YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 13:34

KADINLARDAN TENCERELİ EYLEM

A
A
A
KADINLARDAN TENCERELİ EYLEM

Tunceli Belediye Başkanlığı’na ait bir şirkete bağlı Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi’nde çalışırken şirketin kapatılması sonucu işsiz kalan 11 kadın çalışan, belediyenin önünde tencereli eylem yaptı.
2008 yılında sadece kadınların çalıştığı, TUMSAŞ şirketine bağlı olan Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi’nin faaliyetine son vermesi sonucu işsiz kalan bir grup bayan, belediye binası önüne gelerek eylem yaptı. Kadınlar bir süre ellerindeki kaşık ve kepçeleri beraberinde getirdikleri tencerelere vurarak slogan attı. Daha sonra grup adına Gülşen Bozkurt bir açıklama yaptı. Bozkurt, Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi’nde çalışırken 101 gün önce TUMSAŞ’ın zarar ediyor gerekçesiyle faaliyetine son
verildiğini ve işsiz kaldıklarını söyledi. Bozkurt, "Evlerimizde tencere kaynamadığı için çoluk çocuk aç. Bu yüzden biz de tencere eylemi yapıyoruz. Belediye başkanımız bir kadın, halimizden anlar. Bizi bir an önce işe alsınlar" dedi.
TUMSAŞ şirketine bağlı olan Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi’nin kapanmasına ilişkin yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise; "Söz konusu TUMSAŞ şirketine bağlı faaliyet yürüten Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi bir süreden beri çeşitli nedenlerden dolayı piyasada tutunamamış ve buna bağlı olarak da sürekli zarar eden bir işletme haline gelmiştir. Yaklaşık 300 bin liraya yaklaşan borcu ile sürekli zarar eden işletmemiz, kapasite artırımı, ek takviyeler gibi tüm önlemlere rağmen
kendini toparlayamamış ve toparlama umudu da oluşturamamıştır, bu sebepten dolayı şirket faaliyetini durdurmuştur" ifadelerine yer verilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.