YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 12:52

GEMLİK`TE İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

A
A
A
GEMLİK`TE İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü Bursa’nın Gemlik ilçesinde çeşitli faaliyetlerle kutlandı.
Gemlik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program büyük ilgi gördü. İmam Hatip Lisesi seminer salonunda yapılan programın açılış konuşmasını Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un kalemi ve kelamıyla milli mücadelenin yılmaz savunucusu olduğunu söyledi. Çelik, İstiklal Marşı’nın kutsal bir emanet gibi bizlere armağan edildiğini, aradan 91 yıl geçmesine rağmen her okunuşunda aynı heyecan ve coşkunun duyulduğunu ifade etti.
Bu marşın, Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, "Milletin marşı parayla yazılamaz" zihniyetinden yola çıkılarak kalema alındığını anlatan Çelik, "Mehmet Akif Ersoy’u sonsuza kadar anacağız. Daha da önemlisi anlayacağız. Hepimiz Mehmet Akif’iz diye haykıracağız. Bu milletin gençliğinin o veya bu değil, kendi değerleri olmaya ihtiyacı vardır. Büyük şairin dediği gibi, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Dilek Şark’ın Safahat’tan okuduğu "Leyla" isimli şiir ve Atatürk İlköğretim Okulu Tiyatro Grubu öğrencilerinin sahnelediği İstiklal Marşı oratoryosu ile renklenen program, İstiklal Marşı ezbere okuma yarışması birincisi Çınar İlköğretim Okulu öğrencisi Dilara Süren’in marşı okumasıyla devam etti.
Tören sonunda Dilara Süren’in sıra ikinci Şeyma Şiray’a ve üçüncü Sercan Ay’a Gemlik Kaymakam Vekili Adnan Kayık tarafından ödülleri takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Küçükbaş hayvanların kırkım mesaisi başladı Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip Adana’da, baharın gelmesiyle birlikte üreticilerin de hayvan kırkma mesaisi başladı. Nisan ayında etkili olan yağışların ardından soğuk hava bölgeyi terk etmeye başladı. Adana’nın Kozan ilçesinde de baharla birlikte güneşin kendini göstermeye başlamasıyla özellikle küçükbaş hayvan sahibi üreticiler, kırkıma başladı. Ilıca Mahallesi’nde üretici Emrah Doğan da aile üyeleriyle birlikte keçilerin kırkımlarını yaparken, kırkım yapmanın berberlikten daha zor olduğunu söyledi. "Hayvanların sağlıklı kalması için bakımlı olması gerekir" 250 küçükbaş ile 50 büyükbaşı bulunan üretici Emrah Doğan, keçi ve koyunların baharın gelmesi ile birlikte bakımlarına başladıklarını belirterek, "Her yıl sıcak havalar başlamadan hayvanların serin ve sağlıklı kalabilmesi, Kurban Bayramı öncesi de bakımlı olması gerekir. Keçi ve koyunları damat gibi hem bahar hem Kurban Bayramı için hazırlıyoruz. Kırkımın zorluğu tutması zor. Hayvanlar alışkın olmaz ise bu daha da zor hale geliyor" dedi. Kurban Bayramı hareketliliğinin de başladığına değinen Doğan, zorlu mesailerinin bayram bitince biteceğini kaydetti. "Baharla kırkım başladı" Hayvancılık yapanlardan Canan Karalı ise, "Bize göre zorluğu olmayan bir mesai. Bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz. Bahar ile birlikte kırkım başladı. Bu yıl iklim değiştiği için kış yaza kaldı. Normalde yaylalara göç başlamıştı. Şu an serin olunca yaylaya göç etmeden kırkım başladı. Bu da bizler için güzel oldu diyebiliriz. Burada kırkımlarımızı tamamlayacağız. Günlük ortalama 25 hayvanın bakımını yapıyoruz" şeklinde konuştu.