ÇEVRE - 22 Ekim 2024 Salı 08:48

Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni sezonda 1 milyon turist hedefliyor!

A
A
A
Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni sezonda 1 milyon turist hedefliyor!

Zirvenin karla kaplandığı ve kar yağışının etkili olduğu Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde sezonun açılış tarihinin yaklaştığını müjdeleyen Erzincan Vali Yardımcısı/ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat 2024-2025 kış sezonunda Ergan Dağı’nda gerçekleştirilecek olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.



Ergan Dağı Kayak Merkezi yerli tasarım bungalov evleri ve 12 ay hizmet veren bir merkez olarak yeni sezonda 1 milyon turist hedefliyor!


Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz yıllarda ortalama 20 ila 50 bin arasında turist ağırlandığını aktaran Mehmet Emre Canpolat, bu sayının 2023-2024 kış sezonunda 250 binlere ulaştığını, 2024 yılının ilk 9 ayında ise 500 binin üzerine çıktığını ifade etti. Canpolat, “Bahar ve yaz aylarında sadece kayak merkezi olarak değil 12 ay hizmet veren bir merkez olarak sunduk Ergan Dağı’nı. Bundan dolayı 500 binin üzerinde misafir ağırlamış olduk. 2024-2025 sezonunda ise kış sezonunda ön gördüğümüz rakam 500 bin, 2025 yılı içinse 1 milyon misafir ağırlamayı hedefliyoruz! Bahsettiğimiz rakamlara ulaştığımızda Erzincan Ergan Kayak Merkezi milyonluk turist ağırlayan kayak merkezleri arasında yer alacak.” şeklinde konuştu.



Yeni sezonda Ergan Dağı yeni kızak pistine kavuşuyor!


10 güne kadar tamamlanması planlanan yeni kızak pistinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Emre Canpolat, kızak pistinin Erzincan’da özellikle çocuklu aileler tarafından rağbet gören bir kültür olduğunu kaydetti. Canpolat, ailelerin pistte çocuklarıyla birlikte doyasıya vakit geçirdiklerini söyledi.


Ardından pist çimleme faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Canpolat, Ergan Dağı kayak pistinde çimleme çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı. Canpolat, çimleme faaliyetlerinin sezon içerisinde yağan karın tutunum süresini gün olarak uzattığını aynı zamanda yapılan çimleme faaliyeti ile bahar aylarında çim kayağı yapılacağını belirtti. Ergan’da yürütülen çimleme faaliyetinin dünyada ve Türkiye’de nadir görülen bir uygulama olduğunu ifade eden Canpolat, “Gelecek sezonlarda zirveye kadar pistin tamamını çimlemeyi planlıyoruz. Bu yöntem hem karın tutunum süresini uzatacak hem de pist içerisinde bulunan taşların çim altında kalmasının sağlayacak. Kayak severlerimizin kızaklarının zarar görmesini minimuma indirecek.” dedi.



“Kayak severler Ergan’da konaklayacak”


2024 yılı Kasım ayında Bungalov evlerin yapımının tamamlanacağını söyleyen Canpolat, açıldığından günümüze kadar konaklama imkanı olmayan Ergan Dağı’nda kayak severlerin artık konaklayabileceğinin müjdesini verdi. Canpolat, misafirlerin ağırlanacağı bungalov evlerin olduğu bölgede ‘stackhouse’ et restoranı çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydetti.



Acemiler kayağı Ergan’da öğrenecek!


“Profesyonel kayanlar ve acemiler aynı sıfır noktada buluşuyorlardı.” diyen Canpolat, Ergan Dağı’nda 1. etap içerisinde yer alan acemi pistinin yeni sezonda, acemilerin kayağı daha rahat öğrenmesi ve profesyonellerin konforunu daha da artırmak adına yeni bir alana yapıldığını belirterek, acemi pistinin çalışmalarının yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanmış olacağını duyurdu.



Ergan Dağı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi büyük spor kulüplerini ağırlayacak!


Gençlik Spor Bakanlığının himayelerinde yürütülen Yüksek İrtifa Kamp Merkezi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Canpolat, “156 yataklı kamp merkezinin seneye tamamlanmasını umut ediyoruz. Yüksek irtifa kamp merkezinin hemen yanında iki tane büyük futbol sahamız var. Önümüzdeki yıllarda büyük spor kulüplerini burada misafir edeceğimizi umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.



Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan otelin temeli sezon sonunda atılacak!


Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde otel ihalesi yapıldığını aktaran Canpolat, yaklaşık 150 milyonluk olan otelin ihalesinin yapılarak netleştiğini, 6 ay içerisinde projenin onaylanıp temel atma töreninin yapılacağını duyurdu.


Söz konusu projenin bu sezona yetişmeyeceğini söyleyen Canpolat, “2024-2025 sezonunun sonuna doğru, inşaat sezonu açıldığında temel atma törenini yapmış olacağız.” dedi.


Öte yandan Rota Erzincan uygulamasıyla vatandaşların şehir ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilecekleri gibi kayak merkeziyle ilgi olarak da açık olan pistlerden açık olan teleferik, telesiyej ve gondollara kadar birçok bilgiye ulaşabileceklerini söyleyen Canpolat, uygulama sayesinde misafirlere aynı zamanda 24 saat kamera hizmeti sunulduğunu dile getirdi.



Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni sezonda 1 milyon turist hedefliyor!

