Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan “Siper Okulu” adlı tiyatro Konevi Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve oyunun senaristi Doç. Dr. Caner Arabacı ile birlikte bir basın toplantısı yaparak, bu akşamdan itibaren 5 gün sahnelenecek oyuna tüm Konyalıları davet etti. Millet olarak Çanakkale Savaşı’nda ecdadımızın gösterdiği kahramanlığın en önemli övünç kaynaklarımızdan biri olduğunu vurgulayan Başkan Kalaycı, “Bu zaferle ilgili tiyatro ekibimiz tarafından geçtiğimiz yıllarda sahnelenen oyunlara da vatandaşlarımız çok yoğun ilgi göstermişti. Bu yıl ise Doç. Dr. Caner Arabacı beyin senaryosunu yazdığı ’Siper Okulu’ isimli 2 perdelik oyun, bugünden itibaren 5 gün boyunca sahnelenecek. 18 Mart 2012 Pazar günü saat 19.30’da da ünlü sanatçı Hasan Kaçan’ın yapacağı sunumla Çanakkale Zaferi’ni anma etkinliklerimiz sona erecek” dedi.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, ’Sırçalı’ ismiyle marka tescilini yaptırdıkları kravat ve şalı da basın mensuplarına tanıttı. Kalaycı, “Kravat ve şaldaki desenler, tarihi yerlerdeki desenlerin yaşatılması adına Konevi Cami ile Sırçalı Medrese’deki motiflerden alınmıştır” diye konuştu.
Konya kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak için Meram Belediyesi ve diğer birçok kurumla faydalı işbirlikleri yaptıklarına işaret eden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, “Kültürel ve sosyal belediyeciliğin fiziki belediyecilik hizmetlerine eşdeğer olduğuna inanıyorum. Çünkü fiziki hizmetlerle insanların ayaklarına hizmet gidiyorsa kültürel ve sosyal belediyecilikle ise beyinlerine hizmet edilmiş olur” dedi.
“Seçilmiş insanların, toplumun kültürüne ve değerlerine sahip çıkması alkışlanacak bir durumdur” diyen Doç. Dr. Caner Arabacı, Çanakkale Zaferi’nin genç nesle çok iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Arabacı, “Bu tür kültürel faaliyetler toplumu geleceğe taşıma adına çok önemlidir. Konu Çanakkale olunca görev 1 kat daha artıyor. Çanakkale Savaşı ile ilgili yabancılar bizden çok daha fazla araştırma, belgesel ve film yapmıştır. Atalarımızın hislerini, kahramanlıklarını çocuklarımıza çok iyi yansıtmamız gerekiyor.”