YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 13:22

DEFTERDARLIKTAN İMARLI HAZİNE ARAZİ SATIŞLARI

A
A
A
DEFTERDARLIKTAN İMARLI HAZİNE ARAZİ SATIŞLARI

Adana Defterdarlığı, hem atıl durumda bulunan Hazine’ye ait taşınmazları ekonomiye kazandırmak hem de Adana’nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam ediyor.
Defterdar Tamer Utkucu, yaptığı açıklamada, 2012 yılında belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle Hazine’ye ait taşınmaz mallardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılan taşınmaz mal tespit edilerek, bu taşınmaz malların ihale yapılmak suretiyle satışa sunulduğunu hatırlattı.
Satışa sunulan taşınmazların Tufanbeyli ilçesinde Yenicami ile Cumhuriyet mahallerindeki ve Doğanbeyli, Damlalı, Pınarlar ile Karsaran köylerindeki bazı parselleri kapsadığını belirten Utkucu, 2012 yılı Mart ayı Hazine’ye ait arsa ve arazi satışlarının 13 Mart 2012 ve 27 Mart 2012 tarihlerinde yapılacağını kaydetti. Bu ihalede toplam 108 bin 648 metrekare büyüklüğünde ve 213 bin 654 TL değerinde 9 adet Hazine arazisi (arsa, tarla ve ham toprak alanı) satışa sunulacağını belirten Utkucu,
yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımlarının 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini, bu taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanacağını vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Market yangınında kendilerini dışarı atan işletme sahibi kadın ve oğlu gözyaşlarına boğuldu Antalya’da bir markette çıkan yangını fark ederek kendilerini dışarı atan işletme sahibi kadın ve oğlu gözyaşlarına boğuldu. Yangın itfaiye ekiplerinin, müdahalesiyle söndürüldü. Yangın, saat 17.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi Adnan Selekler Caddesi ile 3076 sokak kesişiminde bulunan bir markette meydana geldi. Marketin üst katından dumanlar çıktığını gören vatandaşlar durumu market sahibi ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Vatandaşların kendi imkanları ve yangın tüpü ile müdahalesi yetersiz kalırken kısa sürede büyüyen alevler marketin üst katını tamamen sardı. Alevler kısa sürede marketin alt katına da sıçradı. Alevler iş yerini sararken, gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken akşam mesai çıkışı olması nedeniyle oluşan trafikte ekipler yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yangın söndürüldü. Bu sırada yangının ilk anlarına ait görüntüler vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde marketin alevli şekilde yandığı, yangın nedeniyle büyük panik yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan market sahibi kadını vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü. "3 dakikada her yeri sardı" Yangını ilk fark eden ve yangın tüpü ile müdahale etmek isteyen vatandaşlardan Umut Çelik, dumanı fark ettikten sonra yangın tüpü ile müdahale ettiklerini ancak yetersiz kaldıklarını belirterek, "Dükkanda otururken duman üst katta köşeden çıktığını gördük. Kardeşimde arabadaydı, araçtan yangın tüplerini alarak söndürmek için içeri girdi. 2 tüp bir anda bitti, gücümüz yetmedi. 3 dakika içinde küle döndü burası, her şey üst kattan başladı. Oradan da alt kata sıçradı, binayı komple sardı. 3 dakika içerisinde her yeri sardı" dedi. Yangın nedeniyle iş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.