BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkücü hareketin özelikle 12 Eylül`deki mücadelesini Türk milletinin, yeni yetişen neslin mutlaka doğru bir şekilde öğrenmesi gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar sinema filmlerinde, dizilerde 12 Eylül öncesinin sol tarafı gösterildi. Sol taraf hep iyi olan taraf olarak gösterilirken, ülkücüler sanki bu işin karşıt tarafıymış gibi kötü adam pozisyonunda gösterildi. Bu haksızlığa artık bir son verilmesi gerekiyor. Bu film inşallah bir öncülük yapar" dedi.
Yönetmenliğini Bilal Kalyoncu ve Halil Sarı`nın yaptığı ``Ülkücüler`` filmi, Alparslan Türkeş`in ölüm yıldönümünde gösterime girdi. Bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda düzenlenen galaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP`li milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Destici, galada yaptığı açıklamada, ülkücülerin bu ülke için hiçbir karşılık beklemeden geleceklerini ortaya koyarak, ailelerini ihmal ederek vatan ve millet için mücadele ettiklerini söyledi.
Ülkücü hareketin çok ağır bedeller ödediğini, belirten Destici, "Ülkücü hareketin özelikle 12 Eylül`deki mücadelesini Türk milletinin, yeni yetişen neslin mutlaka doğru bir şekilde öğrenmesi bilmesi lazım. Bugüne kadar sinema filmlerinde, dizilerde 12 Eylül öncesinin sol tarafı gösterildi. Sol taraf hep iyi olan taraf olarak gösterilirken, ülkücüler sanki bu işin karşıt tarafıymış gibi kötü adam pozisyonunda gösterildi. Bu haksızlığa artık bir son verilmesi gerekiyor. Bu film inşallah bir öncülük yapar.
Bundan sonra bunun gibi onlarca daha büyük bütçeli, daha geniş kadrolu filmlerle ülkücü hareketin o dönemi anlatılır. Çünkü bu milletin bu mücadeleyi bilmeye, bu mücadeleyi tanımaya, bu ruha ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
"12 EYLÜL" DAVASI
12 Eylül darbesine ilişkin davanın başladığını hatırlatarak, değerlendirmesi sorulan Destici, "Bu davanın özü iki tane 90 yaşına gelmiş generalin yargılanması, hapse atılması değil; bu davanın özü bir daha hiçbir zümre, kesim kendisinin milli iradenin üzerinde görmesin ve milletin seçtiklerini darbe yoluyla ortadan kaldırmasın. İlerde Türkiye 28 Şubatlar, 12 Eylül İhtilalleri yaşamak istemiyorsa bunun tek bir yolu var: Türkiye`nin acilen sivil demokratik bir Anayasa`ya kavuşması..." diye konuştu.
Yapımcılığını Siyah Türk Medya adına Arif İlke ve Bilal Kalyoncu`nun üstlendiği filmde ülkücülerin 1980 öncesi ve darbe sonrası cezaevi anıları anlatılıyor.