YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 14:11

THK’DAN NAZİLLİ SEMALARINDA MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ

A
A
A
THK’DAN NAZİLLİ SEMALARINDA MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİSİ

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Nazilli’ye bağlı Sevindikli köyünde gerçekleştirdiği motorlu yamaç paraşütü gösterisi büyük ilgi topladı. Hafta sonu Sevindikli köyünde düzenlenen deve güreşlerine renk katan gösteri ekibinin çektiği fotoğraflar ise dikkat çekti.
Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz, gösteriler için Ankara’dan 2 motorlu yamaç paraşütü ekibinin Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın daveti üzerine 19 Şubat 2012 tarihinde deve güreşleri şenliğinde Nazilli’ye geldiğini, ancak olumsuz hava şartlarından dolayı gösteri yapılamadığını belirtti. Nazilli’de şenliklere renk katamayan ekip bu hafta sonu ise Sevindikli köyünde başarılı uçuş yaptı ancak Hava şartlarının değişken olması gösterilerin süresini biraz kısalttığını belirtti.
Ekipte Türkiye’nin sayılı yamaç paraşütü pilotlarından Orhan Özgülbaş tarafından gösteri sırasında Türk bayrağı ile ‘Deve Güreşlerine hoş geldiniz! Bld.Bşk. Haluk Alıcık’ yazılı pano ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Pilotlar Nazilli’nin ve Deve güreşi arenasının gökyüzünden fotoğraflarını çekerek programlarını tamamladı. Türk Hava Kurumu yetkilileri Motorlu Yamaç Paraşütü gösterileri gerçekleştirerek bu sene ilki yapılan Sevindikli deve güreşi şenliklerine renk ve heyecan kattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da Şehir Stadında Motorlu yelken kanat gösterisi yapılacağını söyleyen Başkan Özyılmaz, gösteri ekibine teşekkür ederek, seneye bir daha planlanması için taleplerde bulunacaklarını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’yı tiyatro coşkusu sardı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı iş birliği ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin (ASSİTEJ) sanatsal desteği ile düzenlediği 28. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Bursa’nın dört bir yanında gösteri ve atölyelerle devam ediyor. Türkiye’nin tiyatro alanında uluslararası takvimde yer alan etkinliklerinden Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin coşkusu 2. gününde de devam etti. Antalya Şehir Tiyatrosu’nun ‘Kuş Adımları’ oyunu Tayyare Kültür Merkezi’nde, Denizli Şehir Tiyatrosu’nun ‘Kral Cıbıldak’ gösterimi Yıldırım Adile Naşit Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluştu. Eskişehir Şehir Tiyatrosu’nun da ‘Ponpenpa’ adlı oyunu Ekim Sanat’ta sahne aldı. 2 seans halinde izleyici ile buluşan oyunlar gösteri sonunda ayakta alkışlandı. Atölyelerde yetenek kazandılar Festivalde oyunların yanı sıra tiyatroya ilgi duyan çocuklara ve gençlere yönelik düzenlenen atölyeler de büyük ilgi gördü. Tayyare Kültür Merkezi’nde Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın ‘Doğaçlama Dans Atölyesi’ne katılan katılımcılar Maral Ceranoğlu, Büşra Firidin, ve Mihran Tomasyan eşliğinde hem eğlendiler hem öğrendiler. Bir otelde yapılan diğer atölyede ise Doç. Dr. Tülay Akgül ve Bahar Çuhadar’ın liderliğini yaptığı etkinlikte, katılımcılar sahnelenen oyunlarda eleştirel bakış açıları hakkında bilgi sahibi oldular. Katılımcıların, soru sorma teknikleri, analiz yöntemleri, yorumlama ve değerlendirme süreçleri üzerine çalışarak eleştirinin sanatsal üretimdeki rolünü keşfettikleri atölye 5 gün boyunca devam edecek. 16 sahnede 59 oyun 25 bin izleyiciyle buluşacak BKSTV Genel Sekreteri Emre Feza Soysal, Bursa’nın 16 sahnesinde gösterime girecek 59 oyunun yaklaşık 25 bin çocuk ve gençle buluşacağını belirterek, özellikle kırsal alanda ilk defa tiyatro ile buluşacak çocuklara yönelik gösterimlerinin de olduğuna dikkat çekti. İspanya, Norveç Polonya, Bulgaristan, Özbekistan, İran, Estonya ile Brezilya, Uruguay ve Arjantin ortak yapımı 8 yabancı ekibin yanı sıra 12 yerli topluluğun festivale katıldığını ifade eden Soysal, "19 Nisan’a kadar devam edecek festivale katılmak isteyenler Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV sosyal medya hesaplarından bilgi alabilirler, rezervasyonlarını www.seans.com.tr web sitesi üzerinden de yaptırabilirler" dedi.