftası’na özel kampanya ile banka, esnaf müşterilerinin nakit ihtiyacını karşılamanın yanı sıra kampanyaya özel birçok imkanlar da sunduğunu duyurdu. Bankadan yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül tarihine dek Ahilik Haftası kapsamında 3 ay ana para ödemesiz dönem ve 48 aya varan vade imkanının bulunduğu kampanya ile banka, ilk 6 ay düzenli ödeme yapan esnafa 1 ay taksit öteleme fırsatı sağlıyor. Kampanya kapsamında 3 ay boyunca POS cihazından masraf alınmazken, internet ve mobil bankacılık kanallarından yapılacak olan EFT/havale ve FAST işlemleri de ücretsiz sunuluyor. Ayrıca ilk 25 yaprak için geçerli olmak üzere ücretsiz çek karnesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) logolu kredi kartı sahibi esnafa özel 1 yıl kart aidatı muafiyeti sağlanıyor. “Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” Şekerbank KOBİ ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Üst, Ahilik geleneğini günümüze taşıyan esnafı, özel bir kampanya ile desteklediklerine değinerek şunları söyledi: “Tarihsel misyonumuzdan aldığımız güç ve Anadolu’ya özgü bankacılık anlayışımızla 70 yılı geride bırakarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Esnafımızın her zaman yanında olan bankamız, bu anlamlı haftada esnafımıza özel finansman çözümleri sunarak, işlerini büyütmeleri ve güçlendirmeleri için destek sağlıyor. Avantajlı koşullarla finansman desteği vererek esnafımızın finansal yükünü hafifletmeyi ve onların gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz.”
Ordu Astsubaya çarparak şehit eden motosiklet sürücüsü adliyede: 22 suç kaydı mevcut Ordu’da uygulama esnasında ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayarak astsubaya çarparak şehit olmasına neden olan motosiklet sürücüsü, adliyeye sevk edildi. Sürücünün, 22 suç kaydının olduğu, uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkalarının olduğu öğrenildi. Olay, Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi Ordu-Giresun karayolu üzerinde 18 Eylül 2024 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uygulama yapıldığı esnada 07 GU 227 plakalı motosiklet sürücüsü Adem Topçu (27), jandarma ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, hızlanarak kaçmaya çalıştı. Bu esnada hızlı olan ve farklı bir suçtan ehliyetine el konulan motosiklet sürücüsü Adem Topçu, Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27) çarptı. Kazada ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 22 adet suç dosyasının olduğu öğrenildi Motosiklet sürücüsü Adem Topçu’nun, 22 adet çeşitli suçlardan kaydının olduğu, bunlardan büyük bir kısmının plakaya yazılan cezalar olduğu ve önceden de uygulama noktalarından kaçtığı öğrenildi. Uyuşturucu madde kullanmak ve alkollü motosiklet kullanmak suçlarından da kaydının olduğu öğrenilen sürücünün, sosyal medya hesaplarında ise çok sayıda tehlikeli motosiklet kullanma videolarının olduğu, trafik kazasının yaşandığı gün hızlı ve tehlikeli motosiklet kullandığı ayrıca bu nedenle trafikteki başka bir sürücü ile tartıştığı ileri sürüldü. Adliyeye sevk edildi Kazada kendisi de yaralanan motosiklet sürücüsü Adem Topçu, tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi’ndeki işlemlerinin ardından karakola götürüldü. Sağ kolunun sargılı olduğu görülen Topçu, karakoldaki işlemlerinin ardından Ordu Adliyesi’ne sevk edildi. Şahsın adliyedeki işlemleri sürüyor.
