GENEL - 08 Mart 2012 Perşembe 11:04

MUŞ VALİSİNDEN 8 MART MESAJI

A
A
A
MUŞ VALİSİNDEN 8 MART MESAJI

Muş Valisi Ali Çınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında kadınların, Türk devletlerinden bu yana devlet yönetiminde daima sözü dinlenen bir konumda olduğunu hatırlatan Vali Çınar, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1977 yılında alınan kararla 8 Mart tarihi ’Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlamıştır. Tarihin her döneminde kadınlara büyük önem veren toplumumuzda kadınlarımız her zaman en önemli değer olarak yer almış. Türk kadını, kurulan ilk Türk devletinden bu yana, devlet yönetiminde daima sözü dinlenen bir konumda olmuştur.
Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan kadınlarımızla ilgili olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözü, onlara verilmesi gereken değeri en iyi şekilde anlatmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Çınar, mesajında şunları kaydetti: "Unutmayınız ki, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçülür. Ülke olarak gelecekte daha gelişmiş, daha müreffeh bir toplum yapısına kavuşmamız, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren kadınlarımızın, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesiller sayesinde mümkün olacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.