Uşak Valisi Özdemir Çakacak, çevre kirliliği sorunlarının çözümlenmesi için tüm kurumların ve sivil toplum örgütlerinin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi. Doğal zenginliklerin kirletilmemesi gerektiğini ve kirletilen varlıkların uzun yıllar geri kazanılamadığını da belirten Vali Çakacak, “Dünya var oldukça çevrenin önemi devam edecek” dedi.
Gediz ve Büyük Menderes Havzaları Koruma Eylem Planı değerlendirme toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi. Çevre kirliliğine neden olan unsurların konuşulduğu toplantıda kirliliğin önlenmesi amacıyla atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Öz Merkez’deki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra İlçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, ülke çapındaki havzalar için hazırlanan eylem planları hakkında kısa bilgiler verdi. Gediz ve Menderes Havzaları’nın korunması amacıyla hazırlanan eylem planlarının uygulamaya konulduğunu da kaydeden Vali Özdemir Çakacak, “Çevre kirliliği günümüzün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Sanayi tesisleri ve organize sanayi bölgeleri üretim yaparken çevreyi kirletmemelidir. İlimizdeki iki sanayi bölgemizde arıtma tesislerimiz var. il belediyemizde de evsel atık su arıtma tesisimiz var. Bu tesislerin doğru çalıştırılmasına önem vermeliyiz. AB müzakereleri müktesebatında çevre kirliliği önemi bir yer tutuyor. Var olan doğal zenginliklerimizi kirlettiğimizde geri kazanmak oldukça zor oluyor. Kirletilen doğal varlıkları kazanmak için uzun yıllar çalışmalar yapmak gerekiyor. Çevre bize bugün değil dünya var olduğu sürece lazım olacak. Bu nedenle her kurum üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı ise yaptığı konuşmada “Gediz ve Büyük Menderes Havzaları Koruma Eylem Planlı hakkında ilimizi ilgilendiren başlıkları konuşmak için bir araya geldik. Toplantıda eylem planı doğrultusunda kurumların yapacağı çalışmaları değerlendireceğiz. Kirliliğin önlenmesi için birlikte çözüm yolları arayacağız. Eylem planının temel hedefi havzalardaki su kalitesini iyileştirmek. Kirliliğe neden olan unsurları ortadan kaldırmaktır” dedi.
Açıklamaların ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yapması gereken çalışmalar tartışıldı.