YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:09

GEBZE BELEDİYESİ`NİN UYUŞTURUCUDAN KORUNMA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

A
A
A
GEBZE BELEDİYESİ`NİN UYUŞTURUCUDAN KORUNMA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Gebze Belediyesi’nin lise gençliğini uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerden korumayı amaçlayan “Pamuk Ayna” projesi kapsamındaki eğitim seminerleri devam ediyor.
Gebze Belediyesi’nin bugüne kadarki en büyük gençlik projeleri arasında gösterilen ve Gebze genelinde 24 okulda öğrenim gören yaklaşık 15 bin öğrenciye verilen seminerlerin altıncısı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Gebze Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan ve sinema sanatçısı Haluk Piyes’in öğretici hayat hikayeleri ile gençleri bilinçlendirdiği seminer sabah ve öğlen iki seans halinde verildi. Seminerlere Gebze Endüstri Meslek Lisesi ile Gebze Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan 1500’e yakın öğrenci katıldı. Seminerde öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir belediyenin verebileceği en güzel hizmetin gençlere sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Belediyelerin park, yol, spor tesisi ve kültür merkezi inşa etmek gibi asli görevlerinin yanında gençlere sahip çıkmak gibi bir görevi de var. Esas proje sizlere sahip çıkmaktır. Gençlerimize sahip çıkmak en büyük projedir. Çünkü milletimizin, Türkiye’mizin geleceği sizlerin elinde. Sizlerin iyi yetişmesindedir. Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz” diye konuştu.
Konuşmasında aile bağlarına ve anne-baba sevgisine vurgu yapan Başkan Köşker, Türkiye’nin en büyük gücünün genç nüfusu ve sağlam aile yapısı olduğunu belirtti. Başkan Köşker, “Aile yapımız en güçlü en sağlam kalemizdir. Aile yıkılırsa içeriden yıkılır. İlişkiler zayıfladığı zaman, sevgi bağı azaldığı zaman kale yıkılmaya başlıyor. Sizlerin hep iyiliğini isteyen anne babanızdan ilginizi, şefkatinizi eksik etmeyin. Onlara vereceğiniz en büyük ödül kendi ayaklarınız üzerinde duran, milletimize, memleketimize yararlı gençler olarak yetişmenizdir” dedi.
Sahip çıkılmayan gençleri sokakta pek çok tehlikelerin beklediğini belirten Başkan Köşker, “Sevgili gençler, dikkat etmediğiniz taktirde sokakta sizleri bekleyen pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazen tehlike en yakın arkadaşınızdan gelebilir. Sizleri uyuşturucuya, madde bağımlılığına alıştırmak için en zayıf tarafınızdan yaklaşırlar. Sizlerin yanlış kişilerin eline düşmesini istemiyoruz. Kendi kendinize acıyın, acınacak duruma düşmeyin” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta Belediyesi turnuvasında kupalar sahiplerini buldu Adıyaman Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen voleybol ve futbol turnuvalarının ödül töreni Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen voleybol ve futbol turnuvalarının final karşılaşmaları büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Gazi Spor Salonu’nda saat 10.00’da voleybol final maçı başlayan turnuva, saat 17.00’de Kahta Stadyumu’nda oynanan futbol final maçı ile devam etti. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Tribünlerde gençlerin enerjisi ve mücadelesi büyük beğeni topladı. Turnuvayı organize eden Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, etkinliğin gençler arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, turnuva sonrası yaptığı açıklamada, "Gençlik Meclisimiz tarafından düzenlenen bu güzel organizasyon, gençlerimizin sosyal gelişimine, takım ruhunu deneyimlemelerine ve sağlıklı bir yaşam biçimi kazanmalarına katkı sağladı. Sporun birleştirici gücünü burada hep birlikte yaşadık. Emeği geçen tüm gençlerimize, gönüllülerimize ve organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Gençler bizim geleceğimiz ve biz her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Hallaç ayrıca, Kahta Belediyesi tarafından turnuvanın ardından 18-21 Nisan 2025 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mersin Bölgesinde gerçekleştirilecek olan 500 kişilik gençlik kampının heyecanla beklenildiğini belirtti. Kampta doğa yürüyüşlerinden kültürel eğitimlere, atölyelerden spor faaliyetlerine kadar birçok etkinlik gençleri bekliyor olacak.
Rize Tarihi karakterleri sınıfta öğrencileriyle buluşturuyor Rize’de Tarih Öğretmeni Ender Okur derste anlatacağı Türk büyüğünün kılığına girerek çocuklara akıllarda kalıcı eğitim sağlıyor. Rize’nin Çayeli ilçesinde eğitim veren Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmeni olarak görev yapan Ender Okur, anlattığı bilgilerin öğrencilerin aklında daha kalıcı bir yer alması için farklı bir metot geliştirdi. Okur, üzerine giydiği kıyafetler ile o gün anlatacağı tarihi karakterin kılığına bürünerek öğrencilerin karşısına öyle çıkıyor. Öğretmenlerinin derse o şekilde girdiğini gören öğrenciler hem şaşırıyor hem de dersi daha bir dikkatli dinliyor. Geliştirdikleri yöntem ile öğrencilerin derslere katılımının daha da arttığını fark ettiklerini dile getiren Okur "Milli Eğitim Bakanlığının yeni yürürlüğe koyduğu Türkiye yüzyılı maarif modeli çerçevesinde gençlerimizin kalıcı öğrenmesini sağlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Projemizde Sultan II AbdülhamiD, Metehan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok Türk büyüğümüzün kostümü var. Konu sırası geldiğinde bu kostümlerle anlatım yapıyoruz. Öğrencilerin derse katılım ilgisi çok büyük arttı, hatta öğrencilerden hayat boyu unutmayacaklarına dair geri dönüşler aldık. Öğrenciler ve benim için özel dersler bunlar hiç unutulmayacak anı kalacak bizlere. Bir sonraki derste Sultan Alparslan derse gelip anlatım yapacak" dedi.