YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:39

KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN

A
A
A
KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin yaptığı açıklamada "Yaşamak hiç bu kadar zor olmamıştı. Gıda harcamaları tarihin en yüksek değerine ulaştı" dedi.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin Yaşamak hiç bu kadar zor olmamıştı. Gıda harcamaları tarihin en yüksek değerine ulaştı. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2012 Şubat ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklanmıştır. Buna göre,
Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 647,18 TL olarak hesaplanmıştır.
Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 3 bin 330,6 Lira olarak belirlenmiştir.
Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre yüzde 0,95 oranında arttığını göstermektedir. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre yüzde 0,78 oranında artmış ve bin 267 Lira 44 Kuruş olarak hesaplanmıştır.
Bir ailenin yalnızca gıda ve kira için 1.303,98 Lira geliri olmak zorundadır.
Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın Şubat 2012 verilerine göre,
Ailenin aylık gıda harcaması toplamı 787,77 TL olmuştur.
Şubat 2012 itibarı ile ortalama 1.725,14 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının yüzde 45,66’sını oluşturmuştur.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde bulunan konut gideri ise Şubat 2012 ortalama maaşının yüzde 29,92’sine denk gelmiştir. Buna göre bir memur, ortalama maaşının yüzde 75,58’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kalmıştır.
Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının yüde 24,42’si kalmıştır. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Şubat 2012 maaşından geriye yalnızca 421,28 TL kalmıştır.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşamak hiç bu kadar zor olmamıştı" dedi. Zorlu kış şartlarında geçinmek zorunda kalan sabit ve dar gelirli için "artık bıçak kemiğe dayandı" ifadesini kullanan Çetin, kamu çalışanları için zam pazarlığı yapılmadığı için zamsız maaş alan memurların aylardır mağdur duruma düşürüldüğünü söyledi.
Yasanın çıkmasıyla, zamlı maaşın mayıs ayına yetişmesi durumunda geciken 4 ay için telafi zammı isteyen Çetin, geçim sıkıntısının her geçen zaman diliminde artığına vurgu yaptı. Çetin, "kamu çalışanlarının zam almamasından dolayı yaşadığı mağduriyeti gidermek için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden şahsın ifadesi ortaya çıktı Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden şahsın ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli D.A., "Küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim. O anki sinirle kendimi kaybettim. Ardından mezardaki çiçekleri yoldum. Çitleri kaldırarak attım. Bu olayın neden yaptığımı bilmiyorum. O anki sinirle eylemleri gerçekleştirdim" dedi. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin Bahçelievler’deki mezarı tahrip edilip, çevresine zarar verilmişti. Kabristandaki mezarın talan edilmesi ile ilgili re’sen başlatılan soruşturma devam ederken, faillerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde özel ekip oluşturulmuştu. Polis ekipleri tarafından Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden D.A. adlı şüpheli yakalanmıştı. Şüpheli D.A. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheli D.A.’nın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifade ortaya çıktı. "Küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim o anki sinirle kendimi kaybettim" Şüpheli D.A. ifadesinde, "Ben mezarlığın yakınında bulunan Nurettin Bayraktar köprüsünün alt tarafında çimlerin üzerinde sokakta kalmaktayım. Kaldığım yer ölen şahsın mezarına yakındır. Ben içecek kutusu toplayarak ve hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Olay günü de mezarlık içerisine kutu toplamak amacı ile girdim. Gece vaktiydi. Saatin kaç olduğunu hatırlamıyorum. Ölen şahsın mezarının orada olduğunu gazeteden ve haberlerden öğrendim. Mezara bakmak istedim. Bunun üzerine mezar yerine gittim. Ardından küçük bir çocuğun öldürülme olayına sinirlendim. O anki sinirle kendimi kaybettim. Ardından mezardaki çiçekleri yoldum. Çitleri kaldırarak attım. Bu olayın neden yaptığımı bilmiyorum. O anki sinirle eylemleri gerçekleştirdim. Zaten konuya dair de çok fazla hatırladığım bir şey yoktur" dedi. "Bu olayı gerçekleştirmek için kimseden talimat veya para almadım" Şüpheli D.A. ifadesinin devamında, "Bu olayı gerçekleştirmek için kimseden talimat veya para almadım. Yine müteveffayı öldüren şahısları da tanımam" şeklinde konuştu. Zanlı, "Olayı gerçekleştirdiğiniz gün müteveffanın öldürülmesine ilişkin davanın görüleceği hakkında bilginiz var mıydı?" sorusuna ise, "Davanın görüleceğinden haberim yoktu. Ben sadece gazete haberlerinden müteveffanın öldürüldüğünü ve mezarının orada olduğunu biliyorum. Başka bir bilgim yoktur" şeklinde cevap verdi.