Eskişehir Isı yalıtımlı camlar yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlıyor Eskişehir’de hizmet veren Esvera Cam ve Alüminyum firması tarafından üretilen ve yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımlı camlara talep, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artmaya başladı. Yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren, ülkemizde 81 ile ürün sağlayan ve 34 ülkeye yaptığı ihracatı ile göz dolduran Esvera Cam ve Alüminyum firması, çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede; cam balkon, hareketli cam ve gölgelendirme sistemlerinin üretimini gerçekleştiren firma tarafından yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlayan ısı camlar üretiliyor. Normal camlara göre tasarruf açısından daha da verimli olan camlara müşterilerin ilgisi yoğun olurken, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte taleplerin artışa geçtiği öğrenildi. Ayrıca firma yetkilileri, uygulandığı alanlara göre 6 ay ile 2 yıl arasında sağlanan enerji tasarrufu ile sistemlere harcanan bütçenin kendisini geri kazanabildiği bilgisi paylaşıldı. "Isı camlar, normal camlara göre yüzde 80 oranında daha fazla tasarruf sağlamaktadır" Esvera Cam ve Alüminyum firması personeli Gülcan Ergenç, "Sistemlerimiz ısı ve güneş kontrollü camlara sahiptir. Isı camlar, normal camlara göre yüzde 80 oranında daha fazla tasarruf sağlamaktadır. Biliyoruz ki ülkemizde 4 mevsim yaşanmaktadır. Önümüzdeki mevsimin kış olması nedeniyle müşteriler özellikle ısı yalıtımlı sistemlere ve camlara yönelmektedir. Bu nedenle de ısı yalıtımlı sistemlere olan taleplerimiz oldukça artmaktadır" dedi. "Sistemlere harcanılan bütçe enerji tasarrufu ile kendini geri kazanabilmektedir" Isı yalıtımlı camların ve sistemlerin maksimum oranda yakıt tasarrufunu sağladığını belirten Ergenç, şöyle devam etti: "Bu nedenle ısı yalıtımlı sistemlere yönelim oldukça fazladır. Konut içlerine hava sirkülasyonunun girmesinin önlenmesi için müşterilerimiz balkonlarda ısı yalıtımlı sürme sistemleri ve giyotin sistemlerini tercih edebilir. Isı camlı olarak uygulanan cam balkon sistemleri, aynı şekilde ısı camların kullanıldığı giyotin ve sürme sistemleri yüzde 80’e varan yakıt ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Uygulandığı alanlara göre 6 ay ile 2 yıl arasında sistemlere harcanan bütçe enerji tasarrufu ile kendini geri kazanabilmektedir."
Samsun Samsun’a ‘ana arı üretim yeri izni’ verildi Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) iş birliği ile yürütülen ‘Ana Arı Üretim Projesi’ kapsamında Samsun’a kazandırılan ana arı üretim yerine, bakanlık tarafından ana arı üretim yeri izni verildi. Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin müracaatı üzerine birliğe ait, Bafra Ağıllar mevkisinde bulunan ana arı üretim yerine Tarım ve Orman Bakanlığı ile il müdürlüğünün yaptığı değerlendirme ve kontroller sonrası ana arı üretim yeri izni verildi. Birlik Başkanı Rasim Kaplan’ı makamında kabul eden Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, ana arı üretim yeri izin belgesini kendisine takdim etti. Ana arı üretim yeri izin belgesini takdim ettikten sonra açıklamalarda bulunan İbrahim Sağlam, “Müdürlüğümüz ve DOKAP iş birliği ile birlikte yürüttüğümüz Ana Arı Üretim Projesi kapsamında şu ana kadar 2 bin 250 adet ana arı üretimi gerçekleştirildi. Üretilen ana arılar, ilimiz üreticilerine dağıtılarak damızlık olarak kullanılmaları sağlanıyor. Böylece üreticiler kendi ana arılarını üretmeye başladılar. Proje kapsamında 600 adet ana arı üretimi kapasiteli ana arı üretim yeri, izin belgesini almaya 19 Eylül tarihinde hak kazanmıştır” dedi. Belge takdiminde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye Pınar ve teknik personel de hazır bulundu.