YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 17:27

KAYMAKAM TURAN YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMADI

A
A
A
KAYMAKAM TURAN YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMADI

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlıları yalnız bırakmayarak evlerinde ziyaret etti.
Yaşlılar Haftası çerçevesinde, Turan Emeksiz Mahallesi`nde oturan 86 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Kaplan`ı, Beyazlar Mahallesin`de oturan Meryem Albıyık`ı, Cengiz Topel Mahallesi`nde oturan Hazne Türkoğlu`nu ve Barış Mahallesi`nde oturan İslime Kök`ü ziyaret eden Kaymakam Uğur Turan, yaşlıların sorunlarını dinledi. Kaymakam Turan`ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını söyleyen yaşlılar, "Bizleri unutmayarak evimize kadar gelen ve sorunlarımızı dinleyen Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir devlet
büyüğünün evimize gelerek elimizden öpmesi bizleri çok mutlu etti. Bizleri umutlandıran ve sorunumuzla yakından ilgilenen Kaymakam beyden Allah razı olsun" dedi.
Yılın bir haftası hatırlanan yaşlıların her gün hatırlanması gerektiğini belirten Kaymakam Uğur Turan, "18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, çeşitli semtlerde oturan yaşlılarımızı ziyaret ederek onların ellerinden öptük. Aslında yaşlılarımız yılın bir günü değil, her gün hatırlanmalıdır. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Bizler yaşlı insanlara nasıl yaklaşımda bulunursak, yaşlandığımızda izlerde aynısını evlatlarımızdan görürüz. Yaşlı insanların şefkate ve sevgiye ihtiyaçları var. Devlet olarak tüm
imkanlarımızı yaşlılarımız için seferber ettik. Onlara hürmette bulunmak ve onların sorunlarını çözmek için ziyarette bulunuyoruz" diye konuştu. Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat ise Kore Gazisi Hasan Kaplan`ın ve diğer yaşlıların evinde şehitler ve tüm ölmüşler için dualar okudu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.