YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 19:23

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIK`TAN "YAŞLILAR HAFTASI" AÇIKLAMASI

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIK`TAN "YAŞLILAR HAFTASI" AÇIKLAMASI

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti hükümetinin her zaman yaşlılar konusunda hassas davrandığını söyledi.
Yaşlılar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, "Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında kültür değerlerini yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Bir toplumun geçmişini, bilgi birikimini, değerlerini, kültürünü genç nesillere aktaran yaşlılar, tecrübe ve düşünceleriyle rehberdirler" dedi.
Çalık şöyle devam etti:
"AK Parti Hükümeti, yaşlılar konusunda bu zamana yaşlılarımız konusunda kadar en hassas davranan hükümet olmuştur. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı çatısı altında oluşturduğumuz Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşadıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının olduğunu düşünerek faaliyetlerini yürütmektedir. 2012 yılında Aile ve Sosyal
Politikalar Bakanlığımızın yeni bir uygulaması olarak, eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza 250 TL aylık verilmeye başlanmıştır. 2022 sayılı yasa çerçevesinde eşi hayatta olmayıp 110 TL yaşlılık aylığı alanlar, 250 TL’yi tercih edebileceklerdir. Hatta mahkeme kararıyla hem yaşlılık aylığı hem dul maaşı almak da mümkün olabilecektir. Ayrıca çıkarılan son İntibak yasası ile birlikte, 2000 öncesi emekli olan 2.7 milyon kişiden 1.9 milyon kişi; diğer bir deyişle intibak kapsamında olanların
yüzde 70’inin emekli aylıklarında artış gerçekleşecektir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı. Yerine ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Karar ile birlikte Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne ise Alparslan Çevik atandı. Ayrıca karar ile birlikte Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı görevden alındı. Bakanlıkta açık bulunan Kadın Statüsü Genel Müdürlüğüne Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Yasin Akar, Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına Ahsen Arıöz Bozkuş, Personel Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Özdede, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığına Halit Çağdaş ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şule Ürker, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Rauf Karslı atandı. Karar ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil görevden alındı. Bakanlıkta açık bulunan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne ise Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör görevden alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ise açık bulunan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül getirildi. 6 üniversiteye rektör ataması Karar ile birlikte Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Debik atandı.
Elazığ Elazığ’da Kamu Spor Oyunları tamamlandı Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçekleştirilen Kamu Spor Oyunlarında final müsabakaları gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “Gelin Sporda Buluşalım” projesi kapsamında basketbol, masa tenisi ve voleybol olmak üzere üç branşta Kamu Spor Oyunları müsabakaları düzenlendi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan, içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takımlarının da bulunduğu müsabakada voleybolda 16, masa tenisinde 12, basketbolda ise toplam 5 takım olmak üzere kamu personelleri bir araya gelip kıyasıya mücadele etti. Yapılan müsabakalar sonucunda masa tenisinde Fırat Üniversitesi, basketbolda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, voleybolda Milli Eğitim Müdürlüğü birinci oldu. 11-19 Eylül tarihleri arasında Ahmet Aytar Spor Salonu ve Yakup Kılıç Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda masa tenisi 13 Eylül Cuma günü, basketbol 18 Eylül Çarşamba günü ve voleybol ise 20 Eylül Cuma günü ödül töreniyle sona erdi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gelin Sporda Buluşalım” adı altında düzenlediği Kamu Spor Oyunları kapsamında düzenlenen Masa Tenisi, Voleybol ve Basketbol müsabakalarında ilimizde bulunan kurumlarımız kardeşlik içerisinde moral motivasyon ve kurumlar arası diyaloglarını geliştirme açısından müsabakalara katılarak bir araya geldi. Başta tüm kurumlarımıza ve İl Müdürlüğümüz adına müsabakaya katılan tüm kamu personellerine teşekkür eder 1.’lik elde eden takımlarımızı tebrik ederiz” denildi.