YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 15:22

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SERBEST BÖLGE GEZİSİ

A
A
A
KADIN GİRİŞİMCİLERİN SERBEST BÖLGE GEZİSİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Serbest Bölge’deki bir tıbbi alet firmasını ziyaret etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Samsun’da yaptıkları üretimle kent ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan firmaları ziyaret etmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde OSB içerisinde faaliyet gösteren Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş.’yi ziyaret eden Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, şimdi de Serbest Bölge’de tıbbi ilaç ampulü ve ilaç firmalarına ilaç dolumu üretimi yapan İmaretçioğlu Tıbbi Aletler Sanayi A.Ş.’yi ziyaret etti. Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy da eşlik etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu, aynı zamanda kurulun da üyesi olan İmaretçioğlu Tıbbi Aletler Sanayi A.Ş. Personel ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Özfurat karşıladı. Kısa bir süre firmada dinlenen konuklar daha sonra, steril malzemeler giyerek imalathaneleri gezdi. Pınar Özfurat ve firmanın diğer yöneticileri, gezi boyunca eşlik ettikleri misafirlere üretim aşamaları hakkında bilgi verdi. Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy da, imalathaneyi gezerken, merak ettikleri konularda yetkililere soru sorarak bilgi aldı.
Firmanın 1990 yılında Çorum’da kurulduğunu ve 2003 yılından beri de Samsun Serbest Bölgesi içerisinde faaliyet gösterdiğini belirten firmanın Pınar Özfurat, "Özfurat ailesi ve Hikmet Koyutürk ortaklığında olan şirketimiz, bugün Türkiye’de Serbest Bölgeler içerisinde sektöründe tek ve Karadeniz Bölgesi’nde de yine ilimizde üretim yapan Adeka İlaç Sanayi ile birlikte iki fabrikadan biri durumundadır. Toplam 6 bin 500 metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren fabrikamızda tıbbi ilaç ampulü ve ilaç firmalarına GMP şartlarında fason olarak ilaç dolumu yapılmaktadır" dedi.
Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Özfurat ise fabrikalarının yıllık 150 milyon boş tıbbi ilaç ampulü ve 100 milyon tıbbi ilaç ampul dolumu kapasitesine sahip olduklarını belirterek, "Şu anda bünyemizde 163 personelle birlikte üç vardiya olarak çalışmaktayız. Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tüm belgelere sahip olan firmamızın tesislerini büyütmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde ek tesislerimizin de faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam sayımız da 250’ye çıkacak. Öte yandan, Özbekistan’da da Samsun Taşkent adı altında yüzde 50 Özbek ortaklığında ilaç dolumu yapan başka bir fabrikamız daha bulunmaktadır" diye konuştu.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de Samsun’da böyle bir fabrikanın bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Fabrikadan çok etkilendiklerini ifade eden Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, son derece hijyenik şartlar altında hassas bir şekilde üretim yapan tesislerden gurur duyduklarını ifade etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, Samsun ve ülke ekonomisine, istihdamına katkı sağlayan kuruluşları kadınlar olarak desteklediklerini söyledi. Yaklaşık üç saat fabrikada kalan kadınlar, kendilerini misafir eden firma yetkililerine teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisalı esnafın duyarlılığı bir kediyi hayata bağladı Manisalı bir esnaf dükkanına gelen kedinin trafik kazası geçirdiğini zannederek götürdüğü veterinerde kedinin tümörü olduğunu öğrenince hem tedavisini yaptırdı hem de sahiplendi. ’Tekir’ ismi verilen kedi sağlığına kavuşurken, dükkanın da maskotu oldu. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde motosiklet tamirciliği yapan İbrahim Aydın, iş yerine giren yaralı kediyi görünce vakit kaybetmeden veterinere götürdü. İlk bakışta trafik kazası geçirdiği düşünülen kedinin karın bölgesinde dışa çıkan dokular olduğu görüldü. Veteriner hekimin yaptığı muayene sonucunda kedinin kaza geçirmediği, karın bölgesinde tümör oluştuğu tespit edildi. Hemen ameliyata alınan kedi sağlığına kavuştu. Tedavisini yaptırdığı kediyi sahiplenerek iş yerinde bakan esnaf İbrahim Aydın, "İş yerimde çalışıyordum, bir anda içeriye kedi girdi. Karın bölgesinde bağırsakları dışarıdaydı. Hemen kafese koyup Albatros Veteriner Kliniği Veteriner Hekim Taner Çelik’e götürdüm. Trafik kazası sandım ama meğerse tümörmüş. Veteriner hekim tümörü aldı, kedimiz sağlığına kavuştu. Çok mutluyum. Sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Onların dili yok, derdini anlatamıyorlar. Onlara ilgi ve destek verelim" dedi. Kedinin tedavisini gerçekleştiren Veteriner Hekim Taner Çelik ise, "Kedi, trafik kazası geçirdiği düşünülerek getirildi. Yaptığımız muayenede yüzeysel bir deri tümörü olduğunu tespit ettik. Operasyonla tümörü alarak kedinin tedavisini tamamladık. Şu an durumu iyi" diye konuştu. Motosiklet tamircisi İbrahim Aydın, ’Tekir’ ismini verdiği kedisiyle yakından ilgilenirken, iş yerinden bir an olsun ayrılmayan Tekir ise dükkanın da maskotu oldu.