GENEL - 22 Mart 2012 Perşembe 19:36

MÜJDAT GEZEN KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ HACİZ KALDIRILDI

A
A
A
MÜJDAT GEZEN KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ HACİZ KALDIRILDI

Müjdat Gezen`in Bursa`daki merkezine konulan haciz, alacaklının borcunun ödenmesi ile kaldırıldı. İcra memurları tarafından el konulan mallar geri alındı.
Bursa`da geçen yıl hizmete açılan Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi binasının inşaatı için malzeme veren firma, alacakları ödenmediği iddiasıyla icra takibi başlattı. İnşaat firması ödenmeyen ücret için sanat merkezindeki eşyalara haciz koydurdu. Geçtiğimiz günlerde sanat merkezine gelen avukat ve icra memurları bilgisayar, LCD televizyon ve kumandaları aldı. Bunun ardından harekete geçen Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi, alacaklının borcunu ödedi.
Bugün öğle saatlerinde yed-i eminde muhafaza altına alınan malları geri aldıklarını belirten merkez müdürü Can Bana, "15. İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen hakkımızdaki icra dosyasıyla ilgili bugün neticeye varıldı. Alacaklının masrafları karşılandı ve bu dava bitti. Biz duruşumuzu bozmadık. Zor günler geçirdik. Alınan mallarımızın hepsi iade edildi" dedi.
Açıklamanın ardından Bana, basın mensuplarına tatlı ikram etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.