YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 11:13

AK PARTİLİ KADINLARDAN ANLAMLI ZİYARET

A
A
A
AK PARTİLİ KADINLARDAN ANLAMLI ZİYARET

AK Parti Salihli İlçe Kadın Kolları, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Gaziler Vakfı ile Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyaretlerde gaziler ve yakınlarına çiçekler sunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Lale Şencan, ”Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin sorunlarını çözmek, sıkıntılarını gidermek bizim en önemli görevlerimiz arasında. Tüm gazilerimize ve şehit ailelerimize kapımız her zaman açıktır. İstekleri ve problemleri varsa, bunları yerine getirmek, çözmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olsunlar. Tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz" dedi.
Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’nin tarihe sığmayan en büyük kahramanlık destanlarından birisi olduğunu belirten Şen, “Canları pahasına vatan mücadelesi verirken şehit düşen kahraman milletimizin evlatları tarihin şan ve şeref sayfalarına altın harflerle isimlerini yazdırmışlardır. Onların destanlaşan öyküsü vatan sevgisi ile parıldayan yarınlara ışık tutmuş, ilham vermiştir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.