YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 14:33

SOROPTİMİSTLER TARTAN’A ÖDÜL VERDİ

A
A
A
SOROPTİMİSTLER TARTAN’A ÖDÜL VERDİ

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, uluslararası iyi niyet, anlayış ve dostluk yoluyla Türkiye’de ve dünyada, kadının statüsünün yükseltilmesini, yüksek ahlak ilkelerini, herkes için insan haklarını, hak ve barışı destekleyenlere verilen 8 Mart Dostluk ve Kızkardeşlik ödülü, bu yıl Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a verildi.
Başkan Tartan ödülünü, Federasyon Genel Başkanı Şenay Önder’in elinden aldı. Ödül törenine katılan kadınlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Önder, ödülü Başkan Tartan’a takdim etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi, “Erdemli insan, bilgisi ile yaptığı; düşüncesi ile eylemi ve kültürü arasında boşluk olmayandır. Sevgili Hakan Tartan aklı ile yöneten, tüm karar ve davranışlarına aklı ile yön veren bir insan. Hakan Tartan’ın aslında ne yüreklendirmeye, ne de ödüllendirilmeye ihtiyacı var. Çünkü o koşulsuz hizmete kendisini adamış, birliğin anlamını çözmüş nadir insanlardan biri” dedi.
Milletvekilliği ve bakanlık yaptığı dönemde de önceliği kadın haklarına, kadınların sosyal hayattaki yerlerinin güçlenmesine veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: “Aydınlık bir gelecek ancak kadınların ve gençlerin ellerinde şekillenir. Yapılan her işte, atılan her adımda, insanın olduğu her yerde kadın önceliği olmalıdır. Sevgisi, sezgisi, hoşgörüsü ve duyarlılığıyla kadınlar, yaşamın her alanında etkisini hissettirmeli. Toplumun ilerlemesi kadının sosyal yaşamda daha fazla yer almasıyla olacak.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kadın tır şoförü, tırını düğün arabası yaptı Ankara’da bir kadın tır şoförü, kullandığı tırı süsleyerek düğün arabası yaptı. Tır, konvoyun başında, Ankara sokaklarında dolaştı. Ankara’da tır şoförlüğüyle geçimini sürdüren çift, düğünlerinde Leyla Elaldı’nın tırını süsleyerek düğün arabası olarak kullandı. Mutlu çift, Leyla Elaldı’nın sürdüğü tırla konvoya katılarak düğünün yapılacağı alana gitti. “Her şey çorap söküğü gibi birden gelişti” Hem nikahında hem de düğününde tırını gelin arabası olarak kullandığını belirten Elaldı, “Sosyal medya hesabımdan soru cevap etkinliği yaparken eşimin kız kardeşi ‘yengem olur musun’ demişti. Ben de ‘ablan olarak kalayım’ demiştim ancak sonra abisiyle tanıştırınca her şey çorap söküğü gibi birden gelişti. Bir baktık nikah masasındayız, bir baktık düğün salonundayız. Kendi aracımı gelin arabası yapmak müthiş bir duygu” diye konuştu. "Kendi işimizi yaparak dünyayı keşfedeceğiz" Damat Emre Seçkin ise “5-6 aydır sürekli yurt dışında olduğumuz için ailelerimize vakit ayıramadık. Zaten sürekli yurt dışındayız. Hafta sonları istirahatlerimizde yurt dışında farklı ülkelerde yine balayı yapabiliriz ama daha çok ailemizle vakit geçirmek için balayı planı yapmadık. Eşimle birlikte dünyayı keşfetmek istiyoruz. Kendi aracımızla, kendi işimizi yaparak dünyayı keşfedeceğiz” ifadelerini kullandı.