Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi yoğun ilgi görüyor. 24 farklı branşta meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, uzman psikologlardan sorunlarının çözümüne yönelik danışmanlık hizmeti alıyor, spor salonunda ücretsiz spor yapıyor ve kültürel etkinliklere katılıyor.
Bağcılar Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak inşa ettiği Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, yoğun ilgi görüyor. Merkezde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan Bağcılarlı kadınlar, el becerilerini geliştirerek iş sahibi olabiliyor. Mesleki eğitim kurslarının yanı sıra psikolojik danışmanlık hizmetinin de verildiği merkezde, ayrıca geniş bir spor salonu ve konferans salonu bulunuyor.
İki buçuk aylık periyotlarla düzenlenen yaşlı ve hasta bakımı, çağrı merkezi operatörlüğü, aşçılık, çocuk bakımı, iğne oyacılığı gibi 24 farklı branşta mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlar, kursun ardından sertifika alıyor. Özellikle İŞKUR’la ortaklaşa düzenlenen kurslar yoğun ilgi görüyor. Hem meslek öğrenen hem de günlük 15 TL ücret alan kursiyerlerin istihdam edilmeleri durumunda üç yıl sigortaları devlet tarafından ödendiği için işe yerleşmeleri de daha kolay. Uzman psikologların görev yaptığı
merkezde kadınlar, her türlü sorununu psikologlara anlatabiliyor ve ücretsiz danışmanlık hizmeti alıyor. Yine uzman eğitmenler eşliğinde spor salonunda spor yapabilen kadınlar, açılan sergileri gezip, konferans salonunda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere de katılabiliyor.
Hasta ve yaşlı bakımı kursunda ders veren Mualla Çeteci, kursiyerlerin ilk defa böyle bir eğitim aldıkları için biraz zorlandığını belirterek, "Hastane stajımız olduğunda hem bilgilerini hem hastane stajlarını birleştirip güncelliyorlar. Orada pratik hale getirdikleri için çok daha güzel oluyor. Bir kadın olarak benim istediğim tek şey, kadınların kendilerine güvenmeleri ve güvendikleri takdirde her şeyi başaracaklarına inanıyorum" diye konuştu.
Hasta ve yaşlı bakımı kursunda eğitim gören kursiyer Türkan Gülşen, "Adapte oluyoruz. Evimizi de, burayı da ayarlıyoruz. Kadınlar çekinmesinler öğrensinler, araştırsınlar" dedi.
Takı tasarım bölümünde eğitim veren Fatma Erdoğan ise, öğrencilerinin çok çalıştıklarını belirterek, "Burada bir model yapıyoruz. Eve gidiyorlar, kendileri farklı renklerde, farklı boncuklar deneyerek ertesi gün 2-3 tane yaparak geri geliyorlar. Sergilerimiz oluyor, ayrıca stantlarımızda yaptıkları ürünleri satabiliyorlar. Kadınların her şeyi yapabileceklerine inanmaları gerekiyor. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Mutlu olmak herkesin kendi elinde" dedi.
Takı tasarım kursiyeri Tülay Köse de, "Hocalarımızdan çok memnunum. Hepsi çok güler yüzlü ve iyi niyetliler. Tüm kadınların ve eşlerinin uyum içinde olmalarını, iyi anlaşmalarını diliyorum" diye konuştu.