DÜNYA - 19 Mart 2012 Pazartesi 17:41

MUAMBA İÇİN TÜM DÜNYA SEFERBER OLDU; O HAKARET ETTİ!

A
A
A
MUAMBA İÇİN TÜM DÜNYA SEFERBER OLDU; O HAKARET ETTİ!

İngiltere Federasyon Kupası’nda (FA Cup) Bolton Wanderers ile Tottenham Hotspur arasında oynanan karşılaşmada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Fabrice Muamba, tüm dünyada futbolseverleri üzmüştü. Bir kişi hariç!
Bolton-Tottenham maçında kalp krizi geçiren ve hastanede yaşam mücadelesi veren 23 yaşındaki Bolton’lu futbolcu Patrice Muamba için tüm dünyada ’dua’ kampanyaları başlatılmış hatta sosyal paylaşım ağır twitter’da ’Muamba için dua’ konu başlığı TT (Trend Topic) yani en çok bahsedilen konu olmuştu. Ancak dünya genelinden yükselen dua seferberliğine ırkçı bir Gallerli dahil olmadı. 21 yaşındaki ırkçı dua seferberliğine katılmadığı için twitter hesabından Muamba’ya küfürler yağdırdı ve ırkçı söylemler
paylaştı. Bunun üzerine harekete geçen Güney Galler Polisi, 21 yaşındaki ırkçı genci yakalayarak tutukladı.
TÜM DÜNYA ŞOK OLMUŞTU
Tottenham ile Bolton arasında oynanan İngiltere FA Cup çeyrek final karşılaşmasının ilk yarısının sonlarına doğru Bolton’lu Muamba’nın kalbi durmuş. Sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahaleler yetersiz kalınca mücadelenin hakemi Howard Webb maçı tatil etmiş, talihsiz futbolcu da hastaneye kaldırılmıştı.
DURUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK
Bu arada İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Muamba’nın sağlık durumunda henüz bir iyileşme olmadığı genç futbolcunun yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir