YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 19:37

BALIKESİR AJANS TÜRK YAYINA BAŞLADI

A
A
A
BALIKESİR AJANS TÜRK YAYINA BAŞLADI

Balıkesir medya dünyasına yeni bir yayın kuruluşu daha katıldı. Mehmet ve Aziz Han kardeşlerin kurduğu www.balikesirjansturk.com isimli internet sitesi yayın hayatına başladı. Ebru Medya Grup çatısı altında gerçekleşen oluşumda Balıkesir Ajans Türk ve Balıkesir’de Hayat Dergisi yer alıyor. Han kardeşler, Ebru Medya Grubu’nun, haber ajansı, e-gazete, internet haberciliği, reklam ajansı gibi medya hizmetleri vereceğini bildirdi.
Ebru Medya’nın imtiyaz sahibi olan Mehmet Han, kuruluş amaçlarının Balıkesir’deki medya sektöründe gerek habercilik alanında gerekse ilin bütünüyle tanıtımı anlamında ciddi bir eksiklik gördüklerini, bu eksikliği gidermek amacıyla böyle bir oluşuma gittiklerini kaydetti. Bünyelerinde haber ajansı ile birlikte kurdukları dergi ile de bu dergi eksikliğini gidermek istedik. Ve, abim Aziz Han sayesinde sektörde bu şekilde yer almaya karar verdik. Ağabeyim Aziz Han bu konuda uzman. Hedefimiz Balıkesir’de bir numara olmak" diye konuştu.
AZİZ HAN: "E GAZETE OKUTACAĞIZ"
Balıkesir Ajans Türk’ün genel yayın koordinatörü ve sorumlu yazı işleri müdürü Aziz Han, internet gazeteciliğinin birkaç yıldır üzerinde çalıştığı ciddi bir proje olduğunu, bugün hayata geçirmekten mutlu olduklarını söyledi. Ajans Türk’ün bir gazete olduğunu anlatan Aziz Han, 7 gün 24 saat formatıyla yayın yapan E Gazete’yi halka okutmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Aziz Han, duygu v düşüncelerini şöyle dile getirdi;
"Bu benim birkaç yıldır kafamda olan bir projeydi, düşünceleri birleştirip zaman içerisinde bir proje haline getirdim. Bir zincirin halkaları gibi önceliklerine göre sıraladık ve ortaya bugünkü tablo çıktı. En başta isim üzerinde durmadık ama projenin en önemli lokomotifi Ajans Türk, bir gazete. Diğer gazetelerin piyasada oluş amaçları resmi ilan almak. Vasıflı olan birkaç tane daha olabilir, bunların kendilerine göre internet siteleri var. Fakat halktan biri olarak baktığımızda bunların genellikle güncellenmediğini görüyoruz. Bir vasıflı gazetenin internet sitesinde aylar önce oynanmış Balıkesirspor- Kırklarelispor maçı duruyor. İnsanlara tat ve heyecan vermiyor. Ayrıca, basında aksiyonerlik yok. Yeterince eleştiri yok, araştırma, soruşturma yok. Haberlere baktığınız zaman suya sabuna dokunmayan, sistemi sorgulamayan, yanlışlara dokunmayan, resmi ilan kaygısı ile aman valiyi kızdırmayalım, belediye başkanını ürkütmeyelim, aman resmi ilanımıza birşey olmasın kaygıları. Herkes işini yapıyor, mülki idare amirinin görev ve yetkisi belli, gazetecilerin de belli. Ki, gazeteciler insanların Anayasa teminatı altında olan haber alma özgürlüğüne hizmet eden kurum veya kişilerdir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için. Ama Balıkesir’de yaşanan son olaylar, klişe yayınlar okuru soğutmuş. Biz internet haberciliği olsun istedik. Özellikle ’e-gazete’ üzerinde duruyoruz. Sayfa sayısını istediğimiz gibi artırabiliriz. Dünyanın her yerinden insanların bir tık ile kolayca ulaşacakları, ücretsiz, kaliteli, renkli, pırıl pırıl bir gazetecilik hizmetini hazırlayıp servise koyduk. Ajans Türk’ün kesinlikle il gazetesi olduğunu savunuyoruz. Sadece merkez odaklı değil, Balıkesir’in küçük ilçelerini de sayfalarımıza alıyoruz, ayrıca sadece Balıkesirspor’a odaklı spor haberi yapmıyoruz. Bu ilin Bandırmaspor’u da var. Bunların dışında diğer spor branşlarında da ilgili haberler yer alacak. Basılı gazeteler evlere girmiyor. Mevcut gazeteler 300-500 abone ile yayın hayatlarını sürdürüyor. Biz ise basmayı tercih etmedik, basmak hele ki resmi ilan almıyorsanız büyük zarar. Teknoloji devrindeyiz, bizi internet üzerinde internetin olduğu her yerde okuyup takip edebiliyor. Diğer gazetelerin de internet sayfası var ama satış kaygısı ile sayfalarını yayınlayamıyorlar. Biz yerel gazeteyi dünyanın kullanımına sunduk. Dünyanın neresinde Balıkesir’le ilgili kim varsa, ulaşıp okusun. Bir de, Balıkesir’de yerel gazeteler 6 gün çıkıyorlar, pazar günü gazete yok. Bizim 7 gün 24 saat. Yani biz pazar günü de E-Gazetemizi yayınlıyoruz. Bizde cumartesiyi pazar günü okuyabilirsiniz, ama diğerlerinde pazartesi okursunuz."
İLK 7 GÜNDE 10 BİN TIK
Balıkesir Ajans Türk’ün bir İHA abonesi olduğunu da hatırlatan Aziz Han, "Biz İHA’nın sadece yerel haberlerine değil, Türkiye ve dünya haberlerine de talibiz. Çünkü Türkiye ve dünya haberciliğinde İhlas Haber Ajansı’nın her bakımdan gücü ve etkisi ortada. İHA aboneliği yayıncı için çok ciddi bir avantaj. Bir gazeteci, haberci olarak Türkiye ve dünya gündeminden ayrı kalamazsınız. Ajans Türk bizim lokomotifimiz. İlk 7 günlük tıklanma oranı 10 bini geçti. Balıkesir Ajans Türk adını belirlerken geniş bir araştırma yaptık. Sadece Balıkesir’e değil Türkiye’de de tek olsun istedik ve Balıkesir Ajans Türk olarak bir benzeri daha yok. Son derece ciddi ve kurumsal havası olan bir logomuz oldu. Telaffuzu kolay, yayıncılığı ve duruşu dik. Daha güzel ve ses getirici haberlere imza atacağız" dedi.
BALIKESİR’DE HAYAT DERGİSİ
Han kardeşler, projelerinin ikinci parçasının dergicilik olduğunu bildirdi. Hayat dergisinden esinlendikleri ve adına Balıkesir’de Hayat verdikleri aylık dergi ile ciddi bir yayıncılık ortaya koymak istediklerini ifade eden Aziz Han, "Balıkesir’de çok ciddi eksikliğini hissettiğim Hayat Dergisi projesi. Balıkesir’de Hayat, hayata dair herşey bu dergide yer alacak. Özel haberler, reklamlar, magazin haberciliği sergilenecek. Dergi ilk çıktığı tarih ne ise takip eden her ay aynı gün ve tarihte çıkacak. 64 + 4, 64 sayfa ve 4 kapak şeklinde çıkacak, İstanbul veya İzmir’de kuşe kağıda basılı, kaliteli, yerel standartların çok üzerinde bir haber aktüalite dergisi olacak. İnsanlar birkaç sene sonra o dergiyi her ay bekler hale gelecekler. Şu an piyasada gördüğümüz reklam almak için çıkmış, kalitesiz dergiler mevcut, bu doğru değil. Biz aynı zamanda reklam ajansıyız, kendimizi bu şekilde de organize ediyoruz. Afiş, broşür, grafik, tasarım, katalog işlerini de yapabilecek durumdayız. Ajans Türk ismini tescil ettirdik. Aynı zamanda bir haber ajansıyız. İstanbul Gıda Mühendisilğnde okuyan yeğinim Ebru’nun ismini kuruluşumuza verdik ve Ebru Medya Grup oldu. Şu anda şirket değiliz, ama bir aile oluşumu diyebiliriz" dedi.