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremzede vatandaşın 22 küçükbaş hayvanını sürerek çalıp götürdüler: O anlar kamerada Hatay’da iki şahsın depremzede Yusuf Çınar’ın 22 küçükbaş hayvanını çaldıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 250 bin TL’lik zararı bulunan Çınar, yaşananlara tepki göstererek hırsızların bulunmasını istediğini söyledi. Olay, Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi’nde yaşadı. Bir süre önce aracını satarak 23 küçükbaş hayvan alan Yusuf Çınar’ın 22 hayvanı 2 şahıs tarafından gece yarısı çalındı. Şahısların hayvanları ahırdan çıkararak sürdükleri anlar güvenlik kamerasına yansırken hırsızların rahatlığı hayrete düşürdü. Kendisi nar hasadında çalıştığı esnada olay gerçekleşen Çınar, hayvanlarının çalındığını fark etmesi üzerine durumu emniyet güçlerine bildirdi. 250 bin TL’lik zararı bulunan Çınar, yaşananlara tepki göstererek hırsızların bulunmasını istediğini söyledi. “Dün saat gece 04.00 gibi işe gittikten yirmi dakika sonra gelip koyunlarımın kapısını kırıp hayvanlarımı götürmüşler” Küçükbaş hayvanları çalınan 35 yaşındaki Yusuf Çınar, aracını satarak hayvanları satın aldığını belirterek “Aracımı sattım 23 adet küçükbaş hayvan aldım, 2 çocuk okutuyorum. Geçim kaynağım asıl almış olduğum küçükbaş hayvanlarımdı. Gece saat 04.00 gibi hasat zamanlarında narenciye işine gidiyoruz ve öğlen saat 12.00-13.00 gibi evimize geliyoruz. Narenciye hasadı sonrasında koyunlarımla ilgileniyorum; onları yayıyorum ve küçükbaş hayvanlarımı çoğaltmak için çaba harcıyordum. Dün saat gece 04.00 gibi işe gittikten yirmi dakika sonra gelip koyunlarımın kapısını kırıp hayvanlarımı götürmüşler. Kamera kaydında yüzleri belli olmuyor. Maske takmışlar iki kişi olarak gözüküyor. Saat gece 04.07 sularında koyunların bulunduğu ahırın kapılarını kırıyorlar ve küçükbaş hayvanlarımı sürekli otlattığım mezarlık tarafına gidiyor oradan da koyunları sürüp alıp mezarlık tarafından hasta olan hayvanı bırakıp iki kişi 22 küçükbaş hayvanımı sürüp götürüyorlar” dedi. “Bütün birikimim küçükbaş hayvanlarımın çalınmasıyla bir gecede gitmiş oldu” 250 bin TL zararı olduğunu dile getiren Çınar, hırsızların bulunmasını istediğini belirterek, “Ahırda sadece bir tane hasta hayvanım kaldı. Çalınan 22 küçükbaş hayvanımın toplam zararı 250 bin TL yapıyor. Bütün birikimim küçükbaş hayvanlarımın çalınmasıyla bir gecede gitmiş oldu. Bir gecede bütün geçim kaynağımı kaybettim. İki evladımdan bir oğlum böbreklerinden, kızım da böbreklerinden rahatsız. Evlatlarımın tedavisi için hayvancılığa başladım ve küçükbaş hayvanlarımı satıp tedavilerini devam edecektim, çalınınca her şey gitti ve şu anda yapacak hiçbir şeyim yok. Hayvanlarımın bulunmasını istiyorum. Tek geçim kaynağım küçükbaş hayvanlarımdı onların bulunmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ağrı Cumhuriyet Kupası finali büyük heyecan yaşattı Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Ortaokullar Arası Futbol Turnuvası’nda büyük bir heyecan yaşandı. Taşlıçay Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında organize edilen turnuvanın finali yapıldı. Turnuvaya, 7’si köy okulu olmak üzere toplamda 11 ortaokul katıldı ve öğrenciler sahada birincilik için ter döktü. Finalde, Atatürk Ortaokulu ile Nurali Turan Ortaokulu karşı karşıya geldi. Coşkulu taraftarların destekleriyle sahaya çıkan iki takım, heyecan dolu bir mücadele sergiledi. Atatürk Ortaokulu, rakibini 4-0 yenerek Cumhuriyet Kupası’nı kazandı. Turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara kupa ve madalyalarının yanı sıra Taşlıçay renklerinde formalar hediye edildi. Bu ödüller, turnuvaya katılan genç sporculara büyük bir motivasyon sağladı. Turnuvanın ardından açıklama yapan Taşlıçay Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Akcan, “İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlediğimiz Cumhuriyet Kupası’nı başarıyla tamamladık. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. 40 km uzaklıktaki köy okullarını bile servislerle turnuvaya getirdik. Turnuva boyunca sağlık ve güvenlik ekipleri hazır bulunduruldu; çünkü çocuklarımızın sağlığı bizim için çok değerli. Final maçına gelen 300 öğrencimiz, takımlarını maç boyunca coşkuyla desteklediler. Önümüzdeki dönemde okul sporları kapsamında voleybol, atletizm, hentbol ve basketbol turnuvalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi. Turnuvada birinci ve ikinci olan takımlara ödülleri Taşlıçay Kaymakamı Emirhan Arıkan, Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Deniz ve Taşlıçay Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Akcan tarafından takdim edildi. Final müsabakasına Taşlıçay Kaymakamı Emirhan Arıkan, Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, Taşlıçay Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Akcan, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Deniz, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.