YEREL HABERLER - 11 Mart 2012 Pazar 13:51

TÜRK EĞİTİM-SEN, İSTİKLAL MARŞI`NIN 91. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

A
A
A
TÜRK EĞİTİM-SEN, İSTİKLAL MARŞI`NIN 91. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın 91. yıldönümü nedeniyle Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi kutlama mesajı yayınladı.
Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, mesajında, “Milli Kurtuluş mücadelesinin verildiği yıllarda ülkemiz; emperyalist güçler tarafından çepeçevre sarılmış, böl-parçala-yok et politikalarının hakimiyetine girmişti. Türk milleti esaret zincirlerinden kurtulacağı, yeniden şaha kalkacağı günleri beklerken, Ulu Önder Atatürk komutasındaki hürriyet âşıkları, bağımsız Türk vatanına yeniden sahip olmak için toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirdiler. Bu sırada Türk milletine cesaret vermek, cephedeki askerlerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla bir milli marşın hazırlanması gerekliliği doğdu. Mandacı zihniyetin düşmanı Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildi” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatyalı üretici bahçe havuzuna bakınca gözlerine inanamadı Malatya’da kayısı üreticisi bahçesindeki havuzda yavrulayan Anadolu semenderini görünce gözlerine inanamadı. Nesli tehdit altında olan sarı benekli semenderlerden 25’in üzerinde gören çiftçi İlhan Tursun, ilk kez bu kadar semenderi bir arada gördüğünü söyledi. Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi’nde yaşayan İlhan Tursun, bahçesindeki havuza su doldurmak istediği esnada halk arasında Anadolu semenderi olarak bilinen sarı benekli semenderleri gördü. Siyah renkli ve üzerinde sarı benekler bulunan, boyu 10-15 santimetre arasında değişen Anadolu semenderi genellikle orman açıklıkları, su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşıyor. Endemik tür olduğu için yaşam alanlarının korunmasının önemli olduğu bilinen zehirsiz Anadolu semenderlerini gören çiftçi İlhan Dursun, hayvanların bir süre sonra doğaya döneceklerini umuyor. Aynı zamanda Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı da olan İlhan Tursun, “Tesadüfen havuza su vermek istediğim esnada 25‘in üzerinde semender çıktı. Muhtemelen burada üremiş ve çoğalmışlar. Nasıl beslendiklerini bilemediğimiz için havuzu da kullanamıyoruz. Bazen tahliye borusundan çıkıp geri dönüyorlar. Bulundukları yeri nemlendirdim, bakalım ne yapmak gerekir bilmiyoruz. Muhtemelen tekrar tahliye borusundan doğaya gideceklerdir diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. İlk kez bu kadar semenderi bir arada gördüğünü de söyleyen Tursun, “Bizim bu bölgede nadirde olsa görünüyordu özellikle yağmurlu havalardan sonra. Ama bu kadarını bir arada bulmak bana göre rekordur. Nesli tükenmekte olan Anadolu semenderi diye geçiyor ama nerelerde var bilmiyoruz. Bu bölgeye has olduklarını düşünüyorum” diye konuştu.