YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 10:56

EDREMİT EĞİTİM BİR- SEN TOPLANTISINDA YASAL DÜZENLEMEYE DESTEK

A
A
A
EDREMİT EĞİTİM BİR- SEN TOPLANTISINDA YASAL DÜZENLEMEYE DESTEK

Memur –Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim-Bir-Sen) Edremit Temsilciliği sendika işyeri temsilcileri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya ilçe başkanı İsmail Damar, yönetim kurulu üyeleri Atanur Kayhan, Orhan Yağmuroğulları, Nurullah Demir, Mustafa Erdemli, T.Fırat Algül, İsmail Yurdakul, Kadın Kolları Başkanı Nazan Özateş ve okul temsilcilerinin yanı sıra sendikanın Balıkesir bube başkanı İbrahim Etem Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Ramazan Konakbay, Mesut Solak, Ümit Çelik, Ali Tanrıkulu, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçe başkanları katıldı.
Eğitim Bir - Sen in 20. kuruluş yılı münasebetiyle gerçekleştirilen toplantıda önemli tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu.
Memur -Sen ve Eğitim Bir Sen ilçe yönetim kurulu başkanı İsmail Damar, “ Sendikamız, 18. Milli Eğitim Şurası’nda eğitimin 1+4+4+4 şeklinde kesintili ve toplam 13 yıl olmasını teklif etmiş ve şura genel kurulu, oy çokluğu ile karar alarak teklifimizi benimsemiştir. 28 Şubat vesayet ikliminin puslu havasıyla birlikte 1997 yılında hayata geçirilen ve 15 yıldır kesintisiz olarak devam ettirilen, “kesintisiz zorunlu eğitim” dayatmasının kademeli hale getirilmesini destekliyoruz. Ancak son günlerde eğitim alanında faaliyet gösteren bazı sendikaların bu düzenlemeye karşı çıkmalarının sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ön görüldüğü halde sanki zorunlu eğitim ortadan kaldırılıyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığına üzülerek tanık oluyoruz. Bu düzenleme insanımıza seçme, tercihte bulunabilme imkanı nın tanınmasından ibarettir. Yapılması düşünülen yasal düzenlemeyi “Kesintisiz Eğitimin Ürettiği Sorunlar ve Yaşattığı Mağduriyetlerin" sona erdirilmesi adına olumlu bir gelişme olarak görüyor ancak bunu yeterli bulmuyoruz”dedi.
Sendikanın kanun teklifine ilişkin önerileri TBMM’ nin ilgili komisyonuna resmen iletildiğini dile getiren Damar, “Eğitim sisteminin okul öncesi eğitimle birlikte 1+4+4+4 şeklinde toplam 13 yıllık bir süre olarak düzenlenmesi ve “kesintisiz eğitim” dayatmasının ortadan kaldırılmasını önemsiyor ve bekliyoruz.”şeklinde konuştu.
Eğitin Bir – Sen İlçe Başkanı İsmail Damar, bu düzenlemeyle sınıf öğretmenlerinin bir kısmının norm fazlası duruma düşeceği ve mağdur edilecekleri yönündeki iddiaların bilgi kirliliğinden ibaret olduğu da ifade ederek bunları kafa karıştırmaya yönelik girişimler olarak nitelendirdi.
Damar, şunları söyledi:
“Bu konuda bırakın mağduriyeti mevcut öğretmen ihtiyacı dahi karşılanamayacağını Öğretmenlerimiz bu tür felaket tellallarına itibar etmeyeceklerdir. Eğitim Bir Sen olarak yeni yapılanma dolayısıyla mevcut öğretmenlerin norm kadro fazlası konuma düşmemesi için yasal ve idari bütün tedbirlerin alınması istenmiştir. Ayrıca yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden en içten dileklerimizle kutluyor, eğitim camiamızın tüm neferlerine, üyelerimize toplantıya katılan temsilcilerimize, emek veren yönetim kurulumuzun değerli üyelerine ve değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.