YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 16:39

ATLETİZM DE ERZURUM’UN ALTIN YILI

A
A
A
ATLETİZM DE ERZURUM’UN  ALTIN YILI

Atletizm de altın yılını yaşayan Erzurum, 70 dolayında atletle çıktığı Kros Ligi yarışlarında yoluna emin adımlarla devam etti. Erzurum final yarışlarında da Türkiye çapında adından söz ettiren il olmayı başardı.
Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Kros Ligi Final Yarışlarında, Erzurum İl Özel İdarespor ile Telekomspor büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye şampiyonu oldu. 16 Yaş Altı Erkeklerde ise Palandöken Belediyesi Türkiye ikincisi oldu. Erzurumlu atletlerin başarısı ile atletizm ve sporseverleri sevince boğdu. Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kuşadası Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği Türkiye Kulüpler arası Kros Ligi Final müsabakaları Kuşadası’nda yapıldı ve yarışlar büyük ilgi gördü. Kuşadası Belediyesine ait Adagöl’de düzenlenen Türkiye Kulüpler arası Kros Ligi Final’i 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Nefes kesen yarışlar sonunda Erzurum İl Özel İdarespor Yıldız Erkek Takımı takım halinde şampiyon oldu. Telekomspor 16 Yaş Altı Erkek takımı A Kategorisinde Türkiye birincisi olurken, Palandöken Belediyespor ise B Kategorisinde takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Antrenörler Yavuz Bayram, Orhan Güngör, Nihat Bayburt ve Ali Haydar Kanber yönetiminde Kuşadası’na giden Erzurum kafilesinde İl Özel İdarespor Yıldız Takımının ve Telekomspor 16 Yaş Altı Takımının Türkiye Şampiyonu olması Erzurum’da büyük bir sevinç yaşattı. Şampiyonada Erzurumlu atletler ferdi olarak ta büyük bir başarıya imza attı. Bayanlarda Palandöken Belediyesporlu Latife Güneş üç yıl aradan sonra ferdi olarak Erzurum’a üçüncülük madalyası getiren sporcu olurken, erkeklerde de Özel İdarespor’dan Ayetullah Belir Türkiye üçüncüsü oldu. Telekomspor’dan da Adem Bayram ferdi olarak bronz madalyayı boynuna takan isim oldu. Müsabakaları izleyen Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, dereceye giren takımları ve sporcuları kutladı. İl Özel İdarespor’un onursal başkanı olan Genel Sekreter Selami Altınok, “Erzurumlu atletlerin başarısı bizleri gururlandırdı. Diğer illerin takımlarına gönderdiğimiz sporcuların da burada başarılı olması bizleri sevindirdi” dedi. Atletizm Antrenörü Orhan Güngör’de “İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altonok, Kulüp yönetimimiz, Telekom Bölge Müdürü Timur Sevim ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin’in yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kök hücre tedavi yöntemleri Samsun’da konuşulacak Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, 17 Nisan’da Samsun’da kök hücre alanındaki bilimsel gelişmeleri paylaşmak üzere bölge doktorlarıyla bir araya gelecek. Parkinson, alzheimer, spinal kord yaralanması, serebnal palsi, ataksi ve huntington hastalığı. İlk duyulduğunda her ne kadar çok ürkütücü gelse de son yıllarda kök hücre tabanlı hücresel tedavilerle bu hastalıklar tedavi edilebiliyor. Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, 17 Nisan’da Samsun’da kök hücre alanındaki bilimsel gelişmeleri paylaşmak üzere bölge doktorlarıyla bir araya gelecek. Kök hücre tedavisi ve hangi hastalıklarda uygulanabileceğini anlatan Karaöz, Sağlık Bakanlığı onayı olmayan standart dışı uygulamalara dikkat çekti. Kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erdal Karaöz, ’’Son yıllarda kök hücre tabanlı hücresel tedaviler konusu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça gündemde. Özelikle merkezi sinir sistemi organları dediğimiz beyin, beyincik, beyin sapı ve omuriliği ilgilendiren genetik tabanlı ya da travmaya bağlı olarak gelişebilen parkinson, alzheimer, spinal kord yaralanması, serebral palsi, ataksi ve huntington hastalığı gibi hastalıkların ortak özelliği bu organlarda işlev gören hücrelerin bir nedenden dolayı ölmesi esasına dayanmaktadır. Kök hücre tedavisinin hedefi de bu ölmüş hücrelerin yerine yeni sağlıklı hücreleri koyabilmek ve hastalığın patolojisi sonucunda ortaya çıkan immünolojik etkileri ve inflamatuar süreci (yangıyı) ortadan kaldırmaktır’’ dedi. ’’Kök hücre konusunda bilim insanları arasında konsensüs oluştu’’ Prof. Dr. Karaöz, sözlerine şöyle devam etti: ’’Başta nörodejeneratif hastalıklar olmak üzere bazı sağlık sorunlarını tıp yüzde yüz tedavi edememektedir. Bu hastalıkların ortak noktası ilgili oldukları doku ve organlardaki işlev gören hücrelerin bir nedenden dolayı işlevini yitirmesidir. Örneğin parkinson hastalığında beyindeki dopamin üreten hücreler bir nedenden dolayı öldükleri için o hastalığın belirtileri ortaya çıkmaktadır. Ya da Alzheimer hastalığında da bir hücresel kayıp ya da ölüm olduğu için o kişiler hastalığın belirtilerini gösterir. İşte bu ölmüş hücrelerin yerine koyabilecek ya da bu ölüm sürecini engelleyebilecek yegane çözüm olarak kök hücre replasmanı olduğu konusunda giderek artan düzeyde bilim insanları arasında konsensüs oluşmuştur.’’