YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 17:04

GÜVENLİK TEDBİRLERİNE UYMAYAN İNŞAATLAR SÜRESİZ KAPATILACAK

A
A
A
GÜVENLİK TEDBİRLERİNE UYMAYAN İNŞAATLAR SÜRESİZ KAPATILACAK

Eskişehir’de iş güvenliği tedbirlerine uymayan inşaatların süresiz kapatılacağı bildirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Müfettişleri Vali Dr. Kadir Koçdemir ile görüşerek “Yapı İşyerlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma Hedefine Yönelik Risk Esaslı Teftiş Projesi” hakkında bilgi vererek iş birliği çağrısında bulundu.
Ülkemizde her 3 ölümlü iş kazasından birinin inşaatlarda gerçekleştiğini ve bu kazaların da yoğun olarak yüksekte çalışmalarda meydana geldiğini belirten müfettişler, İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca 2009 yılında pilot illerde yapı işyerlerinde uygulanmaya başlanan “Yapı İşlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma Projesi” kapsamında son iki yıldır inşaatlarda gözlemlenen olumlu gelişmelerin, bu konudaki kararlılığın ve istikrarın sürdürülmesiyle devam edeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Proje kapsamında yetkililer ve sosyal taraflarla bilgilendirme ve eğitim etkinlikleri ile inşaat işyerlerinde denetim faaliyetlerinde bulunduklarını belirten iş müfettişleri iş güvenliği kültürünün sosyal tarafların işbirliği ile birlikte oluşturulmasının önemini vurguladı.
Proje kapsamında Mart ayı boyunca Eskişehir ilinde başta konu ile ilgili yetkililer ile yapı müteahhitleri, yapı denetim firması çalışanları, şantiye şefleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar olmak üzere ilgili gruplar panellerle bilgilendirilecek. Yıl boyunca devam edecek olan denetim faaliyetlerine Mart ayında başlanarak çalışanların yaşamı için ciddi tehlike arz eden inşaat işyerlerine, kurallara uymayanlar için kapatma kararına kadar giden cezai işlemler uygulanacak.
Vali Dr. Kadir Koçdemir de kurum olarak projeye gereken desteği vereceklerini belirterek, "İhtiyaç duyulan her tür desteği vermeye hazırız. Personelimizi de bu konuda bilgilenmeleri için proje kapsamındaki eğitimlere göndereceğiz. Biz de Eskişehir ilindeki inşaat çalışmalarının güvenli şekilde yürütülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Siyasilerden Sırrı Süreyya Önder’e geçmiş olsun mesajı Siyasiler, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan DEM Partili Sırrı Süreyya Önder için geçmiş olsun mesajları paylaştı. Siyasiler, İstanbul’da geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için geçmiş olsun mesajı paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM Başkanvekilimiz Sırrı Süreyya Önder’e, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tedavisi hassasiyetle sürdürülen Sayın Önder’in sağlık durumunu yakından takip ediyor, kendisine acil şifalar diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Acil şifalar diliyoruz" açıklamasında bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder’e geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisine Rabbimden acil şifalar diliyorum" dedi.