İLKELİ YAYINCILIK
Balıkesir Ajans Türk Genel Yayın Koordinatörü ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aziz Han, gazetecilik mesleğinin gereğini yerine getireceklerini söyledi. Gazetelerinde aksiyonerlik olacağını belirten Aziz Han, ancak aksiyonerliğin insanların iş ve özel hayatlarına, aile hayatına müdahale anlamına gelmediğini, insanların aşı, ekmeği, işi ve huzuruyla oynayıp, onlara iftira atmak ve karalamak amacı taşımadığını vurguladı. Han, "Biz asla böyle bir anlayış içinde olmayacağız. İlkeli yayıncılık anlayışından ödün vermeyiz. Ama bir olayı araştırıp üzerine giderken gözümüzü de budaktan sakınmayız. Araştırmacı, sorgulayıcı olacağız, ama kendimizi yargı yerine koymayacağız. Geçmişte hem sorgulayan hem yargılayan hem hükmü veren gazetecilerin sonlarını hep beraber gördük. Bizim asla böyle bir amacımız yok, bu kesinlikle yanlıştır. İnsanlara heyecan veren, ilgiyle, sıkılmadan izledikleri iyi haberler yapan, etkili haberler yapan, Balıkesir’in gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan, merkezden ilçelere iletişimi hızlandıran bir anlayışımız olacak. Merkez ve ilçeler ayrıcalığını ortadan kaldırmak istiyoruz. En uzak bir ilçedeki bir olay bizde çok rahat şekilde manşet olur. Biz gerçek il gazeteciliği yapmaya çalışıyoruz. Katılımcılığa çok önem veriyoruz. Zamanla yarışıyoruz, şu anda önemli eksiklerimiz var. Bunları kısa zamanda gidereceğiz. Balıkesir için güzel şeyler düşünüp istedik, Balıkesir halkı da sahip çıkarsa çok daha mutlu ve umutlu bir şekilde yolumuza devam ederiz" diye konuştu.
Balıkesir’de günlük, haftalık ve aylık zaman dilimlerinde yayınlanan gazete, dergi ve benzeri yayın kuruluşlarının dışında sadece internet haberciliği yapan ve bünyesinde 7 gün 24 saat formatıyla E Gazete yayımlayan internet medyası bulunmadığı, Balıkesir Ajans Türk’ün bu anlamda da öncü olacağı, E Gazetecilik bakımından da sektörde yeni bir soluk olacağı kaydedildi. Ajans Türk’ün grafik ve tasarımını Kayhan Sakallı yapıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti Bartın’da otomobilini polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran sürücü kaza yapınca yakalandı. Yaralanan sürücünün yardımına ise peşindeki polisler yetişti. Edinilen bilgiye göre Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın sürücüsü E.Y. ile polis aracı arasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın sürücüsü, kazaya rağmen yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine doğru hızla giden sürücü ile polis arasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Sürücü peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü. Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı sürücünün yardımına ise peşindeki polis ekipleri yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması amacıyla, polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı. Otomobili için feryat etti Yaralı halde yerde yatan sürücü ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı sürücü, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben iyiyim ağabey ama bu arabanın böyle kalmasını ben istemiyorum. Bu araba bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi Araçta yapılan armada suç unsuruna rastlanılmazken, 23 yaşındaki sürücü E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı sürücü olay yerine gelen ambulansa alınarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü sürücü E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı izinsiz aldığı öğrenildi. Ailesi kayıp ilanı verdi Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna başvuruda bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu ifade etti. Olayı hastane polisi fark etti Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi. Jandarma ekipleri tarafından da kayıp başvurusunda bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.